STOIXIMAN FINAL-4 ΚΥΠΕΛΛΟΥ

Περιστέρι - Απόλλων Σμύρνης 7-10: Ιστορική στιγμή για την ομάδα του Δεληγιάννη, πέρασε για πρώτη φορά σε τελικό Κυπέλλου

Περιστέρι - Απόλλων Σμύρνης 7-10: Ιστορική στιγμή για την ομάδα του Δεληγιάννη, πέρασε για πρώτη φορά σε τελικό Κυπέλλου
Περιστέρι εναντίον Απόλλωνα Σμύρνης για το Stoiximan Κύπελλο Ελλάδας INTIME SPORTS

Ιστορία έγραφε ο Απόλλων Σμύρνης στη Βουλιαγμένη, με την ομάδα του Νίκου Δεληγιάννη να επικρατεί του Περιστερίου με 10-7 και να γίνεται η 12η ομάδα στο Stoiximan Κύπελλο Ελλάδας που προκρίνεται για τουλάχιστον μία φορά στον τελικό του θεσμού.

Και για τους δυο αντιπάλους του πρώτου ημιτελικού του Stoiximan Final Eight Κυπέλλου Ελλάδας πόλο ανδρών, που διεξάγεται στο κολυμβητήριο του Λαιμού Βουλιαγμένης ήταν ένα πολύ σημαντικό ραντεβού: διεκδικούσαν και οι δύο την παρθενική τους παρουσία σε ένα τελικό.

Πανηγύρισε ο Απόλλων Σμύρνης που επικράτησε 10-7 του Περιστερίου. Είχε προηγηθεί και η μεγάλη του νίκη στα πέναλτι επί του ΝΟ Βουλιαγμένης με 12-9. Το απόγευμα του Σαββάτου (11/05, 17:30, ΕΡΤ3), θα γράψει μια νέα σελίδα στην βραχύβια ιστορία του, καθώς θα είναι ο ένας εκ των φιναλίστ του μεγάλου τελικού.

Αντίπαλός του θα είναι ο Ολυμπιακός ή ο Πανιώνιος (στις 20:00 απόψε αρχίζει ο δεύτερος ημιτελικός, ERTSports). Και αν είναι ο Ολυμπιακός, θα κερδίσει αυτόματα και ευρωπαϊκό εισιτήριο. Μεγάλες στιγμές για το σύλλογο.

Ο Απόλλων Σμύρνης πήρε από την αρχή το προβάδισμα, ο ΓΣ Περιστερίου δεν τον άφησε να ξεφύγει, με 5-4 έκλεισε το πρώτο μέρος. Ένα (ακόμα) εξαιρετικά ενδιαφέρον παιχνίδι στη διοργάνωση, με την ομάδα του Νίκου Δεληγιάννη να είναι με 1-2 τέρματα πάντα στο μπροστά.

Προηγήθηκε 7-5 μετά και το τρίτο οκτάλεπτο, και είχε πάντα τη λύση όταν ο αντίπαλος πλησίαζε. Στο 1:03 ο Χρίστος Μπιτσάκος μείωσε για το 9-7, αλλά μίλησε τελευταίος ο Μιχάλης Δίπλαρος για το τελικό 10-7.

Ο Απόλλων Σμύρνης γίνεται η 12η ομάδα με παρουσία σε ένα τουλάχιστον τελικό ( ο αυριανός είναι ο 46ος) μετά τους Ολυμπιακό, ΝΟ Βουλιαγμένης, Εθνικό, ΑΝΟ Γλυφάδας, ΝΟ Πατρών, Πανιώνιο, Άρη Θες/νίκης, ΝΟ Χίου, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, ΝΟ Χανίων.

Τα οκτάλεπτα: 2-4, 2-1, 1-2, 2-3

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Κώστας Λούδης): Αναγνώστου, Μπιτσάκος Χρ.1, Παπαδημητρίου, Πρέκας, Χρυσοσπάθης 2, Κουκουμάκης, Άντζιτς 1, Καρούντζος, Φώσκολος, Μπεριστιάνος, Τοράκης 2, Μπιτσάκος Ανδρ. 1, Χόλαντ, Μπιτσάκος Κ., Αλευρίδης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 1, Μπογκντάνοβιτς 2, Μόκκας, Τρούλος, Δίπλαρος 1, Σουσιασβίλι, Χονδροκούκης, Γωνιωτάκης 1, Γαρδίκας 4, Τσαχιλίδης, Σολανάκης 1, Καβουσανός, Τόττης, Τσιαβαλιάρης.

Διαιτητές: Μπουδραμής, Κραβαρίτης, Αλυτάρχης: Μανώλης Μουστάκης

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Final Eight ανδρών

Πέμπτη, 9 Μαΐου:

  • ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 7-21
  • Περιστέρι – Υδραϊκός 14-13
  • Απόλλων Σμύρνης – Βουλιαγμένη 12-9 πεν. (8-8 κ.δ.)
  • Πανιώνιος – Παναθηναϊκός 16-6

Παρασκευή, 10 Μαΐου

  • Περιστέρι – Απόλλων Σμύρνης 7-10
  • Πανιώνιος – Ολυμπιακός (20:00) Ημιτελικός

Σάββατο, 11 Μαΐου

  • 17:30 Απόλλων Σμύρνης- Πανιώνιος/Ολυμπιακός (Τελικός Κυπέλλου ανδρών)
TAGS STOIXIMAN FINAL-4 ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ