ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ζούρος: "Να πάμε ψηλά..."

Ζούρος: "Να πάμε ψηλά..."
INTIME SPORTS

Ο Ηλίας Ζούρος έδωσε το παρών στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έγινε στην Κύπρο από τους ανθρώπους του European Basketball Tour και υπογράμμισε ότι η Εθνική είναι έτοιμη να παλέψει!

Τα πρώτα της φιλικά ματς θα δώσει η Εθνική στο τουρνουά της Κύπρου και ο Ηλίας Ζούρος μίλησε για την προσπάθεια που θα κάνουν οι διεθνείς.

Στη συνέντευξη που έγινε στο ξενοδοχείο Χίλτον της Λευκωσίας, έδωσαν το παρών επίσης ο προπονητής της Ιταλίας, Σιμόνε Πιανιτζάνι, ο προπονητής της Ρωσίας, Ντέιβιντ Μπλατ, ο προπονητής του Ισραήλ, Σίβεκ Άρικ, ο προπονητής της Πολωνίας Άλες Πίπαν, ο προπονητής της Βουλγαρίας Μπαρκ Ρόζεν.

Στις δηλώσεις του, ο Ηλίας Ζούρος τόνισε: "Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές και τους χορηγούς. Είναι πολύ ωραία διοργάνωση, με ισχυρούς αντιπάλους και καλά ονόματα. Θα είναι τα πρώτα μας παιχνίδια και θα λειτουργήσουν ως οδηγό για το τι πρέπει να βελτιώσουμε για να φτάσουμε στο επιθυμητό στο τέλος του μήνα στη Λιθουανία".

Παράλληλα, έκανε ειδική αναφορά στον τραυματισμό του Νικ Καλάθη: "Προς το παρόν είναι στο πρόγραμμα της αποθεραπείας. Είναι δύσκολος ο τραυματισμός του, δουλεύει ατομικά και καθημερινά σε συνεργασία με τους ιατρούς, είναι οριακός για το Ευρωμπάσκετ. Τον θέλουμε μαζί μας", ενώ μίλησε και για τις απουσίες που έφεραν τα πάνω κάτω και άλλαξαν τα πλάνα του:

"Είναι αρκετές οι απουσίες και ξαφνικές. Αυτό που θα μπορούσαμε να υποσχεθούμε, είναι ότι θα παλέψουμε σαν ομάδα με κεφαλαία, να το παίρνουμε παιχνίδι-παιχνίδι και να δούμε που θα φτάσουμε. Ευελπιστούμε να πάμε το ίδιο ψηλά όπως κάθε άλλη χρονιά".

Από την πλευρά του, ο Σιμόνε Πιανιτζάνι ο οποίος θέλει να φτάσει ψηλά φέτος με την Ιταλία, υπογράμμισε: "Ευχαριστώ για την πρόσκληση, είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ. Θα αντιμετωπίσουμε καλές ομάδες και προπονητές. Αυτό το τουρνουά θα είναι καλή προπόνηση για να δοκιμάσουμε το επίπεδο της ομάδας μας.

Είμαστε νέα ομάδα και θα παίξουμε πρώτη φορά μαζί σε μια σπουδαία διοργάνωση όπως είναι το Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας. Ξέρω ότι δεν είμαστε σε υψηλό επίπεδο αυτή τη στιγμή και το πρώτο πράγμα που ζήτησα από τους παίκτες μου είναι να δουλέψουν σκληρά. Η διάθεση που υπάρχει είναι κάτι σημαντικό. Δεν είμαστε μεγάλη ομάδα, αλλά έχουμε ταλέντο".

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Άρικ Σίβεκ, ο προπονητής του Ισραήλ που έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως στόχος της ομάδας του είναι να βελτιωθεί μέσα από τα φιλικά στην Κύπρο: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ. Μόλις πήραμε την πρόσκληση, είπαμε ότι είναι μεγάλη ευκαιρία να έλθουμε στην Κύπρο. Ξεκινήσαμε πριν από δέκα μέρες και θέλουμε να δούμε που βρισκόμαστε. Τώρα θα δούμε περισσότερο τη δική μας ομάδα και λιγότερο τους αντιπάλους. Το ρόστερ μας δεν είναι γεμάτο, έτσι θα κάνουμε την καλύτερη δυνατή διαχείριση του υλικού. Ο στόχος μας στο τουρνουά είναι να φύγουμε καλύτεροι απ' ότι ήμασταν".

Τέλος, ο Ντέιβιντ Μπλατ, ξεκαθάρισε πως στόχος του είναι να αξιοποιήσει τα ματς στην Κύπρο για να παρουσιάσει ένα βελτιωμένο πρόσωπο η Κύπρος: "Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και τους ευχαριστούμε που κάλεσαν την εθνική Ρωσίας. Ήλθαμε και πέρυσι στην Κύπρο για τον εναρκτήριο αγώνα του τουρνουά με την Ελλάδα, οπότε μπορώ να πω ότι σε αυτό το γήπεδο δεν δείχνουμε το καλύτερό μας πρόσωπο. Οι αγώνες, όμως, στην Κύπρο θα μας βοηθήσουν να βελτιωθούμε. Είναι φοβερή χώρα, το τουρνουά έχει σπουδαίους αντιπάλους και θα το αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ