ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κληρώνει για Εθνική!

Κληρώνει για Εθνική!

Το Sport24.gr σας παρουσίασε Live την κλήρωση της Εθνικής για το Προολυμπιακό τουρνουά όπου θα αντιμετωπίσει το Πουέρτο Ρίκο και την Ιορδανία

Στο Καράκας στη Βενεζουέλα διεξήχθη η κλήρωση για το Προολυμπιακό τουρνουά, όπου πήρε μέρος και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Στην προσπάθεια της να περάσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου η Εθνική θα αντιμετωπίσει το Πουέρτο Ρίκο και την Ιορδανία. Διαβάστε τις δηλώσεις του Ηλία Ζούρου, αλλά και το πρόγραμμα της Εθνικής.

Η διοργάνωση θα αρχίσει στις 2 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 8. Οι ομάδες θα διασταυρωθούν αρχικά από τις 2 έως τις 4 Ιουλίου, στις 5 είναι μέρα ξεκούρασης και από τις 6 έως τις 8 θα διεξαχθούν προημιτελικά, ημιτελικά και ο τελικός.

Οι δύο ομάδες του τελικού εξασφαλίζουν την πρόκριση τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τους δύο του μικρού τελικού να παλεύουν για το τελευταίο "εισιτήριο".

Με Πουέρτο Ρίκο και Ιορδανία η Εθνική

Η Εθνική Ελλάδας τέθηκε επικεφαλής του Α' ομίλου και στη συνέχεια η κληρωτίδα της έφερε το Πουέρτο Ρίκο και την Ιορδανία.

Με το Πουέρτο Ρίκο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει πολύ θετική παράδοση καθώς σε 9 επίσημες αναμετρήσεις έχει επικρατήσει στις 8 κι έχει χάσει μόλις μία. Μάλιστα, τόσο στο Μουντομπάσκετ του 2010 η Εθνική νίκησε με 83-80, ενώ και στο Προολυμπιακό της Αθήνας, η Ελλάδα επιβλήθηκε με σκορ 88-63.

Με την Ιορδανία θα είναι η πρώτη φορά που η ελληνική ομάδα θα τεθεί αντιμέτωπη και το τεχνικό τιμ της Εθνικής θα έχει αρκετή δουλειά στο σκάουτινγκ.

Αναλυτικά οι όμιλοι όπως διαμορφώθηκαν μετά την κλήρωση...

Α' Όμιλος

Ελλάδα

Πουέρτο Ρίκο

Ιορδανία

Β' Όμιλος

Λιθουανία

Βενεζουέλα

Νιγηρία

Γ' Όμιλος

Ρωσία

Δομινικανή Δημοκρατία

Κορέα

Δ' Όμιλος

Σκόπια

Νέα Ζηλανδία

Αγκόλα

LIVE η κλήρωση

Όλα έτοιμα για να ξεκινήσει η κλήρωση στο Καράκας της Βενεζουέλας... Ο παρουσιαστής της κλήρωσης καλησπερίζει... Στο φόντο και η ελληνική σημαία.

Λέει ότι είναι μία ιστορική στιγμή για την Βενεζουέλα η διοργάνωση του προολυμπιακού τουρνουά. Κι αφού αναφέρθηκε στις τρεις ομάδες της Λατινικής Αμερικής που θα διεκδικήσουν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου ακολουθεί video με τις ομορφιές της Βενεζουέλας.

Εντυπωσιακές εικόνες, γρήγορες εναλλαγές. Βουνά, θάλασσες, καταρράκτες και πολλά άλλα συνέθεσαν ένα πολύ όμορφο video.

Στο μικρόφωνο κλήθηκε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης της Βενεζουέλας,Καρμέλο Κορτές. Λέει πως είναι σημαντική για τη χώρα του η διοργάνωση του προολυμπιακού τουρνουά και πως είναι περήφανοι γι' αυτό.

Παράλληλα, ευχήθηκε η Βενεζουέλα στο τέλος του τουρνουά να έχει πάρει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

Ακολουθεί video με στιγμές από τις 12 ομάδες που θα πάρουν μέρος στο προολυμπιακό τουρνουά. Δεύτερη η Ελλάδα, με πρώτη εικόνα το όνομα του Αντώνη Φώτση στη φανέλα του.

Ο λόγος στη συνέχεια στον Ιβάν Μαϊνμι, τον πρόεδρο της FIBA ο οποίος μιλάει στα γαλλικά και ευχαριστεί τους ανθρώπους της Βενεζουέλας για την καλή οργάνωση.

Στη συνέχεια ο Λιούμπομιρ Κοτλέμπα ο οποίος εξήγησε τα διαδικαστικά της κλήρωσης και έδωσε το έναυσμα για να ξεκινήσει η κλήρωση.

Στον Α' όμιλο πρώτη χώρα που βγαίνει είναι η Ελλάδα! Στον Β' όμιλο επικεφαλής τίθεται η Λιθουανία, ενώ στον Γ' όμιλο βγαίνει η Ρωσία! Μοιραία στον Δ' όμιλο πρώτη ομάδα είναι τα Σκόπια.

Περιμένουμε τον πρώτο αντίπαλο της Εθνικής. Και είναι το Πουέρτο Ρίκο! Στον β' όμιλο κληρώνεται η Βενεζουέλα με τη Λιθουανία και χειροκροτείται η διοργανώτρια χώρα.

Μαζί με τη Ρωσία (Γ') κληρώνεται η Δομινικανή Δημοκρατία και στον Δ΄όμιλο μαζί με τα Σκόπια μπαίνει η Νέα Ζηλανδία.

Στον όμιλο της Εθνικής κληρώνεται η Ιορδανία από το 3ο γκρουπ δυναμικότητας. Στον Β΄όμιλο η Νιγηρία, στον Γ' όμιλο κληρώθηκε η Κορέα και στον Δ' η Αγκόλα.

Χοροί και τραγούδια

Αυτή τη στιγμή στα video wall της αίθουσας παίζουν αποσπάσματα από τις καλύτερες στιγμές της Εθνικής Βενεζουέλας. Από το 1991 μέχρι το 2002 και από εκεί στο 2003. Ο εκφωνητής αναφέρεται στους ήρωες του Πόρτλαντ και στην αίθουσα καταχειροκροτούνται οι πρωταγωνιστές εκείνης της Εθνικής.

Και τραγούδια στην κλήρωση! Μία γνωστή τοπική τραγουδίστρια τραγουδάει σε ρυθμούς χιπ χοπ με αθλητική περιβολή τώρα! Υπάρχει και το απαραίτητο χορευτικό από έναν νεαρό. Ο κόσμος χειροκροτεί ενθουσιασμένος.

Ο παρουσιαστής ευχαριστεί την Λατινοαμερικάνα και πληθωρική τραγουδίστρια και καληνυχτίζει τον κόσμο. Τέλος στην κλήρωση που έγινε στο Καράκας της Βενεζουέλας.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ