ΜΠΑΣΚΕΤ

Hala Madrid!

Hala Madrid!

Ο Σέρχιο Γιούλ ξέρανε την Μπαρσελόνα και χάρισε στη Ρεάλ το Copa del Rey (77-76). Δείτε το video του φινάλε. Ο Γιάννης Μπουρούσης έγινε ο τρίτος Έλληνας που κατακτά το Copa! MVP ο Νίκολα Μίροτιτς.

Ο Ναβάρο ήταν ο μοναδικός γνωστός… Χουάν Κάρλος στο Palacio de Deportes της Μάλαγα αφού ο Βασιλιάς της Ισπανίας δεν εμφανίστηκε στα επίσημα του γηπέδου! Βλέπετε, η κόρη του Χουάν Κάρλος και της Βασίλισσας Σοφίας, Κριστίνα, αντιμετωπίζει προβλήματα με τον νόμο κι έτσι το βασιλικό ζεύγος αποφεύγει τις δημόσιες εμφανίσεις! Έτσι οι Βάσκοι έχασαν την ευκαιρία να… αποθεώσουν τον αγαπημένο τους Βασιλιά!

Clasico με τα όλα του στο Palacio de Deportes της Μάλαγα, με τη Ρεάλ να κατακτά τον δεύτερο τίτλο της χρονιάς και τον Γιάννη Μπουρούση να γίνεται ο τρίτος Έλληνας μετά τον Ευθύμη Ρεντζιά και τον Μιχάλη Κακιούζη που πανηγυρίζει το Copa del Rey. Από την άλλη πλευρά, ο Κώστας Παπανικολάου δεν άντεξε και ξέσπασε σε κλάματα μετά την ήττα, στον πάγκο της Μπαρτσελόνα! Ο Σερχιο Γιουλ πετυχε το νικητήριο σουτ για τη Βασίλισσα ενώ ο Μίροτιτς αναδείχτηκε MVP με 16.3 πόντους, 6.3 ριμπάουντ και 22.3 βαθμούς αξιολόγησης ανά παιχνίδι, σε τρεις αγώνες στο τουρνουά!

Hala Madrid!

Ελληνική αγκαλιά πριν το τζάμπολ

Οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο βγήκαν πρώτοι στη σάλα του Martin Carpena και αποδοκιμάστηκαν από τους οπαδούς ΟΛΩΝ των υπόλοιπων ομάδων που βρίσκονταν στις εξέδρες. Περίπου 15 λεπτά πριν από το τζάμπολ πάτησαν παρκέ και οι παίκτες της Μπαρτσελόνα. Όλα ήταν έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή, με βασικούς τους δύο Έλληνες. Ο Παπ ξεκίνησε βασικός μαζί με τους Ναβάρο, Τόμιτς, Χουέρτας και Λόρμπεκ ενώ ο Μπουρούσης ήταν πενταδάτος με τους Ρούντι, Μίροτιτς, Ντάρντεν και Γιούλ. Κατά την είσοδο των πεντάδων στο παρκέ, οι Griegos de la Copa όπως τους αποκαλούν οι Ισπανοί, αγκαλιάστηκαν στο κέντρο του γηπέδου.

Τα έκαναν όλα οι Τόμιτς, Λόρμπεκ

Οι Καταλανοί ξεκίνησαν δυνατά, με το κάρφωμα του Τόμιτς στα μούτρα του Μίροτιτς! Ο Μπουρούσης έκανε το 6-10 για τη Ρεάλ όμως Λόρμπεκ και Τόμιτς ισορρόπησαν αμέσως για την Μπάρτσα, έχοντας σημειώσει όλους τους πόντους των μπλαουγκράνα στο 12-12. Κάπου εκεί ξεκίνησαν οι αποδοκιμασίες για την Μπαρτσελόνα και την… Καταλονία από την πλευρά των Μαδριλένων. Ο Μπραντ Όλεσον έκανε το 13-14 στο 1:54 για τη λήξη της πρώτης περιόδου, σημειώνοντας τους πρώτους πόντους των τυπικά γηπεδούχων εκτός Τόμιτς, Λόρμπεκ! Φουλ της άμυνας, λοιπόν, στο πρώτο δεκάλεπτο που έκλεισε στο 17-16 για την Μπαρτσελόνα

Ο… μισθοφόρος Αμπρίνες

Ο Πάμπλο Λάσο πέρασε στο παρκέ τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ για να ανεβάσει τον ρυθμό του παιχνιδιού και ο γκαρντ της Ρεάλ πρόσφερε τη ΦΑΣΗ του αγώνα όταν με ντρίμπλα πίσω από την πλάτη πέρασε τον Χουέρτας και Νάχμπαρ! Οι Μαδριλένοι ήταν οι μόνοι που ακούγονταν στις εξέδρες του Palacio ενώ οι φίλοι της Μάλαγα θυμήθηκαν τον Αμπρίνες, ο οποίος άφησε την Ουνικάχα για την Μπαρτσελόνα και τον… στόλισαν με το αγαπημένο pesetero, pesetero (σ.σ. μισθοφόρε)!!!

Ο Ναβάρο στο θέατρο και το ξενέρωμα!

Ο Ναβάρο προσπάθησε να κερδίσει φάουλ και οι οπαδοί της Ρεάλ ξέσπασαν: Navarro vete al teatro (σ.σ. Ναβάρο, πήγαινε στο θέατρο)!!! Η Μπαρτσελόνα έδειξε ότι η Ρεάλ θα είχε δύσκολο έργο αφού έκλεισε το πρώτο ημίχρονο στο υπέρ της 42-38, με τον Τόμιτς να σκοράρει 12 πόντους σε αυτό το διάστημα. Οι φίλαθλοι στο Carpena… ξενέρωσαν όταν ενημερώθηκαν από τα μεγάφωνα ότι για τεχνικούς λόγους (βροχή), η γιορτή που ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί έξω από το γήπεδο μετά τον τελικό ακυρώθηκε! Παράλληλα στο ημίχρονο βραβεύτηκαν οι μικροί της Ρεάλ για την κατάκτηση του Minicopa!

Hala Madrid!

Ένταση με Τόμιτς-Σλότερ

Η Ρεάλ ξεκίνησε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο με τον Ρούντι Φερνάντεθ (47-51) ωστόσο η άμυνα της Μπαρτσελόνα δημιούργησε πολλά προβλήματα στους Μαδριλένους. O Σέρχιο Ροντρίγκεθ έκανε το 53-55 για τη Βασίλισσα έπειτα από κλέψιμο και καλάθι στον αιφνιδιασμό ενώ το τρίτο δεκάλεπτο στιγματίστηκε από την… παρεξήγηση ανάμεσα στον Τόμιτς και τον Σλότερ που ήρθαν στα χέρια. Όλοι οι παίκτες μπήκαν στη μέση για να τους χωρίσουν ενώ αμφότεροι τιμωρήθηκαν με τεχνική ποινή. Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε στο 59-60 έπειτα από κάρφωμα του Ντόρσεϊ. Η Ρεάλ διατηρούσε ισχνό προβάδισμα και όλα έδειχναν θρίλερ!

Η αγωνία του Παπανικολάου

O Νίκολα Μίροτιτς με καλάθι σε νεκρό χρόνο έκανε το 62-62 στο 32:20! Την ίδια στιγμή ο Παπανικολάου έβγαζε απίστευτο πάθος στον πάγκο της Μπαρτσελόνα. Σε κάθε άστοχο καλάθι των Καταλανών, ο Παπ σηκωνόταν από τον πάγκο, υποχρεώνοντας το τεχνικό τιμ να τον… ηρεμήσει αφού η ένταση του αγώνα ήταν τέτοια που η αδρεναλίνη ήταν στα ύψη!!! Ο Φελίπε Ρέγιες από τη γραμμή των βολών έγραψε το 62-64 στο 34 ενώ ο Νάχμπαρ με τρελό καλάθι ισοφάρισε άμεσα σε 64-64.

Hala Madrid!

Θρίλερ στο τέλος και Hala Madrid!

Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ σκόραρε με ένα τρελό λέι-απ κι έκανε το 64-68 για τη Ρεάλ. Ο Τόμιτς πήγε να το πάρει πάνω του όμως ο Μίροτιτς κατέβασε τον… γενικό! Η Ρεάλ επέβαλε τον ρυθμό της, ο Μίροτιτς πέτυχε μεγάλο τρίποντο για το 64-71 στα 2:13 για τη λήξη κι έβαλε φωτιά στο Palacio! O Nάχμπαρ κάρφωσε για το 68-73 ενώ ο Ρέγιες έκανε το 68-75 από τη γραμμή των βολών στα -1:13 για τη λήξη, με την Μπαρτσελόνα να έχει μόλις 12/22 βολές σε αυτό το διάστημα! Ο Όλεσον μείωσε σε 71-75 με τρίποντο ενώ ο Φελίπε Ρέγιες χρεώθηκε με φάουλ στον Ντόρσεϊ στα 33 για τη λήξη, προκαλώντας την αντίδραση των Μαδριλένων! Ο Αμερικανός πήγε στις βολές, αστόχησε και στις δύο, η Μπάρτσα πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και ο Χουέρτας μείωσε σε 73-75 στα 23.1 δευτερόλεπτα!!! Λάθος επίθεση για τη Ρεάλ, γκολ φάουλ για τον Όλεσον όμως ο Γιουλ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Ο Σέρχιο οργάνωσε την τελευταία επίθεση της Βασίλισσας και ο Γιουλ ακροβολισμένος από τη γωνία έκανε το 76-77 σε νεκρό χρόνο. Η Μπαρτσελόνα αστόχησε και η Βασίλισσα επέστρεψε στον θρόνο της!!! Hala Madrid!!!

Hala Madrid!

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-16, 42-38, 59-60, 76-77

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πασκουάλ): Σάδα, Χουέρτας 15 (1), Αμπρίνες 7 (2), Ναβάρο 5, Όλεσον 11 (1), Παπανικολάου 2, Ντόρσεϊ 7, Λόρμπεκ 8, Νάχμπαρ 7 (1), Τόμιτς 14.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Λάσο): Ντρέιπερ 5 (1), Ροντρίγκεθ 8, Γιουλ 9, Κάρολ 2, Φερνάντεθ 19 (4), Ντάρντεν 2, Μίροτιτς 17 (2), Μπουρούσης 2, Σλότερ 4, Ρέγιες 9.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ