EUROBASKET

Πώς να νικήσεις με 14,8% εκτός ρακέτας...

Πώς να νικήσεις με 14,8% εκτός ρακέτας...

Το πρώτο νταμπλ-νταμπλ του Γιώργου Πρίντεζη, το 14,8% της Ελλάδας στα σουτ εκτός ρακέτας, οι... άχαστοι Γάλλοι και οι υπόλοιποι αριθμοί της 4ης ημέρας.

Το μακρινό σουτ αποτέλεσε το μεγάλο επιθετικό πρόβλημα της Ελλάδας σχεδόν σε όλα τα φιλικά παιχνίδια. Στο Ελσίνκι, πάντως, ανακαλύπτουμε ότι μεγάλο πρόβλημα αποτελεί και το "ενδιάμεσο" σουτ. Ένα σουτ που -εκτός του ότι χρησιμοποιείται ελάχιστα- αποδεικνύεται αναποτελεσματικό για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο φετινό Eurobasket.

Διαβάστε το λόγο στην στατιστική ανασκόπηση της 4ης ημέρας του Eurobasket, μαζί με την επίδοση του Γιώργου Πρίντεζη και τους υπόλοιπους αριθμούς που ξεχώρισαν από τα χθεσινά έξι παιχνίδια που έγιναν στον 1ο και στον 2ο όμιλο της διοργάνωσης.

93

Τόσα δευτερόλεπτα απήχε από τη νίκη η Πολωνία, η οποία κατόρθωσε να χάσει μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα προβάδισμα εννέα πόντων στον αγώνα με τη Φινλανδία.

68,2

Το συνολικό ποσοστό ευστοχίας με το οποίο σούταραν οι Γάλλοι στον αγώνα με την Ισλανδία δεν είναι μόνο μακράν το καλύτερο που έχουμε δει σε αυτό το Eurobasket (το δεύτερο ανήκει πάλι στους Γάλλους από τον αγώνα με την Ελλάδα και είναι 57,1%), αλλά και ένα από τα καλύτερα που έχουν καταγραφεί στην ιστορία της διοργάνωσης. Στο συγκεκριμένο ματς η ομάδα του Βενσάν Κολέ είχε 35/48 δίποντα (72,9%) και 10/18 τρίποντα (55,6%).

36

Αυτός ήταν ο απολογισμός στο efficiency του Ρίτσαρντ Χάουελ στην επική νίκη του Ισραήλ επί της Γερμανίας , έπειτα από ανατροπή 16 πόντων στην τελευταία περίοδο. Ο νατουραλιζέ φόργουορντ ξεπέρασε έτσι το +35 του Πάου Γκασόλ από την 3η μέρα.

14,8

Αυτό ήταν το ποσοστό της Ελλάδας στα “εξωτερικά” σουτ κόντρα στη Σλοβενία. Η Εθνική είχε 3/20 τρίποντα και 1/7 δίποντα εκτός ρακέτας , δηλαδή 4/27 συνολικά. Να το δούμε ακόμα πιο αναλυτικά; Στις καλές περιόδους (τη 2η και την 3η) η Εθνική είχε 4/16. Στις κακές (1η και 4η) είχε 0/11! Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα χρησιμοποιεί λιγότερο από κάθε άλλη ομάδα στο τουρνουά το “ενδιάμεσο” σουτ. Έχει συνολικά 4/14 τέτοια σουτ.

10

Το νταμπλ-νταμπλ που έκανε ο Γιώργος Πρίντεζης κόντρα στη Σλοβενία ήταν το πρώτο του σε 52 επίσημους αγώνες με τη φανέλα της Εθνικής Ανδρών. Τα 10 ριμπάουντ που μάζεψε αποτελούν και αυτά ατομικό ρεκόρ για τον “Πριντ”. Μέχρι πρότινος η καλύτερη επίδοσή του ήταν τα 8 ριμπάουντ που είχε στην αναμέτρηση με τις Φιλιππίνες για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014.

1

Τόσα σουτ σημείωσε η Γερμανία στα τελευταία 9 λεπτά της αναμέτρησης με το Ισραήλ. ΕΝΑ! Η ομάδα του Κρις Φλέμινγκ είχε συνολικά σε αυτό το χρονικό διάστημα 3/6 ελεύθερες βολές, 0/4 δίποντα, 0/6 τρίποντα και 7 λάθη.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ