ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ασημένιο μετάλλιο για την Εθνική Νεανίδων

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε, εν τέλει, η Εθνική Νεανίδων στο Πανευρωπαϊκό Β' Κατηγορίας της Βοσνίας, αφού στον τελικό δεν τα κατάφερε απέναντι στη Σουηδία (62-47). Ε και; Ο στόχος της ανόδου είχε επιτευχθεί από το Σάββατο (30/7), με το χαμόγελο να... περισσεύει για τα κορίτσια των Γιάννη Γερεουδάκη και Κώστα Παπαδόπουλου.

Την πιο γλυκιά ήττα της υπέστη στο Πανευρωπαϊκό Β' Κατηγορίας της Βοσνίας η Εθνική Νεανίδων. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν τα κατάφερε στον τελικό απέναντι στη Σουηδία (62-47), που ούτως ή άλλως ήταν το ακλόνητο φαβορί για την πρώτη θέση, κι έτσι κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στη διοργάνωση που φιλοξενήθηκε στο Σαράγεβο.

Παρά την ήττα πάντως, τα χαμόγελα περίσσευαν για τα κορίτσια των Γιάννη Γερεουδάκη και Κώστα Παπαδόπουλου, αφού ο στόχος της ανόδου στην Α' Κατηγορία είχε επιτευχθεί από το Σάββατο (30/7). Όπως επίσης, αυτό που θα μείνει είναι οι έξαλλοι πανηγυρισμοί μετά τον ημιτελικό με την Ισλανδία!

Related content

Σε ό,τι αφορά τον τελικό, η Σουηδία ξεκίνησε εντυπωσιακά την αναμέτρηση, καταφέρνοντας να "χτίσει" από νωρίς τις βάσεις της επικράτησής της. Το +17 (21-4) της α' περιόδου δεν άφηνε πολλά περιθώρια αντίδρασης άλλωστε στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το οποίο πάλεψε στη συνέχεια για να μειώσει το σκορ και να διεκδικήσει τη νίκη, δίχως όμως να τα καταφέρει. Το +21 (56-35) της Σουηδίας στο φινάλε της γ' περιόδου ουσιαστικά προδίκαζε το αποτέλεσμα, με τη νίκη να καταλήγει στην απέναντι πλευρά (62-47), χωρίς όμως αυτό να σημαίνει κάτι επί της ουσίας. Πέραν του ότι το χρυσό μετάλλιο κατέληξε στη Σουηδία και το ασημένιο στην Ελλάδα.

Μέσα σε όλα, η Έλενα Τσινέκε επελέγη στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης !

Τα δεκάλεπτα: 21-4, 37-21, 56-35, 62-47.

ΣΟΥΗΔΙΑ: Μπίταρ 4, Λούντκβιστ 13, Νίλσον 6 (2), Χιερν 6, Μπόστρομ, Άρβιντσον 2, Γκάιμπεργκ 8, Σάλεν 2, Ούχρστρομ 15 (4), Σόρενσεν, Στόκλασα 4, Έκερστεντ.

ΕΛΛΑΔΑ: Τζουγκράκη 3, Τζανετάτου, Τσινέκε Ε. 8 (1), Παναγιωτοπούλου 2, Κολλάτου 14, Τσινέκε Α. 3, Βιντσιλαίου 9 (1), Σταυροπούλου 3 (1), Γεροστέργιου 5, Αναστασοπούλου, Καρλάφτη, Δανδουλάκη.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ