EUROBASKET

Ο Πάρκερ ξεπέρασε τον Γκάλη!

Ο Πάρκερ ξεπέρασε τον Γκάλη!

Ο Τόνι Πάρκερ σκόραρε στο 3'26" του αγώνα με την Πολωνία και πλέον φιγουράρει στην πρώτη θέση της λίστας των κορυφαίων σκόρερ στην ιστορία των Eurobasket, ξεπερνώντας το ρεκόρ του Γκάλη έπειτα από 24 χρόνια (VIDEO)!

Ο Τόνι Πάρκερ "έπιασε" χθες (6/9) τον Νίκο Γκάλη στην πρώτη θέση της λίστας των κορυφαίων σκόρερ όλων των εποχών στην ιστορία των Eurobasket και σήμερα ξεπέρασε τον "Γκάνγκστερ", κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της Γαλλίας με την Πολωνία.

Ο 33χρονος γκαρντ των San Antonio Spurs ήθελε έναν πόντο για να σπάσει το ρεκόρ του Γκάλη που κρατούσε από το 1991. Σήμερα πέτυχε το πρώτο καλάθι των Γάλλων κόντρα στους Πολωνούς, ισοφαρίζοντας σε 2-2 στο 3'26" και "γράφοντας" ιστορία!

"Ο Τόνι είναι τα πάντα γι' αυτή την ομάδα! Όταν δεν είναι μαζί μας, πρέπει να παλεύουμε... λίγο παραπάνω. Η επιρροή του στο παιχνίδι της Γαλλίας είναι τεράστια! Ακόμα και κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Μπορείς να παρατηρήσεις εύκολα τη διαφορά" παραδέχεται ο συμπαίκτης του στην εθνική, Μικαέλ Ζελαμπάλ.

Η μεγάλη διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι ο Γκάλης έφτασε τους 1.030 πόντους έπειτα από 33 αγώνες (σ.σ. 31.2 π. μέσο όρο) ενώ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ σε τέσσερα τουρνουά. Από την άλλη πλευρά, ο Πάρκερ χρειάστηκε 62 αναμετρήσεις με τους "Bleus" για να φτάσει στους 1.032 πόντους.

Το ιστορικό καλάθι του Τόνι Πάρκερ

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ