ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σπανούλης: "Με τιμή και περηφάνια"

Σπανούλης: "Με τιμή και περηφάνια"
INTIME SPORTS

Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε στο Sport24.gr για την έναρξη της προετοιμασίας της εθνικής μας, τον νέο ομοσπονδιακό τεχνικό, Αντρέα Τρινκέρι, το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, ενώ έστειλε και το δικό του μήνυμα στον κόσμο (picts & video).

Η εθνική μας βρίσκεται στο Καρπενήσι, όπου πραγματοποιεί το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της ενόψει της Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας (4-22 Σεπτεμβρίου).

Η προετοιμασία των διεθνών μας ξεκίνησε, λοιπόν στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας με νέο σταφ, νέο προπονητή, αλλά και μεγάλη διάθεση και όρεξη για δουλειά.

Διαβάστε επίσης: Το Sport24.gr στην προετοιμασία της εθνικής στο Καρπενήσι...

Το Sport24.gr μίλησε με τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος αναφέρθηκε στις πρώτες ημέρες της προετοιμασίας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, όπως και το δυνατό στοιχείο της ομάδας που δεν είναι άλλο από τη φιλοσοφία που έχει "χτιστεί" τα τελευταία χρόνια: Δυνατή άμυνα και καλό ομαδικό μπάσκετ στην επίθεση.

Παράλληλα, ο Έλληνας γκαρντ μίλησε για την διάρκεια της εθνικής μας που βρίσκεται σταθερά στην ελίτ, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους στόχους της ομάδας στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας.

" Ξεκινήσαμε την προετοιμασία για ακόμα ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με νέο σταφ και νέο προπονητή, αλλά μεγάλη όρεξη και αυτοπεποίθηση. Βρισκόμαστε στο στάδιο της προετοιμασίας και προσπαθούμε να μπούμε στη φιλοσοφία του κόουτς.

Θέλουμε σιγά -σιγά να βάζουμε στο παιχνίδι μας όλα τα στοιχεία που θα μας οδηγήσουν στο να παίξουμε καλό μπάσκετ", ανέφερε αρχικά ο Βασίλης Σπανούλης για τις πρώτες ημέρες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο Καρπενήσι.

Στη συνέχεια ο Έλληνας γκαρντ μίλησε για το δυνατό σημείο της εθνικής μας: " Το ελληνικό μπάσκετ τα τελευταία χρόνια έχει χτίσει μία φιλοσοφία που είναι η πάρα πολύ δυνατή άμυνα και καλό ομαδικό μπάσκετ στην επίθεση, έχοντας ξεκάθαρους ρόλους μέσα στο παιχνίδι".

Γιάνκοβιτς: "Να συνθέσουμε ένα τρομερό σύνολο"

Ο στόχος των διεθνών μας δεν είναι άλλος από προσήλωση και συγκέντρωση σε κάθε προπόνηση. Όλοι επικεντρώνονται στο πώς θα καταφέρουν να δημιουργήσουν ένα ισχυρό σύνολο, ώστε να παρουσιαστούν όσο το δυνατόν καλύτεροι στο Ευρωμπάσκετ.

Κανένας δεν ασχολείται με τις απουσίες που μπορεί να έχουν οι άλλες ομάδες στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, κάτι το οποίο μπορεί να έχει τα ανάποδα αποτελέσματα στην ψυχολογία των διεθνών. " Όλες οι ομάδες μπορεί να τύχει να έχουν κάποιες απουσίες. Το επίπεδο του Ευρωμπάσκετ είναι πάντα πολύ υψηλό.

Όλοι θέλουμε να μείνουμε και συγκεντρωμένοι στην δική μας προετοιμασία για να παρουσιαστούν όσο το δυνατόν καλύτεροι. Το Ευρωμπάσκετ είναι μεγάλη διοργάνωση με πολύ καλές ομάδες και παγκόσμιας κλάσης παίκτες".

Σπανούλης: "Με τιμή και περηφάνια"
INTIME SPORTS

"Σκληρή δουλειά, ομαδικότητα, αυταπάρνηση και θυσίες"

Για την διάρκεια που έχει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα όλα αυτά τα χρόνια: " Για να είσαι σε τόσο υψηλό επίπεδο πρέπει να έχεις αποτελέσματα. Αυτά τα έχουμε μέσα από σκληρή δουλειά, μέσα από ομαδικότητα, μέσα από αυταπάρνηση, από θυσίες, όλοι αφήνουμε τα σπίτια μας και την οικογένεια μας για το καλό της πατρίδας μας.

Όσο και αν μας λείπουν τα παιδιά μας και η οικογένειας μας το κάνουμε με τιμή και περηφάνια γιατί εκπροσωπούμε τη χώρα μας".

Μαυροκεφαλίδης: "Θα παλέψει για το καλύτερο, όπως πάντα η εθνική"

Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε στη συνέχεια για τους στόχους της εθνικής. Όπως τόνισε και ο ίδιος εκείνο που θα κάνουν όλοι είναι να πηγαίνουν βήμα - βήμα και να κοιτάνε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά: " Εμείς οι Έλληνες το έχουμε να βιαζόμαστε πολλές φορές. Πρέπει να πάμε με σοβαρότητα με πειθαρχία, πολύ σκληρή δουλειά, να βάλουμε τις βάσεις και να μείνουμε στο αγωνιστικό μας πλάνο.

Φυσικά να μην έχουμε τραυματισμούς, είναι πολύ σημαντικό και από εκεί και πέρα, βήμα - βήμα να θέτουμε νέους στόχους. Σίγουρα οι στόχοι της εθνικής μας είναι υψηλοί. Θα πρέπει να πάμε βήμα - βήμα και να δούμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά".

Δεν θα μπορούσε φυσικά να μη μιλήσει και για τον νέο ομοσπονδιακό τεχνικό, Αντρέα Τρινκέρι, αλλά και τη φιλοσοφία του: " Είναι ένας πάρα πολύ καλός άνθρωπος, ένας προπονητής που αντιλαμβάνεται εξαιρετικά το μπάσκετ. Δεν είναι εύκολο εγχείρημα να χτίσεις μία ομάδα, ειδικά όταν μιλάμε για εθνική ομάδα.

Εμείς θα υπακούσουμε τις εντολές του, όπως κάνουμε με κάθε προπονητή και όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε ενωμένοι για το καλύτερο. Πάντως, η εικόνα είναι πάρα πολύ καλή μεταξύ του σταφ, του προπονητή και των παικτών".

Τέλος, ο Βασίλης Σπανούλης έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος: " Θέλουμε να ξέρει όλος ο κόσμος ότι θα κάνουμε το καλύτερο για να φέρουμε και πάλι ψηλά την Ελλάδα και θα καταθέσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να το καταφέρουμε".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ