ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μίσσας: "Δεν είναι μόνο ο Αντετοκούνμπο"

Μίσσας: "Δεν είναι μόνο ο Αντετοκούνμπο"
INTIME SPORTS

Οι διαστάσεις που έλαβε η επιλογή του Αντετοκούνμπο στο φετινό ντραφτ, δεν επηρέασε την εθνική ομάδα νέων ανδρών, όπως υποστήριξε στο Sport24.gr ο Κώστας Μίσσας που αναφέρθηκε στον καλό χαρακτήρα όλων των παικτών του και στις ελπίδες για διάκριση εφόσον περάσουν από το "κρας τεστ" της α' φάσης στο ευρωπαϊκό του Ταλίν

Η εθνική νέων ανδρών μπαίνει στη μάχη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που αρχίζει σε μία εβδομάδα (9/7) στο Ταλίν της Εσθονίας και ο Κώστας Μίσσας μιλάει στο Sport24.gr λίγο πριν την αναχώρηση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος για τη Σλοβενία.

Εκεί, θα έχει την ευκαιρία να δει τους παίκτες του αγωνιζόμενους στην πρόβα τζενεράλε πριν το τζάμπολ του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Παίκτες ταλαντούχους και πολλά υποσχόμενους, όπως ο Αντετοκούνμπο, ο Αγραβάνης, ο Παπαπέτρου, ο Καραμαλέγκος, ο Λαρεντζάκης, ο Μποχωρίδης και οι υπόλοιποι.

Μπορεί η προετοιμασία να έγινε μετ' εμποδίων όπως τόνισε ο Κώστας Μίσσας, ωστόσο θεωρεί ότι εφόσον η ομάδα καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο της α' φάσης όπου θα τεθεί αντιμέτωπη με τις Γερμανία, Λιθουανία, Σερβία, Γεωργία θα είναι έτοιμη για πολύ μεγαλύτερα πράγματα στη συνέχεια.

Στην ερώτηση πως πηγαίνουν τα πράγματα στην εθνική, μία εβδομάδα πριν το ξεκίνημα του ευρωπαϊκού, ο Κώστας Μίσσας σχολίασε με αρκετή δόση χιούμορ... "τρέχοντας". Τι ήθελε να πει με αυτό; Ότι η εθνική τρέχει να προλάβει κάθε λεπτό για να παρουσιαστεί όσο τον δυνατόν πιο έτοιμη στο Ταλίν της Εσθονίας, γιατί κατά την προετοιμασία υπήρξαν πολλές απουσίες.

"Η προετοιμασία μας δεν θα έλεγα ότι ήταν και η καλύτερη δυνατή, από τις απουσίες για το στρατό των Μελισσαράτου και Καραμαλέγκου, την καθυστερημένη άφιξη του Παπαπέτρου γιατί ήταν στο summer school του Τέξας μέχρι και την επιλογή του Αντετοκούνμπο στο ντραφτ, που έπρεπε ο παίκτης να βρεθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες", σχολίασε ο Ομοσπονδιακός προπονητής και συνέχισε:

"Πλέον εμείς βλέπουμε τους δύο αγώνες που θα δώσουμε στη Σλοβενία, ως πρόβα τζενεράλε από πλευράς τακτικής και θα είναι μία καλή ευκαιρία για να καταλάβουν οι παίκτες το ρόλο τους μέσα στην ομάδα. Βασικό φυσικά θα είναι να είμαστε όλοι υγιείς και να μην έχουμε προβλήματα, προκειμένου να κάνουμε το καλύτερο δυνατό που μπορούμε".

"Είναι όλοι τους πολύ καλά παιδιά"

Σε ερώτηση για το αν η δημοσιότητα που πήρε ο Γιάννης Αντετοκούμπο λόγω της επιλογής του στο ντραφτ, επηρέασε την ομάδα, ο πολύπειρος κόουτς επισήμανε: "Αυτό που συνέβη με τον Γιάννη δεν γίνεται κάθε μέρα και είναι λογικό να υπάρξει δημοσιότητα για έναν Έλληνα που επιλέγεται στο ντραφτ. Στην ομάδα πάντως, αυτό δεν έχει δημιουργήσει κανένα απολύτως πρόβλημα. Δεν είναι μόνο ο Αντετοκούνμπο που κρατάει χαμηλούς τόνους είναι όλα τα παιδιά. Γενικότερα, είναι όλοι τους πολύ καλά παιδιά".

Όταν δουλεύεις με αυτές τις ηλικίες στις λεγόμενες μικρές εθνικές, είναι δεδομένο πως το πιο δύσκολο απ' όλα είναι να γίνουν ομάδα... "Σαν μονάδες έχουν κάποιες μεγάλες ικανότητες, έχει κάποιους παίκτες με ορισμένες εμπειρίες, το θέμα είναι να γίνει γρήγορα ομάδα που να είναι συνεπής και καλή. Εμείς θέλουμε να νικήσουμε το χρόνο σε αυτή τη φάση, έχοντας μπροστά μας ένα δύσκολο πρόγραμμα. Αν μπορέσουμε να περάσουμε στη β' φάση, θα βελτιωνόμαστε μέρα με τη μέρα στη συνέχεια".

Αλήθεια όμως ποιοι είναι οι στόχοι της εθνικής στο ευρωπαϊκό του Ταλίν; "Εμμέσως πλην σαφώς απάντησα. Για εμάς πρωταρχικός στόχος είναι να περάσουμε από την πρώτη φάση που θα είναι το μεγάλο κρας τεστ. Εφόσον το καταφέρουμε αυτό θα μπορούμε να πάμε πολύ ψηλότερα. Άλλωστε, όταν δουλεύεις σε ομάδες υποδομής δύο στόχοι υπάρχουν πάντα... Να δημιουργείς μία εξέλιξη παικτών για την εθνική ανδρών και να πηγαίνεις όσο το δυνατόν πιο ψηλά με την εκάστοτε μικρή εθνική", σχολίασε ο Κώστας Μίσσας .

Όσον αφορά το αν προβληματίζει η μεγάλη δυναμική των αντιπάλων στην α' φάση της διοργάνωσης, ο Έλληνας προπονητής υποστήριξε: "Η Σερβία και η Λιθουανία παίζουν χρόνια μαζί και έχουν πάρει και μετάλλια τις προηγούμενες χρονιές ως έφηβοι. Έχουν πολύ καλές φουρνιές παικτών και εμείς πολύ ισχυρούς αντιπάλους. Πολλοί από τους παίκτες τους αυτούς είναι επαγγελματίες, ενώ οι δικοί μας δεν έχουν χρόνο συμμετοχής στην ομάδα μας. Για παράδειγμα η Ισπανία έχεις στις τάξεις της τον Αμπρίνες. Τα δικά μας παιδιά δεν έχουν χρόνο συμμετοχής στις ομάδες τους. Όλοι ξέρουμε ότι δεν αντικαθίσταται με καμία μορφή προπόνηση μία γεμάτη σεζόν που παίζεις ένα 20λεπτο ανά παιχνίδι.

Οικογενειακό το κλίμα στην ομάδα

Ένα εξαιρετικό video ετοίμασε το γραφείο Τύπου της ΕΟΚ, το οποίο αποδεικνύει περίτρανα πόσο πολύ καλό είναι το κλίμα ανάμεσα στους παίκτες της εθνικής. Τα πειράγματα δίνουν και παίρνουν και ο χαβαλές περισσεύει... Ωστόσο, όλοι γνωρίζουν πότε πρέπει να σοβαρεύονται και να δίνουν τα πάντα στην προπόνηση...

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πήρε πρώτος το λόγο και δήλωσε σχετικά με την υποδοχή που του επεφύλαξαν οι συμπαίκτες του: "Mου ευχήθηκαν τα καλύτερα, να έχω υγεία, ήταν όλοι πολύ χαρούμενοι. Με έριξαν στην πισίνα, με μπουγέλωσαν... Θα τους βγάλω έξω, θα πάμε για κανά μποόουλινγκ, κανά σινεμά, να φάμε κανά παγωτάκι".

Όσο για την προσπάθεια της εθνικής, σχολίασε: "Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, βρίσκει σιγά σιγά η ομάδα χημεία. Ελπίζω να το βγάλουμε αυτό και μέσα στο παιχνίδι μας, πιστεύω ότι μια χαρά θα τα πάμε. Θα είμαστε πολύ καλύτεροι πιστεύω μετά τις προσθήκες των Αγραβάνη και Παπαπέτρου. Είπα παλιότερα ότι στόχος είναι το μετάλλιο, αλλά κατάλαβα ότι δεν μπορεί να δίνεις υποσχέσεις στον κόσμο. Στόχος είναι να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Σημαίνει πολλά για μένα η εθνική ομάδα, θα είναι η πρώτη φορά που θα συμμετάσχω σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ιδανικό φινάλε θα είναι για εμάς να ανέβουμε στο βάθρο και να είμαστε πρώτοι".

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Αγραβάνης επισήμανε: " Η προετοιμασία ήταν αρκετά σκληρή, κάναμε πολύ δυνατές προπονήσεις για να είμαστε έτοιμοι για το πανευρωπαϊκό. Έχουμε βρει χημεία μεταξύ μας και θα καταφέρουμε να πετύχουμε κάτι καλό.

Υπάρχει αρκετός χαβαλές, αλλά όταν πρέπει να σοβαρευτούμε και να παίξουμε μπάσκετ, το κάνουμε. Δεν θα μπορούσε να είναι άλλος εκτός από μετάλλιο ο στόχος για την εθνική".

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης σχολίασε: "Κάνουμε σκληρές προπονήσεις καθημερινά με τον κόουτς. Είμαστε πολύ καλά. Έχουμε πολύ καλή ομάδα και δίνουμε ό,τι καλύτερο για να κάνουμε καλή πορεία στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Δεν θα έχουμε πρόβλημα και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Στόχος είναι μία θέση στα μετάλλια. Θέλουμε να γίνουμε μέρος της ιστορίας".

Όσον για τον Γιάννη Παπαπέτρου; "Όλα τα παιδιά δουλεύουν σκληρά και ακούμε τις οδηγίες του κόουτς Μίσσα και των υπολοίπων του επιτελείου. Ελπίζουμε για κάτι πολύ καλά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Υπάρχει συγκέντρωση και πολύ ταλέντο σ' αυτή την ομάδα, η κούραση είναι λογικό επόμενο. Το κλίμα είναι πολύ καλό στην ομάδα. Όλοι ξέρουμε πότε είναι η στιγμή να κάνουμε πλάκα και πότε να είμαστε σοβαροί", σχολίασε ο άσος που παίζει στο NCAA με το Τέξας.

Δείτε το video της ΕΟΚ:

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ