EUROCUP

Ελληνική υπόθεση ο τελικός...

Ελληνική υπόθεση ο τελικός...

Η Μπιλμπάο αντιμετωπίζει την Λοκομοτίβ Κούμπαν στον τελικό του Eurocup ή αλλιώς η ελληνική παροικία των Βάσκων (Κατσικάρης, Ζήσης, Βασιλειάδης) τον Νικ Καλάθη! Διαβάστε αναλυτικά...

Η Μπιλμπάο θα αναμετρηθεί σήμερα (13/04) με την Λοκομοτίβ Κούμπαν με φόντο την κατάκτηση του Eurocup. Καμία από τις δύο ομάδες δεν έχει κατακτήσει κάποιον ευρωπαϊκό τίτλο και θα το κάνουν με ελληνική παρουσία στη σύνθεση τους.

Οι Βάσκοι εκτός από τον Φώτη Κατσικάρη στην τεχνική ηγεσία, ο οποίος κάνει πολύ καλή δουλειά έχουν τόσο τον Κώστα Βασλειάδη, όσο και τον Νίκο Ζήση.

Στην αντίπερα όχθη, οι Ρώσοι διαθέτουν τον Νικ Καλάθη, ο οποίος με τη σειρά του πραγματοποιεί εξαιρετική χρονιά με τη φανέλα της Λοκομοτίβ Κούμπαν. Τόσο η Μπιλμπάο, όσο και η Λοκομοτίβ θέλουν το βαρύτιμο τρόπαιο για να εξασφαλίσουν παράλληλα και τη συμμετοχή τους στην Ευρωλίγκα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ο Φώτης Κατσικάρης βρίσκεται στη Μπιλμπάο από το καλοκαίρι του 2010 και πλέον διανύει την τρίτη του χρονιά στον σύλλογο. Την ίδια σεζόν υπέγραψε στην ομάδα και ο Κώστας Βασιλειάδης, ενώ ο Νίκος Ζήσης αποκτήθηκε το φετινό καλοκαίρι. Ο Νικ Καλάθης, ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια αγωνίστηκε με τη φανέλα του Παναθηναϊκού συμφώνησε με τους Ρώσους το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Το Sport24.gr είχε επικοινωνήσει με τους Πρέντραγκ Σάβοβιτς, Νικ Καλάθης και Φώτη Κατσικάρη, οι οποίοι μίλησαν για τον τελικό της Μπιλμπάο με τη Λοκομοτίβ Κούμπαν...

Ο πρόεδρος των Βάσκων αφού πρώτα μίλησε για την φετινή παρουσία της Μπιλμπάο αναφέρθηκε τόσο στον Έλληνα προπονητή της ομάδας, όσο και στους Κώστα Βασιλειάδη, Νίκο Ζήση . " Ο Φώτης (σ.σ.: Κατσικάρης) είναι βασικό γρανάζι και έχει σημαντικό ρόλο στο πρότζεκτ μας. Είμαστε τυχεροί που τον έχουμε κοντά μας, είναι εξαιρετικός".

Για τους Νίκο Ζήση, Κώστα Βασιλειάδη πρόσθεσε: " Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε τον Κώστα (σ.σ.: Βασιλειάδης) μαζί μας. Είναι σπουδαίος παίκτης και τον αγαπάνε οι φίλαθλοι της ομάδας μας. Ο Νίκος (σ.σ.: Ζήσης) ήρθε το καλοκαίρι και είναι πολύ καλός παίκτης. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι που διαθέτουμε τόσο ποιοτικούς αθλητές".

Ο Φώτης Κατσικάρης από την πλευρά του είχε αναφερθεί στο τι μπορεί να κάνει την διαφορά στον τελικό : " Η απάντηση κρύβεται στην ερώτηση: και οι δύο θα μείνουμε πιστοί στη φιλοσοφία που είχαμε όλη τη σεζόν, αφού και οι δυο έχουμε προσωπικότητες ικανές να κάνουν τη διαφορά.

Θα στηριχθούμε στα δυνατά σημεία που αναπτύξαμε όλη την αγωνιστική περίοδο. Και όπως συμβαίνει πάντα, στους αγώνες μπάσκετ, η μέρα στην οποία θα βρεθούν οι παίκτες, μαζί με όλες τις μικρές λεπτομέρειες, θα διαμορφώσουν αποτέλεσμα. Χρειάζεται ψυχραιμία, πέρα από αυτοπεποίθηση και δη στα κομβικά σημεία".

Τέλος, ο Νικ Καλάθης τόνισε ότι η Λοκομοτίβ Κούμπαν είναι ομάδα Ευρωλίγκας : " Είμαστε ομάδα Ευρωλίγκας, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι, αν δεν το αποδεικνύουμε σε κάθε αγώνα. Ο κόουτς μας έκανε ομάδα, κάτι που δεν ήταν εύκολο να γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη. Για αυτό και το ξεκίνημα μας δεν ήταν το ιδανικότερο. Είναι πολύ έξυπνος και γνωρίζει πώς να βγάλει από τον καθένα μας, ό,τι καλύτερο έχει".

TAGS EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ