EUROBASKET

"Η Ελλάδα βελτιώθηκε, η Λιθουανία παραμένει φαβορί"

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÌÐÁÌÐÅÑÃÊ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - BAMBERG (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÌÐÁÌÐÅÑÃÊ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - BAMBERG (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Οι Ράσο Νεστέροβιτς, Τζόνι Ρότζερς και Αντρέι Βοροντσέβιτς μίλησαν στο Sport24.gr για την εικόνα της Εθνικής ομάδας στο Eurobasket 2017, αλλά και για την αναμέτρηση που έρχεται εναντίον της Λιθουανίας.

Ράσο Νεστέροβιτς, Τζόνι Ρότζερς και Αντρέι Βοροντσέβιτς, σχολίασαν την παρουσία της Ελλάδας στο Eurobasket 2017 ενόψει της αναμέτρησης με τη Λιθουανία. Οι τρεις τους μίλησαν στο Sport24.gr, στάθηκαν στην βελτίωση της ελληνικής ομάδας, με τον Ρότζερς να χρίζει φαβορί τη Λιθουανία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΛΛΟΣ

Ο γενικός γραμματέας της σλοβένικης ομοσπονδίας μπάσκετ, Ράσο Νεστέροβιτς, είπε για την Εθνική ομάδα: " Η Ελλάδα είναι καλή ομάδα και παίζει ωραίο μπάσκετ. Έχει σκληρή άμυνα και θα είναι ένα δυνατό παιχνίδι με τη Λιθουανία, που ο κόσμος θα το ευχαριστηθεί και θα δούμε τι θα γίνει στο τέλος".

Ο Ράσο Νεστέροβιτς αναφέρθηκε στους Γιώργο Πρίντεζη, Κώστα Παπανικολάου και Γιάννη Μπουρούση, τους οποίους είχε συμπαίκτες στον Ολυμπιακό και είπε: " Είναι καλοί παίκτες. Πάντα παρακολουθώ τι κάνουν και χαίρομαι που είναι κομμάτι της εθνικής τους ομάδας".

Η διοργάνωση μπήκε στην πιο κρίσιμη καμπή της με τον Ράσο Νεστέροβιτς να λέει γι’ αυτό: " Μέχρι τώρα είχαμε δει ένα μέρος του τουρνουά, αλλά πλέον μιλάμε για το πραγματικό κομμάτι του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Μπορούμε να πούμε ότι η πρώτη φάση ήταν σαν μία προετοιμασία για τις ομάδες. Κάθε παιχνίδι πλέον είναι τελικός. Στην πρώτη ήττα που θα κάνεις από εδώ και πέρα, θα πηγαίνεις σπίτι σου. Όπως λέω δε νικάει πάντα το φαβορί, γι’ αυτό όλες οι ομάδες θα πρέπει προσέχουν".

Ακόμα ο γενικός γραμματέας της σλοβενικής ομοσπονδίας μπάσκετ είπε για την ομάδα του: " Έχουμε κάνει καλά παιχνίδια, αλλά έχουμε περιθώρια βελτίωσης και αυτό θα πρέπει να το δείξουμε από εδώ και πέρα. Κάθε αγώνας είναι διαφορετικός πλέον. Μερικές η πίεση παίζει μεγαλύτερο ρόλο σε αυτές τις αναμετρήσεις".

Βοροντσέβιτς: "Η Ελλάδα δεν είναι ακόμα στο επίπεδο που μπορεί"

"Η Ελλάδα βελτιώθηκε, η Λιθουανία παραμένει φαβορί"

Ο φοργουορντ της εθνικής Ρωσίας, Αντρέι Βοροντσέβιτς σχολίασε την παρουσία της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, λέγοντας: " Είδα κάποιους αγώνες από τη φάση των ομίλων. Δεν είναι ακόμα στο επίπεδο που μπορούν. Έχουν όμως τις πιθανότητες τους πλέον. Απλά θα πρέπει να μείνουν μαζί ως ομάδα. Η Ελλάδα έχει εξαιρετικούς παίκτες".

Ο 30χρονος φόργουορντ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας μίλησε και για την πορεία της Ρωσίας στη διοργάνωση και πιο συγκεκριμένα είπε: " Μπορώ να πω ότι η διοργάνωση για εμάς έως τώρα πάει καλά. Παίξαμε καλά στη φάση των ομίλων, καθώς είχαμε μόλις μία ήττα εναντίον της Λετονίας. Χρειαζόμαστε πλέον λίγο χρόνο για να επανέλθει η ενέργεια μας και να ετοιμαστούμε για τον επόμενο αγώνα εναντίον της Κροατίας".

Αναφορικά με την αναμέτρηση της Ρωσίας, εναντίον της Κροατίας ο Αντρέι Βοροντσέβιτς πρόσθεσε: " Σίγουρα αυτή η αναμέτρηση θα είναι δύσκολη. Είναι σκληρός αντίπαλος, που έχει πολύ καλούς παίκτες, οι οποίοι είναι ηγέτες, ενώ ορισμένοι αγωνίζονται και στο ΝΒΑ και άλλοι σε πολύ καλά πρωταθλήματα. Σεβόμαστε την εθνική τους ομάδας και θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για να τους αντιμετωπίσουμε. Πρέπει να είμαστε πάντα ενωμένοι σαν ομάδα. Μαζί χάνουμε, μαζί νικάμε".

Τέλος ο Βοροντσέβιτς ήταν κάθετος για το μέχρι πού θέλει να φτάσει η εθνική του ομάδα στο Eurobasket 2017: " Ο στόχος μας είναι ένας, να κατακτήσουμε ένα μετάλλιο".

Ρότζερς: "Η Ελλάδα είναι πάντα επικίνδυνη"

EUROLEAGUE BASKETBALL / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ
EUROLEAGUE BASKETBALL / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ EUROKINISSI SPORTS

Ο Τζόνι Ρότζερς, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τί σημαίνει ελληνικό μπάσκετ είπε: " Η Ελλάδα έκανε τις νίκες στον όμιλο της όταν έπρεπε να τις κάνει. Η Εθνική σας είναι πάντα επικίνδυνη. Ακόμα και αν σε έναν αγώνα χάνει με είκοσι πόντους, θα βρει τον τρόπο να το γυρίσει".

Αναφορικά με την αναμέτρηση εναντίον της Λιθουανίας ο πρώην φόργουορντ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού συμπλήρωσε: " Οι Λιθουανοί θα πρέπει να καταλάβουν ότι έχουν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι μπροστά τους. Θα είναι ενδιαφέρουσα αναμέτρηση. Η Ελλάδα στο ρόστερ της έχει παίκτες που μπορεί να κάνουν τον αντίπαλο της να νιώσει πολύ άβολα μέσα στον αγώνα".

Στη συνέχεια βάλαμε τον άνθρωπο που παρακολουθεί το Eurobasket 2017 για λογαριασμό των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ να επιλέξει μία εκ των δύο ομάδων ως φαβορί και εκείνος υποστήριξε πως: " Αν έπρεπε να επιλέξω μία ομάδα, θα έλεγα ότι το φαβορί είναι σίγουρα η Λιθουανία. Και αυτό γιατί έχει καλό και "δεμένο" σύνολο. Αλλά όπως είπα η Ελλάδα είναι επικίνδυνη ομάδα, με την οποία δε ξέρεις ποτέ τι μπορεί να συμβεί. Η Ελλάδα έχει κάνει απίστευτες ανατροπές στα παιχνίδια της. Η πίεση είναι με τη Λιθουανία, καθώς είναι το φαβορί".

O Τζόνι Ρότζερς αναφέρθηκε φυσικά και στη νοκ άουτ φάση που ξεκινάει στο Eurobasket 2017: "Μ πορούμε να πούμε ότι η διοργάνωση τώρα ξεκινάει. Ότι έγινε στη φάση των ομίλων, απλά δε μετράει. Ο κάθε αγώνας πλέον είναι ένας τελικός, για να σε πάει στο επόμενο παιχνίδι. Το ξαναλέω ότι έγινε πριν δε μετράει, μη το σκέφτεστε".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ