EUROBASKET

Και ο Νοβίτσκι ξεπέρασε τον Γκάλη

Και ο Νοβίτσκι ξεπέρασε τον Γκάλη

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι ακολούθησε το παράδειγμα του Τόνι Πάρκερ, ξεπερνώντας τον Νίκο Γκάλη στη λίστα των κορυφαίων σκόρερ όλων των εποχών σε Eurobasket. Κι εδώ όμως, υπάρχει ο αστερίσκος του μέσου όρου πόντων.

Ήταν εκ προοιμίου γνωστό πως στο φετινό Eurobasket, ο Νίκος Γκάλης θα έπεφτε -κατά πάσα πιθανότητα- από την κορυφή της λίστας των κορυφαίων σκόρερ της διοργάνωσης. Ο Τόνι Πάρκερ άλλωστε βρισκόταν πολύ κοντά του, καταφέρνοντας εν τέλει να "γράψει ιστορία" στο παιχνίδι της Γαλλίας με την Πολωνία , για την τρίτη αγωνιστική.

Ο αρχηγός των "τρικολόρ" δεν είναι πλέον ο μοναδικός που άφησε πίσω του τον "Γκάνγκστερ" στη λίστα των κορυφαίων σκόρερ, αφού το παράδειγμά του ακολούθησε ένας ακόμη. Ο λόγος για τον Ντιρκ Νοβίτσκι, ο οποίος βρίσκεται πλέον στη δεύτερη θέση. Ο αρχηγός και ηγέτης της Γερμανίας σκόραρε στο 16'18'' με βολή του αγώνα με την Ιταλία, "σκαρφαλώνοντας" μία θέση, την ώρα που ο Νίκος Γκάλης είναι πλέον τρίτος. Ο άσος των Μάβερικς με τους 14 πόντους που σημείωσε έφτασε τους 1044 και πλέον βρίσκεται στο... κυνήγι του Τόνι Πάρκερ με τον οποίο θα κοντραριστούν για την κορυφή.

Όπως και στην περίπτωση του Τόνι Πάρκερ βέβαια, έτσι κι εδώ, ο αστερίσκος που μπαίνει σε σχέση με τον Γκάλη αφορά τον μέσο όρο των πόντων που έχουν σημειώσει οι τρεις κατά τεκμήριο κορυφαίοι σκόρερ στην ιστορία των Eurobasket.

Όνομα Πόντοι Αγώνες Μέσος όρος
Τόνι Πάρκερ 1.046 62 16.9
Ντιρκ Νοβίτσκι 1.044 48 21.7
Νίκος Γκάλης 1.030 33 31.2
Καμίλ Μπράμπενετς 948 62 15.3
Μίκι Μπέρκοβιτς 917 51 18

Το σχετικό "τιτίβισμα" της FIBA για το επίτευγμα του Ντιρκ Νοβίτσκι

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ