ΕΣΑΚΕ

Παππάς: "Το δύσκολο να διαβάζεις τις άμυνες"

Παππάς: "Το δύσκολο να διαβάζεις τις άμυνες"
INTIME SPORTS

Ο Νίκος Παππάς μίλησε για την πορεία του, αλλά και το ιδανικό περιβάλλον που βρήκε στον Πανιώνιο. Διαβάστε αναλυτικά.

Ο γκαρντ του Πανιωνίου, Νίκος Παππάς μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ για την πορεία και την ομάδα του.

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα δήλωσε:

1.Έχεις καταλάβει ότι τα προηγούμενα χρόνια αδίκησες τον εαυτό σου και πλέον νιώθεις ότι έχεις αφήσει πίσω τα λάθη του παρελθόντος;

ΣΚΑΪ 100,3

«Δεν θεωρώ ότι αδίκησα τον εαυτό μου, ούτε ότι έκανα σημαντικά λάθη. Έκανα τις επιλογές μου που λόγω κάποιων συγκυριών δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να παίξω σε υψηλότερο επίπεδο και πιο συγκεκριμένα στη Μπιλμπάο όπου υπέγραψα και ποτέ δεν έπαιξα! Όπου αγωνίστικα θεωρώ πως ανταποκρίθηκα και αυτό κάνω και τώρα. Όπως παλαιότερα, έτσι και τώρα, δουλεύω για να βελτιώσω τις αδυναμίες μου και επειδή έχω πολύ εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, είμαι σίγουρος πως αν μου δοθεί η ευκαιρία να παίξω σε ομάδα που θα πρωταγωνιστεί και θα διεκδικεί τίτλους θα τα καταφέρω».

2.Σκοράρεις με κάθε τρόπο και από κάθε γωνιά του γηπέδου. Τελικά τι είναι πιο δύσκολο για ένα δεινό σκόρερ, το δίποντο, το τρίποντο ή μια βολή ;

ΤΑ ΝΕΑ

«Είσαι καταδικασμένος να ευστοχείς στις βολές που είναι εύκολοι και ξεκούραστοι πόντοι. Το τρίποντο είναι θέμα ημέρας αλλά αν στο δίνει η άμυνα πρέπει οπωσδήποτε να ευστοχείς σε ένα από τα δύο πρώτα για ψυχολογικούς λόγους. Από εκεί και πέρα το πιο δύσκολο είναι να διαβάζεις την άμυνα και να παίρνεις τις σωστές αποφάσεις για να σκοράρεις πιο εύκολα».


3.Κάνεις την καλύτερη χρονιά της μικρής σου πορείας μέχρι στιγμής. Πού οφείλεται αυτό;

ART Channel

«Στον Πανιώνιο έχω βρει ένα περιβάλλον που με βοηθάει να δείξω τις δυνατότητές μου και μου παρέχει τα πάντα. Ψυχολογικά και σωματικά είμαι σε καλή κατάσταση και η αυτοπεποίθησή μου είναι στα ύψη. Οι προπονητές και οι συμπαίκτες μου με πιστεύουν και με στηρίζουν και προσπαθώ κι εγώ να τους δικαιώσω. Έτσι λοιπόν οι συνθήκες είναι ιδανικές και εκεί οφείλεται και η δική μου άνοδος».

4.Η αξιοποίηση των νέων παικτών φέτος, πιστεύεις ότι είχε να κάνει με συγκεκριμένο πλάνο ή εξαιτίας της οικονομικής κρίσης;

Goal News

«Η κρίση σίγουρα έχει επηρεάσει και είναι πλέον μονόδρομος η χρησιμοποίηση και νεαρών παικτών. Η περίπτωση του Πανιώνιου όμως είναι διαφορετική διότι είναι ένα σωματείο που είχε την οικονομική δυνατότητα να πάρει έμπειρους και ξένους παίκτες με βιογραφικά αλλά παρόλα αυτά πίστεψε σε νέα παιδιά και ελπίζω να δικαιωθεί».

5.Ο τίτλος του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος σε «ιντριγκάρει» καθόλου ώστε να τον κυνηγήσεις ως το τέλος;

Goal News

«Με ιντριγκάρει και θα ήθελα πολύ να αναδειχθώ πρώτος σκόρερ αλλά σε συνδυασμό με μία καλή πορεία στην ομάδα μου τον Πανιώνιο. Είναι τίτλος που μένει στην ιστορία και θα ήθελα κι εγώ να γραφτεί σε αυτή τη λίστα το όνομά μου».

6.Στο 1/3 της κανονικής περιόδου έχει διπλασιάσει τα «νούμερά σου» σε σχέση με πέρυσι. Τι έχεις αλλάξει εκτός από ομάδα;

"Πελοπόννησος"

«Δεν θεωρώ ότι έχει συμβεί κάτι εξωπραγματικό. Από τη στιγμή που ο χρόνος συμμετοχής μου σχεδόν διπλασιάστηκε, λογικό ήταν να ανέβουν και τα νούμερά μου. Στα 17-18 λεπτά που με χρησιμοποιούσε ο κόουτς πέρυσι σκόραρα γύρω στους 10 πόντους, άρα φέτος που έχω χρόνο κοντά στα 30 λεπτά τα νούμερα διπλαστιάστηκαν. Αν συνέβαινε αυτό και πέρυσι, ίσως είχα παρόμοια στατιστικά. Η διαφορά σε σχέση με πέρυσι είναι και η πορεία της ομάδας αφού φέτος πάμε πολύ καλύτερα».

7.Είναι σπάνιο σήμερα παίκτης να πετυχαίνει 30 πόντους, μπορείς να γίνεις ηγέτης του Πανιωνίου;


Pamesports.gr

«Εγώ είμαι έτοιμος να ανταποκριθώ σε κάθε πρόκληση. Αν χρειαστεί να βάλω 30 πόντους για να κερδίσει ο Πανιώνιος θα το κάνω. Αν χρειαστεί να πάρω το τελευταίο σουτ θα το πάρω! Δεν ξέρω αν μπορώ να λέγομαι «ηγέτης», πάντως μου αρέσει να παίρνω τις κρίσιμες αποφάσεις και να βγαίνω μπροστά για την ομάδα».

8.Το γεγονός ότι το αίμα σας... βράζει ως νεανικό σύνολο αποτελεί συν, πλην ή δεν είναι κάτι που σε αγγίζει;

Sportday

«Είμαστε μία νέα ομάδα με πολύ ενθουσιασμό που κάποιες φορές μπορεί να οδηγήσει σε επιπόλαιες ενέργειες και αποφάσεις και άλλες φορές σε πολύ θετικά αποτελέσματα. Προσωπικά μου αρέσει αυτό το στοιχείο γιατί κάνει την ομάδα απρόβλεπτη».

9.Πολλοί λένε «Μου αρέσει ο Παππάς γιατί είναι και λίγο... αλητάκος!». Θα το χρησιμοποιούσες στο βιογραφικό σου;

Gazzetta.gr

«Η αλήθεια είναι πως αυτός ο χαρακτηρισμός με ακολουθεί από μικρό παιδί. Στην αρχή με ενοχλούσε... Αλλά από τότε που μπήκα σε αυτό το χώρο και μάθαινα ποιούς βάφτιζαν «καλά παιδιά», ο τίτλος του «αλητάκου» άρχισε να με κολακεύει και τον γουστάρω πολύ».

10.''Τι δώρο ζήτησες από τον Αγιο Βασίλη;''

ΑΝΤ1

«Δεν ζητούσα ποτέ και τίποτα από τον Άγιο Βασίλη γιατί προφανώς δεν με έμαθαν να πιστεύω σε αυτόν. Ό,τι ήθελα προσπαθούσα και το έπαιρνα μόνος μου».

11. Η καθιέρωση στο κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο είναι ένα απωθημένο που σου έμεινε μετά το πέρασμα από την Μπιλμπάο και μπορεί να γίνει αυτό στην Ελλάδα, σε ομάδες πλην Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού

basketplus.gr


«Είμαι νέος για να το θεωρήσω απωθημένο. Είναι πάντως άμεσος στόχος μου. Στην Ελλάδα υπάρχουν ομάδες με ιστορία, κόσμο και δύναμη γενικότερα όμως ακόμη δεν είναι έτοιμες οικονομικά για να αντιμετωπίσουν μεγάλα ευρωπαϊκά μεγέθη. Μακάρι κάποια στιγμή στο μέλλον να συμβεί, αλλά νομίζω πως αργεί ακόμη αυτή η στιγμή και εγώ δεν μπορώ να περιμένω...»

12. Πριν επιστρέψεις στην Α1 πέρυσι με τον ΠΑΟΚ έμεινες για σχεδόν δύο χρόνια εκτός αγωνιστικής δράσης. Τι άλλαξε μέσα σου και πόσο άλλαξες στο διάστημα αυτό;


Live Sport

«Η αλήθεια είναι πως ήταν ένα δύσκολο διάστημα για εμένα διότι βρέθηκα σε μία κατάσταση άσχημη, χωρίς να φταίω και να την έχω δημιουργήσει εγώ. Το πιο σημαντικό πράγμα που είπα στον εαυτό μου ήταν να μην αφήσω τον εγωϊσμό μου να σκοτώσει το ταλέντο μου και όταν θα έρθει η ώρα να κάνω ένα νέο ξεκίνημα. Να είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος και να μην αφήσω κανέναν να με αμφισβητήσει».

13. Θεωρείς ότι αρκεί η επιθετική ικανότητα για ένα παίκτη ώστε να κάνει καριέρα στο ψηλότερο επίπεδο του μπάσκετ;

Πρωταθλητής

«Δεν έχω παίξει στο υψηλότερο επίπεδο για να γνωρίζω ακριβώς τι συμβαίνει. Θεωρώ όμως πως για να είσαι ολοκληρωμένος παίκτης πρέπει να δίνεις βάση και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Έχουν υπάρξει απίστευτα ταλαντούχοι παίκτες που δεν έδωσαν σημασία στην άμυνα και περιορίστηκαν σε μικρότερες ομάδες. Εγώ έχω στόχο να φτάσω ψηλά και θέλω να βελτιωθώ κυρίως στο κομμάτι της άμυνας για να ανέβω επίπεδο».

14. Η επιλογή του Πανιωνίου να στηριχθεί σε ταλαντούχους Ελληνες είναι ο δρόμος που πρέπει να διαβούν όλες οι ελληνικές ομάδες;

Superbasket.gr

«Προσωπικά πιστεύω πολύ στο μπασκετικό ταλέντο των Ελλήνων. Ακόμη και στις μικρότερες κατηγορίες υπάρχουν πραγματικά ταλαντούχοι παίκτες. Οι ομάδες πρέπει να εμπιστευτούν τους Ελληνες παίκτες και δεν εννοώ μόνο τους πιτσιρικάδες αλλά ακόμη και 30ρηδες που ίσως να μην είχαν ποτέ την ευκαιρία να δείξουν τις ικανότητές τους στην Α1 και είναι πολύ καλύτεροι από πολλούς κοινοτικούς και αμερικανούς που παίζουν εδώ. Υπάρχουν άλλωστε πολλά παραδείγματα. Ο Πανιώνιος στηρίζεται κυρίως σε νέα παιδιά, Έλληνες και τα καταφέρνει περίφημα ώστε να αποτελεί ένα καλό παράδειγμα».

TAGS ΕΣΑΚΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ