Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

Κάν το, όπως ο Μπατίστα

Κάν το, όπως ο Μπατίστα

Ο Προμηθέας Χαλανδρίου κέρδισε στην εκπνοή το Πέραμα (65-66), χάρη στο καλάθι του Δημήτρη Μαλούκου. Δείτε το buzzer beater που πέτυχε, αλλά και όσα δήλωσε στο Sport24.gr.

Αν και νεοφώτιστος στη Γ' Εθνική, ο Προμηθέας Χαλανδρίου βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, μετά το πέρας του 1/3 της σεζόν. Για να φτάσει όμως σε αυτό το σημείο χρειάστηκε (και) το καλάθι του Δημήτρη Μαλούκου, στο χθεσινό (7/12) παιχνίδι με το Πέραμα.

Ο 26χρονος σέντερ εκμεταλλεύτηκε την αστοχία των γηπεδούχων στις βολές, στα τελευταία δευτερόλεπτα, πήρε τη μπάλα κάτω από το καλάθι και πετυχαίνοντας το πιο εύκολο καλάθι της καριέρας του, χάρισε στον Προμηθέα Χαλανδρίου μία μεγάλη εκτός έδρας νίκης.

Αν γινόταν μάλιστα αναγωγή στο πρόσφατο παρελθόν, θα λέγαμε πως μιμήθηκε τον Εστέμπαν Μπατίστα που έκανε κάτι παρόμοιο στον αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Ο ίδιος πάντως χαρακτηρίζει το χθεσινό buzzer beater ως " το πιο εύκολο της ιστορίας", μιλώντας στο Sport24.gr.

Το μόνο που έπρεπε να κάνει ήταν να φτάσει κάτω από το αντίπαλο καλάθι και να τελειώσει μια φάση "πάρε - βάλε" που του έδωσαν οι συμπαίκτες του: " Αυτό που κάνω καλά είναι να τρέχω το γήπεδο και να τελειώνω φάσεις μέσα στο "ζωγραφιστό". Το ίδιο έκανα και στην τελευταία φάση. Οι συμπαίκτες μου απέφυγαν τις παγίδες των παικτών του Περάματος, πάσαραν γρήγορα και εγώ απλά έβαλα το καλάθι. Δεν είχε κάποια ιδιαίτερη δυσκολία από μέρους μου. Ήταν το πιο εύκολο και απλό κομμάτι στη συγκεκριμένη φάση".

Όσο για το αν... ξαφνιάστηκε από το γεγονός πως ήταν εντελώς μόνος του και αν αυτό του πρόσθεσε έξτρα πίεση, είπε: " Δεν θα το έλεγα. Αυτό που οφείλω να πως είναι ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στους συμπαίκτες μου που μου έδωσαν την ευκαιρία να βάλω το νικητήριο καλάθι. Το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς έγινε από αυτούς. Όχι από εμένα...".

Αν κάποιος μάλιστα νομίζει πως οι παίκτες του Προμηθέα Χαλανδρίου αγχώθηκαν περισσότερο από το γεγονός πως έπαιζαν εκτός έδρας, κάνει λάθος. Ο λόγος είναι πως " φέτος παίζουμε όλα τα ματς εκτός έδρας ουσιαστικά. Δεν αγωνιζόμαστε στη φυσική μας έδρα, κάτι που μας λείπει. Ευτυχώς όμως ο κόσμος της ομάδας είναι πάντοτε κοντά μας και μας βοηθάει να ξεπεράσουμε αυτή την αντικειμενική δυσκολία".

Για την παρουσία των νεοφώτιστων στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα του 1ου ομίλου Νότου υπάρχει εξήγηση, κατά τον ίδιο: " Το κλίμα στην ομάδα και τα αποδυτήρια είναι εξαιρετικό. Γι αυτό έμεινα στην ομάδα. Είναι ιδανικές οι συνθήκες στον Προμηθέα Χαλανδρίου. Δεν κοιτάζουμε όμως πολύ μακριά, ούτε ξεφεύγουμε από τον αρχικό μας στόχο. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε τη σωτηρία όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Γι αυτό δουλεύουμε καθημερινά...".

Έχει σκεφτεί όμως το ενδεχόμενο η πολυπόθητη παραμονή να επιτευχθεί χάρη στο δικό του νικητήριο καλάθι; (γελάει) " Αν γίνει αυτό, τότε τι να πω. Θα είναι κάτι το μοναδικό. Ελπίζω πάντως να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο".

TAGS Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ