Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

Κεραμιδάς: "Τεράστια ευθύνη το Μαρούσι"

Ο Κώστας Κεραμιδάς ξεκίνησε με νίκη την θητεία του στον πάγκο του Αμαρουσίου, με νίκη επί της πρωτοπόρου Κύμης (για την 9η αγωνιστική της Β' Εθνικής) και μιλά στο Sport24 για... την εμπειρία.

Το Μαρούσι δεν είχε ξεκινήσει καλά την σεζόν στη Β' Εθνική και οι διοικούντες έκριναν πως έπρεπε να κάνουν κάτι. Ακολούθησαν την πεπατημένη και άλλαξαν τον προπονητή, με τον Κώστα Κεραμιδά, να διαδέχεται τον Αλέξη Καρατζά. Το αποτέλεσμα ήταν να νικήσουν οι "κιτρινόμαυροι" την πρωτοπόρο -και μέχρι την Κυριακή 7/12- αήττητη Κύμη (61-57), για την 9η αγωνιστική.

Ο Κεραμιδάς μιλά στο Sport24.gr για αυτό το ματς, αναλύει τους στόχους που έχει ως κόουτς, αλλά και αυτούς της ομάδας.

Θα ήθελα, αρχικά, να μου πείτε για το παιχνίδι. Ντεμπούτο στον πάγκο του Αμαρουσίου και νίκη απέναντι στη πρωτοπόρο Κύμη. Ιδανική αρχή;

"Πράγματι, ιδανική αρχή! Κερδίσαμε τον πρώτο της βαθμολογίας και καλύτερη ομάδα του ομίλου. Άρα, ψυχολογικά λειτουργεί εξαιρετικά για τη συνέχεια, που είναι πολύ δύσκολη. Θέλουμε νίκες, γιατί έχουμε μείνει πίσω στη βαθμολογία".

Ερχόμενος στην ομάδα τι βρήκατε και ποια είναι τα πράγματα που θέλετε να αλλάξετε;

"Οι συνεχόμενες ήττες είχαν δημιουργήσει αρνητική ψυχολογία, έλλειψη αυτοπεποίθησης και πίστης στις δυνατότητες –ατομικές και ομαδικές. Αυτό προσπάθησα να βελτιώσω".

Για εσάς τι σημαίνει η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Αμαρουσίου;

"Είναι τεράστια η ευθύνη! Το Μαρούσι είναι πολύ μεγάλη ομάδα με ιστορία, κατακτήσεις τροπαίων, συμμετοχή στην Euroleague. Έχω ξαναδουλέψει στο Μαρούσι, για δύο σεζόν το 2003, όταν ήμουν βοηθός του Κώστα Πετρόπουλου και ξέρω ακριβώς τη δυναμική της ομάδας. Έχει φιλάθλους που ακολουθούν παντού και στηρίζουν την ομάδα και εμείς με την σειρά μας παίζουμε γι’ αυτούς. Επίσης, έχει σταθερή διοίκηση, που αγωνίζεται να το επαναφέρει εκεί που ήταν παλιότερα".

Θεωρείται πως με το πέρας του καιρού η ομάδα θα ανεβαίνει βαθμολογικά;

"Αυτό θα εξαρτηθεί από τη δουλειά που θα κάνουμε στις προπονήσεις και τη θέληση των παικτών. Τα πρώτα δείγματα ήταν θετικά. Πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση, αν θέλουμε να πετύχουμε κάτι".

Έχετε εργαστεί για αρκετά χρόνια σε γυναικεία πρωταθλήματα. Σας είχε λείψει καθόλου ο ανταγωνισμός των ανδρικών τουρνουά;

"Η τελευταία αντρική ομάδα που ανέλαβα, ήταν η Αγία Παρασκευή πριν τρία χρόνια. Μου είχε λείψει, γιατί έχω δουλέψει πολλά χρόνια με αντρικές ομάδες. Το μπάσκετ, βέβαια, είναι ενιαίο. Οι διαφορές έχουν να κάνουν με τα φυσικά προσόντα, γιατί τεχνικά και τακτικά δεν υπάρχουν διαφορές".

Ποια η γνώμη σας για το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής (τον νότιο όμιλο που μετέχει η ομάδα);

"Αν κρίνω από την Κύμη, έχει πολύ καλές ομάδες, με έμπειρους παίκτες από τα πρωταθλήματα της Α1 και της Α2. Θεωρώ πως το επίπεδο του ομίλου είναι πολύ υψηλό".

Στο τέλος της σεζόν με τι θα είστε ικανοποιημένος;

"Η σωτηρία της ομάδας είναι ο μεγάλος στόχος. Παρά τη νίκη απέναντι στην Κύμη, η συνέχεια θα είναι ιδιαιτέρως δύσκολη".

TAGS Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ