ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μαυροκεφαλίδης: "Θα παλέψει για το καλύτερο, όπως πάντα η εθνική"

Μαυροκεφαλίδης: "Θα παλέψει για το καλύτερο, όπως πάντα η εθνική"
INTIME SPORTS

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης μίλησε στο Sport24.gr για το νέο κόουτς της εθνικής μας Αντρέα Τρινκέρι, την προετοιμασία των διεθνών μας, τους υψηλούς στόχους που θέτουν και την εμπειρία των Ελλήνων αθλητών να διαχειρίζονται καταστάσεις (video).

Η εθνική μας έχει ξεκινήσει την προετοιμασία της στο Καρπενήσι για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σλοβενίας, το οποίο θα διεξαχθεί το διάστημα 4-22 Σεπτεμβρίου.

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης μίλησε στο Sport24.gr για τις πρώτες ημέρες της προετοιμασίας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, αλλά και το νέο τεχνικό, Αντρέα Τρινκέρι.

Παράλληλα, ο Έλληνας παίκτης τόνισε ότι η εθνική μας θα πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει σκληρά με στόχο να βελτιώνονται όλοι οι παίκτες και να μην ασχολείται με τις υπόλοιπες ομάδες που παίρνουν μέρος στο Ευρωμπάσκετ.

Δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τις υψηλές προσδοκίες της ομάδας, προσδοκίες και βλέψεις που έχει κερδίσει το ελληνικό μπάσκετ με την παρουσία του στην ελίτ όλα αυτά τα χρόνια.

" Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι στην προπόνηση και να εφαρμόσουμε όσο το δυνατόν πιο σωστά αυτά που ζητάει το προπονητικό επιτελείο. Να εμπεδώσουμε αυτά που θέλουν. Συνήθως για τέτοια τουρνουά υπάρχει λίγος χρόνος για να προετοιμαστεί μία ομάδα, αλλά νομίζω ότι έχουμε έξυπνους παίκτες και θα είμαστε έτοιμοι", ήταν τα πρώτα λόγια του Λουκά Μαυροκεφαλίδη και συμπλήρωσε:

" Θέλουμε να μπούμε το συντομότερο δυνατό στη φυσική κατάσταση που είχαμε κατά την διάρκεια της σεζόν. Όλα τα άλλα θα έρθουν".

Στη συνέχεια ο Έλληνας φόργουορντ/σέντερ μίλησε για το νέο τεχνικό του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Αντρέα Τρινκέρι, τονίζοντας ότι ο Ιταλός προπονητής έχει ωραίες ιδέες για το μπάσκετ και εφαρμόζει ανάλογα με το υλικό που διαθέτει καλά πράγματα.

" Είναι αρκετά επικοινωνιακός και μιλάει με τον κάθε παίκτη. Φαίνεται να έχει ωραίες ιδέες για το μπάσκετ και ανάλογα και με το υλικό που έχει στη διάθεση του εφαρμόζει καλά πράγματα".

Η εθνική βρίσκεται στη διαδικασία, όπου μπαίνουν οι συνδετικοί κρίκοι μεταξύ των παικτών, ώστε η ομάδα να είναι πανέτοιμη για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σλοβενίας. Όλοι στρέφουν την προσοχή τους στο πώς θα γίνονται συνεχώς καλύτεροι, αφήνοντας στην άκρη τους ανταγωνιστικές τους ή τα όποια προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίζουν άλλες ομάδες που θα πάρουν μέρος στο Ευρωμπάσκετ.

Μαυροκεφαλίδης: "Θα παλέψει για το καλύτερο, όπως πάντα η εθνική"
INTIME SPORTS

" Αυτό που πρέπει να κοιτάμε είναι τι κάνουμε εμείς και μόνο εμείς, όχι οι άλλοι. Στοχεύουμε ψηλά και αυτό δεν έχει σχέση με το πως θα είναι οι αντίπαλοι, αλλά εμείς. Αν σκεφτούμε τους άλλους, αυτό μόνο κακό μπορεί να μας κάνει στο μυαλό μας και να μας βγάλει εκτός πλάνου.

Υπάρχουν σχολές μπάσκετ με εξαιρετικούς παίκτες και προπονητές, δεν είναι κανένας αντίπαλος εύκολος. Όλοι μπορούν να κερδίσουν τους πάντες σε αυτό το επίπεδο. Κάθε ομάδα μπορεί να βρεθεί σε καλή κατάσταση και να νικήσει τον οποιονδήποτε".

Για τους στόχους του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, οι οποίοι δεν είναι άλλοι από το να φτάσουν όσο το δυνατόν πιο μακριά γίνεται στην διοργάνωση, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης σχολίασε:

" Είναι λογικό να στοχεύουμε ψηλά. Είναι στον Έλληνα να στοχεύει ψηλά στο μπάσκετ. Το υπογραμμίζω αυτό, στο μπάσκετ. Και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κι εμείς με τη σειρά μας φέτος στη Σλοβενία.

Ειδικά τώρα σε αυτές τις δύσκολες εποχές στην Ελλάδα. Είμαι δυνατοί και θα πρέπει να το δείξουμε και στους άλλους. Το μπάσκετ είναι έξυπνο άθλημα, έχουμε δείξει ότι είμαστε ικανοί. Στόχος μας είναι να αγωνιστούμε σύμφωνα με τις ικανότητες μας, ώστε να φτάσουμε και ψηλά".

Στη συνέχεια ο Έλληνας παίκτης του Παναθηναϊκού ανέφερε: " Κάθε παίκτης στην ομάδα έχει την εμπειρία να διαχειρίζεται καταστάσεις. Το να είναι έτοιμος. Νομίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι για όλα και πάνω από όλα συγκεντρωμένοι. Έχουμε μία ομάδα με έμπειρους αθλητές. Και οι νεαρότεροι σε ηλικία διαθέτουν εμπειρία και θα παλέψουν για το καλύτερο. Όπως κάνει πάντα, άλλωστε η εθνική".

Ο Έλληνας αθλητές δεν παρέλειψε στο τέλος να στείλει το δικό του μήνυμα στον κόσμο: " Θα προσπαθήσουμε όσο το δυνατόν να φτάσουμε πιο ψηλά γιατί και η Ελλάδα και το μπάσκετ στη χώρα μας το αξίζει".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ