EUROLEAGUE

Δηλώσεις: Αρμάνι Μιλάνο-Φενέρμπαχτσε

Gc Siena 19/06/2011 - finale scudetto basket serie A1  / Montepaschi Siena-Bennet Cantu' / foto Giuseppe Celeste/Image Sport
nella foto: Luca Banchi
Gc Siena 19/06/2011 - finale scudetto basket serie A1 / Montepaschi Siena-Bennet Cantu' / foto Giuseppe Celeste/Image Sport nella foto: Luca Banchi GIUSEPPE CELESTE/IMAGE SPORT

Δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του ο Λούκα Μπάνκι για τη νίκη της Μιλάνο επί της Φενέρμπαχτσε. Ο Ζοτς συνεχάρη τους Ιταλούς για την επικράτηση τους

Κι όμως ο πρωτάρης νίκησε τον πρώτο, δηλαδή ο Μπάνκι τον Ομπράντοβιτς στο παιχνίδι της Αρμάνι Μιλάνο με τη Φενέρμπαχτσε (90-85).

Έτσι, οι Ιταλοί διατήρησαν το αήττητο της έδρα τους και πήραν σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη στα πλέι οφ, κάνοντας 3 τις νίκες τους. Αντίθετα η Φενέρ έμεινε στον ισχνό απολογισμό του 1-4.

"Μιλάμε για μία ιδιαίτερη νύχτα, για ένα παιχνίδι που η ομάδα έπαιξε με εξαιρετική συνέπεια και αποφασιστικότητα. Αρχίσαμε αργά, ιδιαίτερα στην άμυνα, μετά αυξήσαμε την ένταση μας κατά τη διάρκεια του β' και του γ' δεκαλέπτου στον αμυντικό τομέα και η αυτοπεποίθηση μας αυξανόταν κάθε λεπτό που περνούσε", σχολίασε ο Λούκα Μπάνκι και συνέχισε:

"Ήταν ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο παιχνίδι για να διαβάσουμε, επειδή έπαιξαν χωρίς ψηλούς, αλλά μπορέσαμε να περιορίσουμε τους Μπιέλιτσα και Κλέιζα, παίζοντας κάποιες στιγμές χωρίς σέντερ και παίξαμε πραγματικά πολύ καλά. Είμαι πολύ χαρούμενος που σε κάθε παιχνίδι βρίσκουμε διαφορετικούς πρωταγωνιστές, απόψε ήταν οι Κανγκούρ και Τζέρελς. Αυτό σημαίνει ότι εξελισσόμαστε ως ομάδα.

Από την πλευρά του, Κρίστιαν Κανγκούρ δήλωσε χαρούμενος γιατί: "Πήραμε μία πολύ σημαντική νίκη κόντρα στη Φενέρμπαχτσε. Χάσαμε από την Εφές, την προηγούμενη εβδομάδα με άσχημο τρόπο, αλλά δείξαμε χαρακτήρα ως ομάδα, παλέψαμε κι έτσι χρειαζόμασταν να νικήσουμε. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε με αυτό τον τρόπο".

Στην αντίπερα όχθη, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς υπογράμμισε: "Θέλω να συγχαρώ τη Μιλάνο γιατί έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε πάρα πολλά λάθη, τα οποία και μετατράπηκαν σε εύκολα καλάθια στο ανοικτό γήπεδο. Παίξαμε καλύτερο στο β' ημίχρονο, πολεμήσαμε, αλλά είχαμε πολλά προβλήματα με τους ψηλούς μας που ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ