STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ζητούνται ανάσες και "φρέσκα" πόδια

Ζητούνται ανάσες και "φρέσκα" πόδια

Η κούραση είναι ένα από τα... θέματα που θα κληθεί να διαχειριστεί ο Αργύρης Πεδουλάκης στον τέταρτο τελικό της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Το Sport24.gr καταγράφει τον χρόνο συμμετοχής όλων των παικτών των "αιωνίων" στα τρία πρώτα παιχνίδια.

Είναι κάτι παραπάνω από σαφές πως ο Ολυμπιακός έχει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα, σε σχέση με τον Παναθηναϊκό. Το βάθος του πάγκου. Δεν το λέμε εμείς, είναι κάτι που αντικατοπτρίζεται από τον χρόνο συμμετοχής των παικτών των δύο "αιωνίων", όσο και από το πόσο έχει "κλείσει" το rotation ο Αργύρης Πεδουλάκης, ειδικά στο τρίτο παιχνίδι της σειράς.

Ο προπονητής των "πρασίνων" διαχειρίζεται, από τη μία, ένα ρόστερ που δεν έχει επιλέξει ο ίδιος, κάτι το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να αλλάξουν άρδην οι ρόλοι εντός της ομάδας. Για παράδειγμα, είδαμε τους Έλιοτ Ουίλιαμς και Μίροσλαβ Ραντούλιτσα να μετατρέπονται από πρωταγωνιστές σε... ρολίστες. Τα 4'30'' του πρώτου και τα 1'23'' του δεύτερου στο παιχνίδι της Πέμπτης (26/5) είναι ενδεικτικά της κατάστασης, αν και για τον 28χρονο σέντερ τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά αφού μοιάζει να είναι... αδιάφορος ως ένα σημείο.

Δεδομένων λοιπόν, των λιγότερων λύσεων και των "δεμένων χεριών" που -εν πολλοίς- έχει, ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν δίστασε στον τρίτο τελικό να δώσει σημαντικό ρόλο στο ροτέισον στους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και Γιώργο Παπαγιάννη. Δικαιώθηκε εν πολλοίς, αλλά δεν χαμογέλασε στο τέλος, κι αυτό είναι που μετράει.

Σε γενικές γραμμές πάντως, γίνεται εύκολα αντιληπτή η διαφορετική λογική με την οποία πορεύονται οι παίκτες των δύο ομάδων. Κυρίως σε ό,τι αφορά το "τριφύλλι" και τη φροντ λάιν του, όπου οι Αντώνης Φώτσης και Τζέιμς Γκιστ περνούν ώρες ατελείωτες στο παρκέ. Είναι χαρακτηριστικό πως ο υπαρχηγός του Παναθηναϊκού είναι ο παίκτης με τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής (100'58'') στα τρία πρώτα παιχνίδια, με τον δεύτερο της σχετικής λίστας, να προέρχεται επίσης από το "τριφύλλι" (βλ. Νικ Καλάθης - 90'01'').

Για να επιστρέψουμε στον 35χρονο πάουερ φόργουορντ, την τελευταία διετία έχει καταγράψει υπερβολικά υψηλό χρόνο συμμετοχής. Πέρσι, μάλιστα, αγωνίστηκε ακόμη περισσότερο (112'48'') σε τρεις αγώνες, δικαιολογημένα πάντως αν σκεφτεί κανείς πως απουσίαζε ο Τζέιμς Γκιστ -λόγω τιμωρίας.

Δεν είναι δύσκολο να παρατηρήσει άλλωστε κάποιος πως επί της ουσίας μια πεντάδα παικτών (Δημήτρης Διαμαντίδης, Νικ Καλάθης, Τζέιμς Φελντέιν, Αντώνης Φώτσης, Τζέιμς Γκιστ) είναι αυτή που "τραβά κουπί" για τον Παναθηναϊκό, με τους υπόλοιπους παίκτες να ακολουθούν. Θέλετε να γίνουμε πιο σαφής; Ο πέμπτος σε χρόνο συμμετοχής παίκτης του "τριφυλλιού" είναι ο Τζέιμς Γκιστ με 77'00'', την ώρα που ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος είναι ο έκτος με 43'33'' συμμετοχής.

Ζητούνται ανάσες και "φρέσκα" πόδια

Ο προπονητής των "ερυθρολεύκων" έχει μεγαλύτερο ροτέισον, δίνει δευτερεύοντα ρόλο σε παίκτες όπως ο Ντι Τζέι Στρόμπερι και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, με σκοπό να κερδίσει χρόνο για τους "βασικούς" του. Το ερώτημα που γεννάται βέβαια από εδώ και στο εξής έχει να κάνει με το πως θα καλυφθούν στο παρκέ τα 26'11'' που έχει κατά μέσο όρο ο Γιώργος Πρίντεζης.

Ο Διόσκουρος του Βασίλη Σπανούλη στον Ολυμπιακό, έχει τεθεί νοκ άουτ για το τέταρτο παιχνίδι, με τον Ιωάννη Παπαπέτρου, τον Κώστα Παπανικολάου και τον Δημήτρη Αγραβάνη να επωμίζονται τον ρόλο του πάουερ φόργουορντ για τους "ερυθρολεύκους".

Ζητούνται ανάσες και "φρέσκα" πόδια
TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ