ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ηλίας Παπαθεοδώρου, ο δεύτερος

Ηλίας Παπαθεοδώρου, ο δεύτερος

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου έγινε μόλις ο δεύτερος ομοσπονδιακός προπονητής που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο για δεύτερη φορά με κάποια εθνική ομάδα.

Δεκαεπτά. Τόσοι είναι οι ομοσπονδιακοί προπονητές που έχουν κρεμάσει στο στήθος τους ένα χρυσό μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου δεν είναι απλά ένας από αυτούς μετά το χρυσό που κατέκτησε η Εθνική Νέων στην Κρήτη . Έγινε μόλις ο δεύτερος που τα διπλασίασε!

Μέχρι πρότινος μόνο ένας ομοσπονδιακός τεχνικός στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ είχε κρεμάσει στο στήθος του πάνω από ένα χρυσό μετάλλιο στο στήθος του με κάποια εθνική ομάδα σε οποιοδήποτε ηλικιακό επίπεδο. Ήταν ο Θανάσης Παπαδημητρίου, ο οποίος τυγχάνει να είναι και ο μόνος που έχει κατακτήσει τέσσερα μετάλλια στην καριέρα του με τις "μικρές" εθνικές ομάδες: δύο χρυσά (με τους παίδες το 1989 και το 1993) και δύο χάλκινα (με τους έφηβους το 1992 και το 1994).

Τέταρτος σε μετάλλια

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, από τη μεριά του, έχει προλάβει μέσα σε αυτά τα τέσσερα χρόνια που κοουτσάρει στα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα (έκανε το ντεμπούτο του στις 10 Ιουλίου 2013 κόντρα στη Γαλλία) να κατακτήσει δύο χρυσά μετάλλια, αμφότερα με τη γενιά των 97άρηδων, το ένα στο Βόλο στο Ευρωμπάσκετ του 2015 και το άλλο στην Κρήτη, μόλις χθες.

Με το δεύτερο μετάλλιο του ο Παπαθεοδώρου ανέβηκε παράλληλα στην 4η θέση της λίστας των προπονητών με τα περισσότερα σε εθνικές ομάδες. Τόσα έχουν κατακτήσει στην καριέρα τους και οι Παναγιώτης Γιαννάκης, Κώστας Μίσσας, Γιώργος Βλασσόπουλος, Γιώργος Τσίτσκαρης και Μάνος Μανουσέλης. Περισσότερα μετάλλια από τον Παπαθεοδώρου έχουν μόνο οι Θανάσης Παπαδημητρίου (4), Νίκος Κεραμέας (3) και Νίκος Σταυρόπουλος (3).

Όλοι οι προπονητές που έχουν κατακτήσει μετάλλιο

Α/α

Προπονητής

Χρ.

Αργ.

Χάλκ.

Σύν.

Κατηγορίες

1.

Θανάσης Παπαδημητρίου

2

-

2

4

Εφηβοι, Παίδες (3)

2.

Νίκος Κεραμέας

1

2

-

3

Νέοι, Εφηβοι, Παίδες

3.

Νίκος Σταυρόπουλος

-

-

3

3

Εφηβοι

4.

Ηλίας Παπαθεοδώρου

2

-

-

2

Νέοι, Εφηβοι

5.

Παναγιώτης Γιαννάκης

1

1

-

2

Ανδρες

6.

Κώστας Μίσσας

1

1

-

2

Νέοι

7.

Γιώργος Βλασσόπουλος

1

1

-

2

Εφηβοι

8.

Γιώργος Τσίτσκαρης

-

2

-

2

Ελπίδες, Παίδες

9.

Μάνος Μανουσέλης

-

1

1

2

Νέοι, Παίδες

10.

Κώστας Πολίτης

1

-

-

1

Ανδρες

11.

Γιώργος Προεστός

1

-

-

1

Εφηβοι

12.

Ευθύμης Κιουμουρτζόγλου

-

1

-

1

Ανδρες

13.

Φαίδων Ματθαίου

-

1

-

1

Εφηβοι

14.

Κώστας Αναστασάτος

-

1

-

1

Παίδες

15.

Γιόνας Καζλάουσκας

-

-

1

1

Ανδρες

16.

Γιώργος Καρατζόπουλος

-

-

1

1

Ανδρες

17.

Νίκος Αποστολίδης

-

-

1

1

Εφηβοι

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ