EUROBASKET

"Άκυρο" στην Ισπανία ο Σκαριόλο

"Άκυρο" στην Ισπανία ο Σκαριόλο

Ο Σέρτζιο Σκαριόλο έκατσε στον πάγκο της εθνικής Ισπανίας την περίοδο 2009-12 και κατέκτησε τρία μετάλλια. Προς το παρόν, πάντως, δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο να επιστρέψει στη "φούρια ρόχα". Τι είπε για τον Πάου Γκασόλ.

Η εθνική Ισπανίας βρίσκεται σε αναζήτηση εθνικού προπονητή μετά το κάζο στο Παγκόσμιο Κύπελλο και την αποχώρηση του Χουάν Αντόνιο Ορένγκα. Οι Ίβηρες στράφηκαν στη δοκιμασμένη λύση του Σέρτζιο Σκαριόλο, ο οποίος οδήγησε τη "φούρια ρόχα" σε δυο χρυσά μετάλλια (EuroBasket 2009, 2011) κι ένα ασημένιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες (2012).

Τι είχε να πει επ' αυτού ο Ιταλός κόουτς στον ραδιοφωνικό σταθμό "Cadena Ser" και την εκπομπή "Playbasket"; "Αυτή τη στιγμή δεν σκέφτομαι να κοουτσάρω την εθνική Ισπανίας. Σε προσωπικό επίπεδο υπάρχουν άλλες, ρεαλιστικές επιλογές από την επιστροφή μου στους πάγκους. Εξάλλου δεν έχει υπάρξει κάποια συνάντηση με την ομοσπονδία, ώστε να συζητήσουμε το ενδεχόμενο συνεργασίας".

Ο Σκαριόλο παραμένει εκτός πάγκων μετά την απόλυσή του από τη Λαμποράλ Κούτσα, το περασμένο καλοκαίρι. "Έχω ξεκαθαρίσει ότι αυτή την περίοδο δεν θέλω να κοουτσάρω. Ήθελα να κάνω ένα διάλειμμα. Υπάρχουν επιλογές για την επόμενη σεζόν που θα εξετάσω προσεκτικά, Έγιναν πολλά περίεργα πράγματα στη Βιτόρια. Ήταν δικό μου λάθος που πήγα στη Λαμποράλ Κούτσα. Πήρα μια λανθασμένη επιλογή".

Ο Ιταλός κόουτς κλήθηκε να σχολιάσει την "αναγέννηση" του Πάου Γκασόλ στους Chicago Bulls. "Ο Πάου βρίσκεται σε ένα σωστό σύστημα ενώ η ομάδα του παρουσιάζει συνέπεια. Το είχε ανάγκη, αφού δεν είναι ατομιστής. Η κατάσταση στους Lakers τα τελευταία χρόνια δεν ήταν καλή για τον Πάου".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ