ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Νεανίδων, η πιο επιτυχημένη του καλοκαιριού

Εθνική Νεανίδων, η πιο επιτυχημένη του καλοκαιριού

Παρά τον υψηλό βαθμό δυσκολίας, η Εθνική Νεανίδων ξεπέρασε τα όριά της, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Β' Κατηγορία της Βοσνίας. Το Sport24.gr εξηγεί γιατί είναι το πιο επιτυχημένο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του φετινού καλοκαιριού.

Αν έλεγε κάποιος στα μέλη της Εθνικής Νεανίδων ότι στο φινάλε του Πανευρωπαϊκού Β' Κατηγορίας της Βοσνίας θα κατακτούσε το ασημένιο μετάλλιο, μάλλον θα τον περνούσαν για... τρελό. Δεν είναι μυστικό άλλωστε πως η συγκεκριμένη ομάδα δεν είχε βάλει (τόσο) ψηλά τον πήχη.

Κάτι ο υψηλός βαθμός δυσκολίας της αποστολής , κάτι το... άγνωστο των περισσότερων αντιπάλων υποχρέωσαν την ομάδα του Γιάννη Γερεουδάκη να κρατήσει χαμηλό προφίλ και να αποφύγει τα πολλά λόγια. Την ίδια ώρα, ουδέποτε μπήκε στη συζήτηση η κατάκτηση μιας θέσης στο βάθρο, αφού κάθε αγώνας είχε χαρακτήρα "τελικού". Ο λόγος; Η πορεία προς τη διάκριση απαιτούσε προσεκτικά και σταθερά βήματα.

Σαν τα έξι (νικηφόρα) που έγιναν για να φτάσουμε στον τελικό της Κυριακής (31/7) , ο οποίος χάθηκε μεν, αλλά αυτό ουδόλως απασχολεί τα μέλη της "γαλανόλευκης". Βλέπετε, η άνοδος στην Α' Κατηγορία σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη επιτυχία των τελευταίων ετών στις μικρές γυναικείες εθνικές ομάδες, αλλά ταυτόχρονα μετατρέπει την Εθνική Νεανίδων στο πιο επιτυχημένο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας το φετινό καλοκαίρι.

Εθνική Νεανίδων, η πιο επιτυχημένη του καλοκαιριού

Για να επιστρέψουμε στα μυστικά της επιτυχίας, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως τα δώδεκα κορίτσια που πάλεψαν στη Βοσνία ξεπερνούσαν κάθε βράδυ τον εαυτό τους. Η Έλενα Τσινέκε είδε μάλιστα τις διαδοχικές εξαιρετικές εμφανίσεις της να επιβραβεύονται με την επιλογή της στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης. Όχι κι άσχημα. Την ίδια ώρα, το επιτελείο των Γιάννη Γερεουδάκη, Κώστα Παπαδόπουλου και Αναστασίας Κωστάκη πήρε "δέκα με τόνο".

Ο πρώτος; Εκ των πλέον γνωστών προπονητών της πιάτσας σε γυναικείο επίπεδο. Με παρελθόν στον Παναθηναϊκό και... χιλιόμετρα στους πάγκους, γνωρίζει καλά τι εστί γυναικείο μπάσκετ. Ο δεύτερος; Back to back -αήττητος- πρωταθλητής με τους εφήβους του Παναθηναϊκού (με το εντυπωσιακό "54-0" στις... πλάτες του) και από τους πλέον ειδικούς στο κομμάτι του scouting των αντιπάλων. Η τρίτη; Μάλλον δεν χρειάζεται συστάσεις, αν και θα τις δώσουμε. Η πρώην διεθνής παίκτρια αποφάσισε να αλλάξει καριέρα και να δοκιμάσει τις δυνάμεις της στους πάγκους, παίρνοντας εξαιρετικό βαθμό στην πρώτη της απόπειρα.

Εθνική Νεανίδων, η πιο επιτυχημένη του καλοκαιριού

Δεν ήταν οι μόνες βέβαια που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να ολοκληρωθεί το μίνι θαύμα, αφού όλα τα κορίτσια υπερέβαλαν εαυτούς.

Ο βαθμός που πήραν οι δώδεκα παίκτριες που βρέθηκαν στη Βοσνία; Δέκα με τόνο! Από την πρώτη ως την τελευταία, αφού αυτό που κατάφεραν το τελευταίο δεκαήμερο στο Σαράγεβο θα γραφτεί ως μια από τις σημαντικότερες επιτυχίες των τελευταίων ετών στις μικρές γυναικείες εθνικές ομάδες. Μπορεί να μιλάμε για Πανευρωπαϊκό Β' Κατηγορίας, αλλά η ουσία είναι πως πρόκειται για υπέρβαση. Μία υπέρβαση που ελάχιστοι περίμεναν, όταν έγινε το πρώτο τζάμπολ στη διοργάνωση -απέναντι στην ΠΓΔΜ. Αρκεί που το πίστευαν (αλλά δεν το έλεγαν) ο Γιάννης Γερεουδάκης, το επιτελείο και οι παίκτριές του...

Ο δρόμος προς την άνοδο

Ελλάδα - ΠΓΔΜ 62-41

Ιρλανδία - Ελλάδα 59-63

Ελλάδα - Εσθονία 53-38

Αγγλία - Ελλάδα 58-75

Ελλάδα - Γερμανία 54-48

Ισλανδία - Ελλάδα 61-65

Σουηδία - Ελλάδα 62-47

Η σύνθεση της Εθνικής Νεανίδων

Όνομα Ύψος Θέση Ομάδα
Σταυριανή Βιντσιλαίου 1μ76 Φόργουορντ Νέα Κηφισιά
Ρένια Καρλάφτη 1μ81 Γκαρντ Πρωτέας Βούλας
Μαρία Δανδουλάκη 1μ85 Φόργουορντ Πρωτέας Βούλας
Ευγενία Κολλάτου 1μ72 Γκαρντ Πρωτέας Βούλας
Νάνσυ Παναγιωτοπούλου 1μ89 Σέντερ Κρόνος Αγ. Δημητρίου
Μάντυ Αναστασοπούλου 1μ91 Σέντερ Πρωτέας Βούλας
Βικτωρία Σταυροπούλου 1μ83 Φόργουορντ Sandburg
Ελένη Τσινέκε 1μ76 Γκαρντ Άρης
Κατερίνα Τσινέκε 1μ76 Γκαρντ Άρης
Μαριλένα Γεροστέργιου 1μ87 Σέντερ Ηρακλής
Αγγελική Τζανετάτου 1μ78 Φόργουορντ Κρόνος Αγ. Δημητρίου
Ευαγγελία Τζουγκράκη 1μ68 Γκαρντ ΠΑΟΚ
TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ