EUROCUP

Μπιλμπάο - Λοκομοτίβ Κούμπαν 64-75

Μπιλμπάο - Λοκομοτίβ Κούμπαν 64-75

Η Λοκομοτίβ Κούμπαν νίκησε στον τελικό του Eurocup την Μπιλμπάο (75-64), με τον Νικ Καλάθη να βγαίνει νικητής στη μάχη με τους Φώτη Κατσικάρη, Νίκο Ζήση και Κώστα Βασιλειάδη.

Η Λοκομοτίβ Κούμπαν επικράτησε στον τελικό του Eurocup της Μπιλμπάο με 75-64, πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση.

Έτσι, στον... ελληνικό εμφύλιο με τους Φώτη Κατσικάρη, Νίκο Ζήση και Κώστα Βασιλειάδη ο Νικ Καλάθης βγήκε νικητής.

Δείτε το Live του τελικού του Eurocup μεταξύ της Μπιλμπάο και της Λοκομοτίβ Κούμπαν...

Διαβάστε τι δήλωσαν μετά τον τελικό οι προπονητές των δύο ομάδων, Φώτης Κατσικάρης με τον Εβγκένι Πασούτιν...

Η Λοκομοτίβ Κούμπαν κατάφερε να επιβάλει το παιχνίδι της από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με την Μπιλμπάο να προσπαθεί να ισορροπήσει τον αγώνα. Οι Βάσκοι κατάφεραν να περάσουν ακόμα και μπροστά στο σκορ, αλλά οι Ρώσοι είχαν τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, ενώ στο 34' αποσπάστηκαν μέχρι και με 20 πόντους (65-45).

Οι Βάσκοι προσπάθησαν να ροκανίσουν την διαφορά, όμως δεν κατάφεραν να κάνουν την ολική επαναφορά. Με αυτόν τον τρόπο ο Κούμπαν εξασφάλισε τη συμμετοχή της στην Ευρωλίγκα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Από τους νικητές, ο Ρίτσαρντ Χέντριξ σημείωσε 14 πόντους με 9 ριμπάουντ και ο Άλεξ Μάριτς είχε 12.

Ο Νικ Καλάθης ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 10 πόντους, 7 ριμπάουντ και 7 ασίστ. Για την Μπιλμπάο, ο Κώστας Βασιλειάδης είχε 16 πόντους και ακολούθησε ο Μίλοβαν Ράκοβιτς με 11. Ο Νίκος Ζήσης σημείωσε 4 πόντους.

Ο αγώνας:

Οι Ρώσοι ξεκίνησαν δυνατά την αναμέτρηση και κατάφεραν στα πρώτα λεπτά του αγώνα να επιβάλουν το παιχνίδι τους απέναντι στην Μπιλμπάο. Ο Μπράουν με κάρφωμα πέτυχε το 10-16, ενώ ο Ράκοβιτς μείωσε σε 12-16 για τους Βάσκους. Ο Μούμπρου έφερε την ομάδα του Φώτη Κατσικάρη σε απόσταση αναπνοής από την Λοκομοτίβ Κούμπαν, με το πρώτο δεκάλεπτο να κλείνει στο 17-16 για την Μπιλμπάο, έπειτα από τρίποντο του Λόπεθ στην εκπνοή.

Στην δεύτερη περίοδο, ο Γκριμάου σημείωσε το 24-18 και ο Μπράουν με 2/2 βολές έκανε το 24-20. Ο Χέντριξ μείωσε σε 24-22 και ο Γκριμάου και πάλι σημείωσε το 26-22. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοση τους και με τρίποντο του Νικ Καλάθη πέρασαν μπροστά στο σκορ (28-29). Οι Ρώσοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και κατάφεραν να αυξήσουν ακόμα περισσότερο την διαφορά τους, ύστερα από καλάθι του Χέντριξ (28-33) για να κλείσει το ημίχρονο στο 30-38 με 1/2 βολές του Σίμας Γιασάιτις.

Μπιλμπάο - Λοκομοτίβ Κούμπαν 64-75

Στην τρίτη περίοδο, τα πράγματα δεν άλλαξαν. Οι Ρώσοι συνέχισαν να διατηρούν το προβάδισμα τους στο σκορ. Ο Μάριτς πέτυχε το 41-51 για την Λοκομοτίβ, με τον Ράκοβιτς να μειώνει σε 45-52 στο 28ο λεπτό της αναμέτρησης. Τελικά το τρίτο δεκάλεπτο του τελικού έκλεισε με 54-45 για την Λοκομοτίβ Κούμπαν, έπειτα από καλάθι του Ρίτσαρντ Χέντριξ, ο οποίος πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση.

Οι παίκτες του Εβγκένι Πασούτιν στα τελευταία δέκα λεπτά του ματς κατάφεραν να αποσπαστούν ακόμα και με 20 πόντους (65-45) στο 34ο λεπτό του ματς. Ο Κώστας Βασιλειάδης μείωσε σε 65-48 για την Μπιλμπάο, η οποία πλησίασε μέχρι και τους επτά πόντους (67-60), έπειτα από 1/2 βολές του Άλεξ Μούμπρου. Παρόλα αυτά, η Λοκομοτίβ πήρε τη νίκη που ισοδυναμεί με την κατάκτηση του τίτλου με 75-64.

Τα δεκάλεπτα: 17-16, 30-38, 45-54, 64-75.

Μπιλμπάο (Κατσικάρης): Ζήσης 4, Ράκοβιτς 11, Χάμιλτον 4, Μουμπρού 10(1), Ερβέλ 2, Μερμάν 8(1), Λόπεθ 5(1), Βασιλειάδης 16(3), Γκριμάου 4.

Λοκομοτίβ Κούμπαν (Πασούτιν): Μπράουν 11, Χέντριξ 14, Ζεβροσένκο, Καλνιέντις 10, Μπίκοφ 7, Γιασάιτις 7(1), Μπαρόν 4, Μάριτς 12, Καλάθης 10(2).

Πήρε τη μάχη της εξέδρας η Μπιλμπάο

Να προσθέσουμε πώς η Μπιλμπάο μπορεί να ηττήθηκε στον τελικό, όμως τις εντυπώσεις κέρδισαν οι περισσότεροι από 3.000 οπαδοί της που ταξίδεψαν στο Σαρλερουά για να δουν την ομάδα του Φώτη Κατσικάρη στον μεγάλο τελικό. Στην αντίπερα όχθη, οι Ρώσοι που βρέθηκε στο Βέλγιο δεν ήταν περισσότεροι από 700 άτομα, οι οποίοι πάντως χάρηκαν με την ψυχή τους την κατάκτηση του τροπαίου από την ομάδα τους.

Μπερτομέου: "Σκεφτόμαστε συνεργασία ανάμεσα σε Ευρωλίγκα και Eurocup"

Από εκεί και πέρα, ο Τζόρντι Μπερτομέου που παρακολούθησε τον τελικό αναφέρθηκε και σε ενδεχόμενη συνεργασία μεταξύ της Ευρωλίγκας και του Eurocup: " Ο μονός τελικός είναι ευκαιρία να δημιουργήσουμε ένα γεγονός γύρω από τον τελικό. Έχει ενδιαφέρον και έχει κερδίσει το κοινό. Από εκεί και πέρα σκεφτόμαστε μία συνεργασία ανάμεσα στις δύο διοργανώσεις για να γίνει πιο ενδιαφέρον το Eurocup. Επίσης είμαι πολύ ικανοποιημένος από την τηλεοπτική κάλυψη του παιχνιδιού".

TAGS EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ