ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Από τα φαβορί η Λιθουανία

Από τα φαβορί η Λιθουανία

Η Λιθουανία είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί του προολυμπιακού τουρνουά για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το Sport24.gr αναλύει...

Στον Β' όμιλο του προολυμπιακού τουρνουά θα αγωνιστεί η Λιθουανία στη Βενεζουέλα και μόνο το όνομα της, προκαλεί φόβο στους αντιπάλους της.

Νιγηρία και Βενεζουέλα δύσκολα θα καταφέρουν να την αφήσουν εκτός συνέχειας της διοργάνωσης μετά την α' φάση, καθώς πρόκειται για μία ομάδα από τα φαβορί για την κατάκτηση του ενός από τα τρία εισιτήρια που οδηγούν στο Λονδίνο.

Η ομάδα του Κεστούτις Κεμζούρα που μετράει συνεχείς παρουσίες στους Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1992 κι έπειτα, δεν θέλει με τίποτα να χάσει το φετινό κορυφαίο ραντεβού για 6η συνεχόμενη φορά στην ιστορία της.

Το 1992, το 1996 και το 2000, η Εθνική Λιθουανίας κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο και μέσα από τον γαλαξία των αστέρων που διαθέτει και φέτος, έχει και πάλι την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα μετάλλιο.

Ο γερόλυκος των γηπέδων, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είπε και φέτος "ναι" στην Εθνική ομάδα και μαζί με τους Ριμάντας Καουκένας, Ντάριους Σονγκάιλα και ο Λίνας Κλέιζα που επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του αποτελούν την έμπειρη γραμμή της ομάδας που "παντρεύεται" άψογα με τους νεότερους Καλνιέτις, Βαλαντσιούνας και Πότσιους.

Οι Λιθουανοί μπαίνουν στο προολυμπιακό τουρνουά γεμάτοι αυτοπεποίθηση και δικαίως έχουν τον τίτλο του φαβορί. Στα φιλικά που έπαιξαν έδειξαν ένα καλό πρόσωπο, το οποίο αναμένεται να βελτιώνεται συνεχώς όσο θα περνούν οι μέρες και οι παίκτες του Κεμζούρα θα βρίσκονται στο παρκέ, καθώς αρκετοί ήταν εκείνοι που ενσωματώθηκαν την τελευταία στιγμή.

Στο Ευρωμπάσκετ του 2011 που έγινε στη Λιθουανία, οι διοργανωτές κατέκτησαν την 3η θέση, παίρνοντας το εισιτήριο για το προολυμπιακό τουρνουά.

Το ρόστερ:

Όνομα Ηλικία Ύψος
Τόμας Ντελινινκάιτις 30 1.90
Παούλιους Γιανκούνας 28 1.98
Ντεϊβίντας Ντούλκις 24 1.98
Σαρούνας Γιασικεβίτσιους 36 1.92
Ρομπέρτας Γιαβτόκας 32 2.11
Μάντας Καλνιέτις 26 1.95
Ριμάντας Καουκένας 35 1.92
Λίνας Κλέιζα 27 2.03
Γιόνας Ματσιούλις 27 2.00
Μαρτίνας Πότσιους 26 1.96
Ντάριους Σονγκάιλα 34 2.04
Γιόνας Βαλαντσιούνας 20 2.10
TAGS ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ