ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ - Ίκαρος Καλλιθέας 89-67

ΠΑΟΚ - Ίκαρος Καλλιθέας 89-67
INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας μετά τη νίκη του στην Πυλαία επί του Ικάρου Καλλιθέας με 89-67.

Την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε εντός έδρας του Ικάρου Καλλιθέας με 89-67 για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου μετά το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης επέβαλαν τον ρυθμό τους και κατάφεραν να φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες.

Ο Δήμος Ντικούδης ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος της ομάδας του ΠΑΟΚ, καθώς σημείωσε 24 πόντους, ενώ στους 15 σταμάτησε ο Γκόρι. Για τον Ίκαρο Καλλιθέας ο Τζόνσον είχε 16 και από 10 πόντους σημείωσαν οι Λιούμπισιτς, Καράμπουλας.

Ο αγώνας:

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση και με τον Δήμο Ντικούδη, ο οποίος βρισκόταν σε εξαιρετική κατάσταση κατάφερε να ελέγξει από τα πρώτα λεπτά το παιχνίδι. Με αυτόν τον τρόπο, η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου κατάφερε να προηγηθεί με τέσσερις πόντους στο 5', έπειτα από τρίποντο του Λαρισαίου φόργουορντ.

Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι όχι μόνο διατήρησαν το προβάδισμα τους, αλλά αύξησαν την διαφορά από τον Ίκαρο Καλλιθέας, ο οποίος δεν μπορούσε να βρει τρόπο να πλησιάσει το καλάθι του ΠΑΟΚ. Έτσι, το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 18-15 για τον "Δικέφαλο".

Στην δεύτερη περίοδο ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και με τον Γκίντενς που πήρε την... σκυτάλη από τον Ντικούδη έκανε το 24-17, την στιγμή που οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη δεν μπορούσαν να μαζέψουν την διαφορά.

Ο Λιούμπισιτς θέλησε να διατηρήσει σε απόσταση αναπνοής, αλλά οι γηπεδούχοι με τον Καλλέ πέτυχαν το 36-27, ενώ το ημίχρονο βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται με εννέα πόντους (38-29), πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση.

Δεν ανησύχησε

Ο Ίκαρος Καλλιθέας προσπάθησε να αντιδράσει και να γυρίσει την εις βάρος του κατάσταση με διαδοχικά τρίποντα των Τζόνσον, Λιούμπισιτς, όμως ο εξαιρετικός Δήμος Ντικούδης "απάντησε" στα καλάθια της ομάδας του Άρη Λυκογιάννη και διατήρησε το προβάδισμα για τον ΠΑΟΚ (55-43).

Αποτέλεσμα ήταν το τρίτο δεκάλεπτο να κλείσει με ένα +13 για τους γηπεδούχους (66-53), μετά από καλάθι και εύστοχη συμπληρωματική βολή από τον Τζόνσον.

Στα τελευταία δέκα λεπτά της αναμέτρησης ο Ίκαρος δεν έδειχνε ικανός να αντιδράσει, με αποτέλεσμα η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου να φτάσει το θετικό αποτέλεσμα χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες με 89-67 και να πάρει το "εισιτήριο" για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Τα δεκάλεπτα: 18-15, 38-29, 66-53, 89-67.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Γκίντενς 20(1), Στίγκερς 5(1), Αράπης 2, Καλαμπάκας, Γκόρι 15(1), Ντικούδης 24(2), Καλαμπόκης 3, Αντριουσκεβίτσιους 6, Ράιτ 11(3), Γιαννακίδης, Καλλές 1, Αμπαράς 2

Ίκαρος (Λυκογιάννης): Σένσλι 4, Κινγκ 5, Κουμπούρας 2, Καράμπουλας 10, Πολυτάρχου, Τσιάρας 5, Τζιάλας 5, Λαρεντζάκης, Παπαργυρόπουλος, Τζόνσον 16(3), Αγαδάκος 10, Λιούμπισιτς 10(1).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ