EUROBASKET

Τάνιεβιτς: "Με την Ελλάδα δεν ξέρεις ποιο φίδι θα σε δαγκώσει"

Τάνιεβιτς: "Με την Ελλάδα δεν ξέρεις ποιο φίδι θα σε δαγκώσει"
INTIME SPORTS

Οι Τούρκοι παίζουν το Σάββατο το τελευταίο τους χαρτί, κόντρα στην Ελλάδα και ο Μπόγκνταν Τάνιεβιτς αρνείται ότι θα είναι εύκολο το ματς επειδή λείπει ο Σπανούλης και ... σκέφτεται το φίδι που θα τον δαγκώσει. Τι λέει και ο Χίντο Τούρκογλου (video)

O Μπόγκταν Τάνιεβιτς εμφανίστηκε με δυο ζευγάρια γυαλιά στο κεφάλι του (!) και διάθεση για κουβέντα με τους φίλους του Έλληνες δημοσιογράφους. Όχι ότι θα είχε πρόβλημα να το κάνει με τον οποιονδήποτε. Δώσε του μικρόφωνο και πάρε του την ... ψυχή.

Ο 66χρονος προπονητής που έχει νικήσει τους πάντες στην καριέρα του, αλλά η μεγαλύτερη νίκη του ήταν επί του καρκίνου στο παχύ έντερο, πριν από λίγα χρόνια, είναι από μόνος του μια ξεχωριστή περίπτωση. Μπορεί να μιλάει ακατάπαυστα.

Αυτό, που δε μπορούσε να εξηγήσει είναι πως η Τουρκία παρουσιάστηκε τόσο "αδρανής" στα δυο πρώτα παιχνίδια του Ευρωμπάσκετ: "Ειλικρινά δε μπορώ να δώσω μια λογική εξήγηση. Ίσως δεν μας βόλευαν οι ομάδες που παίξαμε. Ήταν πιο κοντές από εμάς, βρέθηκαν σε καταπληκτική ημέρα, ειδικά οι Ιταλοί, αλλά κι εμείς δεν παίξαμε όπως έπρεπε. Άλλη ομάδα ήμασταν στην προετοιμασία και άλλη αυτές τις δυο πρώτες ημέρες στο Ευρωμπάσκετ..."

- Οπότε κόντρα στην Ελλάδα να περιμένουμε την αντίδρασή σας;

" Θα έλεγα να περιμένετε να παίξουμε καλύτερα. Εϊμαστε με την πλάτη στον τοίχο, το ξέρουμε, άρα πρέπει να δείξουμε ότι παραμένουμε μια ομάδα με υψηλές φιλοδοξίες. Αν νικήσουμε ξαναμπαίνουμε στο κόλπο της πρόκρισης, αλλά βέβαια έχουμε να κάνουμε με ένα δυνατό αντίπαλο. Μια ομάδα γεμάτη ποιότητα και ταλέντο. Ίσως να μας ταιριάζει περισσότερο η Ελλάδα με τα ψηλά κορμιά. Δεν ξέρω, θα το δούμε στο γήπεδο..."

- Ο Αντρέα Τρινκιέρι μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την επιρροή σας στο ευρωπαϊκό και κυρίως το ιταλικό μπάσκετ...

"Τον ευχαριστώ και να ξέρετε ότι τον σέβομαι απόλυτα. Τον παρακολουθώ και θεωρώ ότι είναι ο πιο ταλαντούχος Ιταλός προπονητής. Δεν θα ήθελα βρίσκεται στον πάγκο της Ελλάδας στο αυριανό παιχνίδι. Κι αυτό δεν είναι κοπλιμέντο, αλλά η αλήθεια..."

- Σας γίνεται πιο εύκολο το έργο σε περίπτωση που απουσιάσει ο Σπανούλης;

" Ακόμη δεν το ξέρω με σιγουριά. Ότι θα λείψει δηλαδή. Παρόλα αυτά σας θυμίζω ότι από την Ιταλία έλειπαν ο Μπαρνιάνι και ο Γκαλινάρι κι όμως χάσαμε. Ο Σπανούλης είναι καταπληκτικός παίκτης. Αλλά η Ελλάδα είναι έξοχη ομάδα, έχει πολλούς καλούς παίκτες, πολλές λύσεις. Όταν παίζεις μαζί της είναι σα να μη ξέρεις από που θα πεταχτεί το φίδι να σε δαγκώσει"!

Τούρκογλου: "Ή συνεχίζουμε, ή φεύγουμε"

Το κλίμα, βέβαια, στην Τουρκία δεν είναι τόσο ευχάριστο. Οι εφημερίδες "κράζουν" την Εθνική καθώς υπάρχει φανερό πρόβλημα επικοινωνίας ανάμεσα στα αστέρια της ομάδας, ωστόσο, το παιχνίδι με την Ελλάδα είναι το τελευταίο χαρτί των γειτόνων.

Ο Χίντο Τούρκογλου δεν διαφώνησε: " Ναι, είναι η τελευταία μας ευκαιρία. Να δούμε αν θα συνεχίσουμε στο τουρνουά, ή θα φύγουμε πριν από την ώρα μας. Δεν ξέρω τι μας συνέβη και παίξαμε έτσι στα δυο πρώτα παιχνίδια. Πραγματικά είναι ανεξήγητο. Δεν μας βγήκε τίποτε, οι αντίπαλοι ήταν εξαιρετικοί, αλλά πιστεύω ότι έπρεπε να αντιδράσουμε καλύτερα, γιατί πριν από το τουρνουά αισθανόμασταν καλά..."

Ο ΝΒΑερ που φέτος αποφάσισε να επιστρέψει στην Ευρώπη (στη Φενέρ πιθανότατα) ρωτήθηκε για την απουσία του Σπανούλη: " Είναι, βέβαια, ο MVP άρα μιλάμε για ένα μεγάλο παίκτη. Παρόλα αυτά η Ελλάδα είναι καλή ομάδα, κάποιοι παίκτες θα πάρουν περισσότερο χρόνο και είναι δεδομένο ότι θα προσπαθήσουν να το το αναπληρώσουν. Αυτό, που θέλω εγώ και οι συμπαίκτες μου είναι να ξεχάσουμε τι έγινε τις δυο μέρες που πέρασαν και να παίξουμε όσο καλύτερα γίνεται..."

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ