ΕΣΑΚΕ

Έγινε πρόταση για κλειστή λίγκα φέτος

Έγινε πρόταση για κλειστή λίγκα φέτος

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24 τις τελευταίες ημέρες στον ΕΣΑΚΕ εξετάστηκαν διάφορες προτάσεις που αφορούν το νέο πρωτάθλημα, όμως στο τέλος πρυτάνευσε η λογική. Διαβάστε ποιος ζήτησε να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα.

Η οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα σε συνδυασμό με τον περιορισμό που υπάρχει στην ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων ελέω των capital control έχει φέρει σε δύσκολη κατάσταση τις ομάδες της Α1. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Γιώργος Χαλβατζάκης, παρά το θολό πολιτικά τοπία έχει επιδιώξει να βρεθεί μία λύση γι' αυτό και πρόσφατα είχε συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Σταύρο Κοντονή αλλά και με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Δημήτρη Μάρδα.

Οι κινήσεις του ΕΣΑΚΕ για το επόμενο πρωτάθλημα, όμως δεν σταματάνε εδώ. Στις Γενικές Συνελεύσεις όλα τα μέλη του Συνδέσμου εκφράζουν τις σοβαρές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν προκειμένου να μπορέσουν να φτιάξουν τον προϋπολογισμό τους και να δημιουργήσουν το ρόστερ της νέας περιόδου. Σε εκείνο το σημείο ήρθε μία αρκετά αμφιλεγόμενη πρόταση από τον ισχυρό άντρα της ομάδας του Ρεθύμνου, Κωστή Ζομπανάκη, οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24 ζήτησε για τη φετινή σεζόν να μην υπάρξει υποβιβασμός ομάδας. Να γίνει, δηλαδή, κλειστή λίγκα για φέτος η Α1 με στόχο οι ομάδες να νιώθουν ασφαλείς κι έτσι να μην υπάρχει ανάγκη για οικονομικά ανοίγματα!

Εξαρχής η ιδέα του Κρητικού παράγοντα του ΑΓΟΡ δεν είχε πολλούς συμμάχους, όμως αποφασίστηκε να συζητηθεί εκτενέστερα στην χθεσινή (Τετάρτης 5/8) Γενική Συνέλευση. Με τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, Γιώργο Χαλβατζάκη, να λαμβάνει ξεκάθαρα θέση κατά αυτού του πλάνου, με τον εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας, Αριστείδη Γολέμη να έχει καθοριστικό ρόλο και με πολλές ομάδες να απορρίπτουν την πρόταση, τελικά πρυτάνευσε η λογική κι έτσι στο ερχόμενο πρωτάθλημα οι δύο τελευταίες θα υποβιβαστούν κανονικά.

TAGS ΕΣΑΚΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ