ΜΠΑΣΚΕΤ

Καλαμπάκος: "Το Παγκράτι φέρνει κάτι... φρέσκο"

Καλαμπάκος: "Το Παγκράτι φέρνει κάτι... φρέσκο"
INTIME SPORTS

Το Παγκράτι κάνει πορεία πρωταθλητισμού στο φετινό πρωτάθλημα, συνεχίζοντας να εκπλήσσει άπαντες με την πορεία του. Ο Ντίνος Καλαμπάκος εξηγεί στο Sport24.gr τους λόγους.

Ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας ολοκληρώθηκε με το Παγκράτι να μετρά οκτώ νίκες. Χρειάζεται έξι ακόμα για να ξεπεράσει την περσινή του συγκομιδή, μα πάνω απ όλα να δείξει πως κάθε χρόνος που περνάει είναι όλο και καλύτερο. Παρά το γεγονός πως το μπάτζετ του παραμένει εξαιρετικά χαμηλό (ένα από τα χαμηλότερα της κατηγορίας).

Η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου κέρδισε χθες (24/1) τον Φίλιππο Βέροιας με 79-66 , βρίσκεται στο +4 από τη γραμμή του υποβιβασμού και πλέον την ενδιαφέρει τί γίνεται μπροστά, παρά πίσω της. Είναι άλλωστε η ευχάριστη έκπληξη (και) του φετινού πρωταθλήματος, συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε πέρσι, όταν και τερμάτισε στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Τι έχει αλλάξει (αν έχει αλλάξει κάτι) σε σχέση με πέρσι; Ο κόουτς των "ροσονέρι" εξηγεί στο Sport24.gr πως " δεν μπορώ να πω ότι είμαστε πολύ σταθεροί στα εκτός έδρας παιχνίδια. Πέρσι ήμασταν πολύ καλύτεροι σε αυτό το κομμάτι. Σαφώς και δεν είναι εύκολο να ξανακάνεις εφτά εκτός έδρας νίκες. Στο ξεκίνημα του β' γύρου έχουμε δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια με το Ψυχικό και τη Δόξα Λευκάδας, ομάδες που παλεύουν για την άνοδο. Νομίζω ότι αν καταφέρουμε να κερδίσουμε αυτούς τους αγώνες, θα λέμε κι εμείς ότι θα πάμε να κάνουμε μια πρωτόγνωρη για το Παγκράτι, και με βάση το μπάτζετ που υπάρχει, πορεία στο πρωτάθλημα".

Με την τέταρτη θέση να αποτελεί έκπληξη για τους περισσότερους, το ερώτημα που προκύπτει είναι αν αυτό είναι το ταβάνι της ομάδας: " Βλέπουμε μεμονωμένα κάθε παιχνίδι. Έχουμε φιλοσοφία διαφορετική από αυτή της κατηγορίας. Προσπαθούμε να κάνουμε πράγματα γρήγορα και εύκολα, όσον αφορά τον τρόπο παιχνιδιού μας. Σε άλλες στιγμές τα πετυχαίνουμε, σε άλλες στιγμές όχι", είπε πριν εκφράσει την... ένστασή του:

" Λέμε μεν καλά πράγματα για εμάς, αλλά δεν ξεχνάμε ότι έχουμε υποστεί βαριές ήττες από Αετό (96-67) και Καβάλα (83-53). Έχουμε έναν τρόπο παιχνιδιού που κάποιες φορές πετυχαίνει και κάποιες άλλες. Σε μέσο όρο όμως, θα έλεγα ότι είμαστε καλά. Κάνουμε περισσότερα πράγματα απ ότι υπολογίζαμε και αυτό μας κάνει χαρούμενους".

Refuse to lose αλά Παγκράτι

Καλαμπάκος: "Το Παγκράτι φέρνει κάτι... φρέσκο"

Η φωτογραφία της νίκης στη Βέροια

Ενώ εξήγησε πως " φτιάξαμε μια ομάδα που πάει καλύτερα απ ότι περιμέναμε. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι γι αυτό που καταφέραμε στο τέλος του α' γύρου", πριν αναφερθεί στην ψυχοσύνθεση του Παγκρατίου: " Το Παγκράτι έχει ιστορία και βαριά φανέλα. Έχει απαιτητικούς φιλάθλους. Νομίζω ότι είναι ένα κομμάτι που μεταδίδεται στα παιδιά. Μεταφέρεται η καλώς εννοούμενη πίεση στους παίκτες, με αποτέλεσμα να βγαίνει μία νοοτροπία "refuse to lose".

Πριν ολοκληρώσει τις σκέψεις του, ο Ντίνος Καλαμπάκος επιδίωξε να κάνει μία σύγκριση σε σχέση με το περσινό πρωτάθλημα και τις διαφορές που υπάρχουν: " Στο φετινό πρωτάθλημα ο καθένας μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε εντός ή εκτός έδρας. Νομίζω ότι η Καβάλα δεν μπορεί να έρθει τρίτη. Δύσκολα θα πέσει από την πρώτη δυάδα. Έχει γεμάτο ρόστερ. Από εκεί και κάτω, ο Αρκαδικός βρίσκει τον δρόμο του και δείχνει να έχει ένα μικρό προβάδισμα. Θεωρώ πάντως ότι το Αρκαδικός - Δόξα Λευκάδας, που γίνεται την ερχόμενη αγωνιστική θα δείξει πολλά πράγματα", είπε και κατέληξε:

" Ο Εθνικός Πειραιά έμεινε πίσω μετά τις τρεις συνεχόμενες ήττες, ενώ το Ψυχικό στοχεύει στον πρωταθλητισμό και πιστεύω πως θα συνεχίσει να διεκδικεί πράγματα μέχρι το φινάλε της σεζόν".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ