ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Βλασσόπουλος: "Μπορούσαμε κάτι καλύτερο"

Βλασσόπουλος: "Μπορούσαμε κάτι καλύτερο"
INTIME SPORTS

Ο τεχνικός της Εθνικής Εφήβων, Γιώργος Βλασσόπουλος, δήλωσε πως η ομάδα άξιζε κάτι καλύτερο από την 9η θέση που κατέκτησε στο Eurobasket U18 της Σαμψούντας.

Η Εθνική Ελλάδος κατέκτησε τελικά την 9η θέση στο Eurobasket U18 της Σαμψούντας . Μία θέση που αφήνει ένα παράπονο σε όλους, αφού η θέση θα μπορούσε να είναι καλύτερη αν στον τελευταίο αγώνα της πρώτης φάσης είχε κερδίσει με +9 πόντους την Φινλανδία.

Σε αυτό το γεγονός στάθηκε και ο τεχνικός της Εθνικής, Γιώργος Βλασσόπουλος, τονίζοντας στην συνέχεια ότι είναι πολύ σημαντικό για τα νέα παιδιά να πάρουν χρόνο συμμετοχής: " Σήμερα κάναμε ένα πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο δεχθήκαμε μόνο 24 πόντους. Μιλήσαμε στην ανάπαυλα στα αποδυτήρια και είπαμε πως πρέπει να κάνουμε μεγαλύτερη προσπάθεια στην προσωπική άμυνα, καθώς εκεί εντοπίστηκε κυρίως το πρόβλημα στο πρώτο μισό. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιωθήκαμε σε αυτό το κομμάτι, ακόμη κι όταν δίναμε βοήθειες, οι επιστροφές ήταν άμεσες και αυτό μας βοήθησε. Συν το γεγονός πως είχαμε καθαρό μυαλό στην επίθεση, βγήκαν ελεύθερα σουτ και έτσι από το -12 φτάσαμε στη νίκη.

Στο τέλος της διοργάνωσης μένει μια... γλυκόπικρη γεύση, γιατί δεν καταφέραμε να φτάσουμε εκεί που δείξαμε τελικά πως είχαμε τη δυνατότητα να φτάσουμε. Μπορούσαμε να φτάσουμε πιο ψηλά. Το τουρνουά αυτό ήταν πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα για τα παιδιά που δεν έχουν χρόνο συμμετοχής στις ομάδες τους. Θα πρέπει αυτά τα παιδιά να παίζουν, να έχουν παιχνίδια που να «καίει» η μπάλα όλο το χρόνο, για να βρουν το ρυθμό τους και να βελτιωθούν. Ακόμη και αυτές τις μέρες φάνηκε η διαφορά από παιχνίδι σε παιχνίδι σε κάποια από τα παιδιά αυτά.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τους συνεργάτες μου και τα μέλη της αποστολής, γιατί πραγματικά η βοήθειά τους όλες αυτές τις μέρες ήταν ιδιαίτερα σημαντική".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ