STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Χαλβατζάκης: "Οι τελικοί πρέπει να γίνουν με ηρεμία"

Χαλβατζάκης: "Οι τελικοί πρέπει να γίνουν με ηρεμία"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιώργος Χαλβατζάκης ζήτησε ηρεμία και ψυχραιμία εν όψει των τελικών της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, ενώ αναφέρθηκε στην κόντρα της Euroleague με τη FIBA. Τι δήλωσαν οι Δημήτρης Πρίφτης και Γιούρι Ζντοβτς.

Μία μέρα πριν την έναρξη των τελικών της Basket League ΣΚΡΑΤΣ (με τη μονομαχία του Άρη με την ΑΕΚ), ο Γιώργος Χαλβατζάκης αναφέρθηκε στον υψηλό ανταγωνισμό που υπήρχε στη διάρκεια του φετινού πρωταθλήματος, ενώ στάθηκε στην ανάγκη για... ηρεμία, ειδικά σε ό,τι αφορά τη μονομαχία των "αιωνίων", αρχής γενομένης από την Πέμπτη (19/5, 19:30).

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ δήλωσε αρχικά: " Καλησπέρα σε όλους. Φέτος ζήσαμε ένα συναρπαστικότατο πρωτάθλημα, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα -από πλευράς εξέλιξης. Όλη η διάρκεια της κανονικής περιόδου ήταν άκρως ανταγωνιστική. Μπήκαμε πλέον στο τελικό στάδιο των playoffs. Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία. Τα στοιχεία τα οποία έχουμε για φέτος, όπως έχω ξαναπεί, είναι πολύ θετικά και άκρως ενθαρρυντικά, παρά το γεγονός πως το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, εγώ και οι ομάδες καλούμαστε να λειτουργήσουμε με ένα πρωτάθλημα κάτω από αντίξοες οικονομικές συνθήκες", ενώ σε ερώτηση για το κατά πόσο ετοιμάζει κάτι ο ΕΣΑΚΕ για το "αντίο" στον Δημήτρη Διαμαντίδη, απάντησε:

" Εννοείται πως σχεδιάζουμε κάτι για τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Έχω ιδιαίτερη προσωπική σχέση μαζί του. Θα είναι τεράστια απώλεια το γεγονός ότι αποσύρεται. Έχουμε ήδη σχεδιάσει κάποια πράγματα, αλλά δεν θα τα δούμε στους τελικούς. Μία από τις βασικές ανησυχίες που έχω είναι πως θα δημιουργήσουμε νέους Έλληνες Διαμαντίδηδες και Σπανούληδες. Στο Βερολίνο ήταν ο Τσαρτσαρής, ο Παπαλουκάς, ο Ντικούδης. Ανησυχούμε για την επόμενη μέρα. Πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτό. Στο πως θα δημιουργήσουμε νέα παιδιά. Πρέπει οπωσδήποτε να επικεντρωθούμε στη δημιουργία νέων παικτών".

Εν συνεχεία επεσήμανε πως " σε επίπεδο προσέλευσης φιλάθλων πάμε πάρα πολύ καλά. Σίγουρα έχουμε περάσει την τελική εξαετία, ενδεχομένως ίσως να περάσουμε και το ρεκόρ δεκαπενταετίας. Αυτό το στοιχείο συν την ανταγωνιστικότητα που υπήρξε, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε. Ήρθαμε εδώ για να ακούσουμε τους πρωταγωνιστές των τεσσάρων ομάδων που βρίσκονται σε αυτό το σημείο της σεζόν. Μακάρι να γίνουν όλοι οι αγώνες να γίνουν με ηρεμία, να κυλήσουν όλα ομαλά. Ας χαρούν όλοι το παιχνίδι. Νικητής να είναι ο καλύτερος. Το παιχνίδι κρίνεται από αυτούς που βρίσκονται στο γήπεδο", για να καταλήξει αναφερόμενος στον "πόλεμο" που έχει ξεσπάσει στον χώρο του μπάσκετ:

Ερώτηση στον Γιώργο Χαλβατζάκη: " Το θέμα για την Euroleague και το Champions League είναι τεράστιο. Όλα παίζουν ρόλο, και για την τρίτη και για την τέταρτη θέση. Οι εξελίξεις στο ευρωπαϊκό μπάσκετ το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι αρκετά ραγδαίες. Παίζει ρόλο η θέση στην οποία θα τερματίσει κάθε ομάδα. Το πως θα εξελιχθεί η κόντρα ανάμεσα σε Euroleague και Champions League είναι άγνωστο. Είναι άσχημο αν μια ομάδα παίρνει το πρωτάθλημα, να μην μπορεί να παίζει στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση (σ.σ.: εννοώντας την Euroleague). Αν φτάσουμε στο σημείο να μην έχουμε παραγωγή παικτών, θα είναι πολύ άσχημα τα πράγματα".

Χαλβατζάκης: "Οι τελικοί πρέπει να γίνουν με ηρεμία"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΠΡΙΦΤΗΣ: "Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ ΣΠΡΩΧΝΕΙ ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ"

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Πρίφτης σχολίασε αρχικά πως " θα συμφωνήσω πως έγινε ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα. Πρέπει να συγχαρούμε τους συντελεστές όλων των ομάδων για ό,τι είδαμε φέτος. Είμαστε στην τελευταία στροφή. Είναι σημαντικό που για δεύτερη σερί χρονιά είμαστε στην πρώτη τετράδα. Αυτό είναι επιβεβαίωση της δουλειάς που γίνεται στον Άρη, σημαίνει μια καθιέρωση και προοπτική. Θα έλεγα ότι αυτά τα παιχνίδια κατ' ουσίαν δεν είναι τόσο σημαντικά, για την τρίτη θέση, αλλά εννοείται πως όλοι θα παλέψουμε για να τα καταφέρουμε. Υπάρχει κίνητρο. Είχαμε έντονη σειρά με τον Παναθηναϊκό, με αρκετά εκ των προτέρων προβλήματα με τραυματισμούς και ιώσεις. Παρόλο που ήμασταν ανταγωνιστικοί, μας έχει κοστίσει σε ό,τι αφορά την κούραση. Αυτό είναι το κομμάτι που πρέπει να διαχειριστούμε στην παρούσα φάση. Ξέρουμε ποιοι είμαστε. Θέλω να ευχηθώ καλά παιχνίδια σε όλους, με ηρεμία, το μπάσκετ είναι πάνω απ όλους μας. Να απολαύσει ο κόσμος αυτό που θα δει", για να συνεχίσιει αναφερόμενος στους μικρούς τελικούς με την ΑΕΚ:

Ερώτηση στον Δημήτρη Πρίφτη για την κούραση, ειδικά των ξένων: " Πρέπει να τους διαχειριστούμε σωστά. Δεν πρέπει να παρασυρθούμε σε έντονη προπόνηση, να πάμε σε πιο ουσιαστικά πράγματα, να περνάμε πληροφορίες και να μην μπούμε σε μεγάλη ποσότητα πληροφοριών και έντασης. Πρέπει να προσαρμοστούμε στον νέο αντίπαλο και ταυτόχρονα να μην σπαταλήσουμε έξτρα δυνάμεις. Για παράδειγμα, ο Σίμτσακ, που στην αρχή είχα στο μυαλό μου να παίζει 5 με 10 λεπτά, πλέον παίζει 25 λεπτά, που απαιτεί μεγάλη ενέργεια και επαφές. Αυτό γίνεται τόσο λόγω της απώλειας του Χάγκινς όσο και λόγω της απόδοσής του.

Σίγουρα δεν θα έχουμε τον Χάγκινς στα δύο πρώτα παιχνίδια. Είναι γενικά όμως πολύ δύσκολο να τον δούμε ξανά φέτος. Περιμένουμε και ελπίζουμε. Κάθε μέρα που περνάει θα είμαστε καλύτερα, ειδικά από τη στιγμή που έχουμε τον Ζάρα και τον Ξανθόπουλο πάλι μαζί μας. Ο κόσμος έχει ιδιαίτερη σημασία για τον Άρη, μας σπρώχνει κάθε φορά για τη νίκη. Θα δημιουργηθούν κάποιες προϋποθέσεις σε όλα τα παιχνίδια, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να διαχειριστούμε τις καταστάσεις. Ξέρουμε ότι ο κόσμος μας θα είναι παρών".

Σχολιάζοντας την έλλειψη ουσιαστικού διακυβεύματος σε ό,τι αφορά την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα, είπε: " Από τη μία μου αρέσει η Euroleague λόγω της ποιότητας και του υψηλού επιπέδου, από την άλλη όχι γιατί έχει δημιουργηθεί ένα κατεστημένο με τα εγγυημένα συμβόλαια. Μακάρι να λυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στην Euroleague και τη FIBA, χωρίς να χάσει το μπάσκετ. Άποψή μου είναι πως οι τελικοί πρέπει να αφορούν μόνο τον πρωταθλητή, από τη στιγμή που δεν διακυβεύεται κάτι με την 3η θέση, θα έλεγα πως είναι μια περιττή διαδικασία που έχει κάποιους εμπορικούς λόγους βέβαια. Η δουλειά μας είναι μέσα στο γήπεδο, αν δεν υπάρχουν κίνητρα, να τα δημιουργήσουμε", και κατέληξε μιλώντας για τον Δημήτρη Διαμαντίδη:

" Είναι τεράστια η προσφορά του και όσα αφήνει πίσω του. Αυτό που αφήνει πίσω του είναι ένα άλλο μοντέλο πρότυπο παίκτη, σε σχέση με αυτό που είχαν καθιερώσει ο Γκάλης κι ο Γιαννάκης. Η άποψη των φιλάθλων μέχρι τότε ήταν πως ένας παίκτης είναι τόσο καλός όσο οι πόντοι που βάζει. Υπάρχουν πράγματα που δεν φαίνονται από τα στατιστικά".

Χαλβατζάκης: "Οι τελικοί πρέπει να γίνουν με ηρεμία"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΖΝΤΟΒTΣ: "ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΕΠΑΙΖΕ Ο ΧΑΓΚΙΝΣ"

Ο Γιούρι Ζντοβτς ήταν λακωνικός λέγοντας πως "θέλω πρώτα απ όλα να συγχαρώ τους προπονητές του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού για την παρουσία τους στον τελικό, όπως επίσης αυτόν του Άρη για την εξαιρετική παρουσία του φέτος. Ο Άρης έκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια στα ημιτελικά, εμείς πάλι όχι. Μας διέλυσε ο Ολυμπιακός. Κατέστρεψε την ψυχολογία μας αυτή η σειρά. Ο Άρης είναι μπροστά μας αυτή τη στιγμή, τόσο λόγω χημείας, όσο και λόγω ψυχολογίας και έδρας. Προσπαθούμε να επανέλθουμε ψυχολογικά, να έχουμε πίσω όλους τους παίκτες και να είμαστε έτοιμοι για το πρώτο παιχνίδι της σειράς. Ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολο. Έχουμε την ποιότητα για να τα καταφέρουμε. Στόχος μας είναι η τρίτη θέση. Αν με ρωτάτε, θα προτιμούσα να παίξει ο Χάγκινς. Για να ταιριάξουν καλύτερα τα κορμιά μας, έχουμε τρεις παίκτες στο "5". Θα δούμε τι θα γίνει".

Η ΑΡΧΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ "ΑΙΩΝΙΩΝ"

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Αργύρης Πεδουλάκης είπε: " Είμαι 25 ημέρες στην ομάδα, υπάρχουν θέματα που μας προβληματίζουν, άλλα που έχουμε αισιοδοξία. Αυτό που μπορώ να πω είναι η ομάδα έχει φύγει από το DNA της και το πως έχει μάθει να παίζει, κάτι που κοστίζει ιδιαιτέρως στα μεγάλα παιχνίδια. Υπάρχει ένταση, πίεση που θα πρέπει να διαχειριστούμε διάφορες καταστάσεις. Έχουμε κάποια παιδιά που έχουν παίξει τέτοια παιχνίδια. Μας προβληματίζει ουσιαστικά το ότι έχουμε λίγες λύσεις στο "3" και το "5", ειδικά μετά τους τραυματισμούς των Παπαγιάννη και Γιάνκοβιτς".

Τέλος, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δήλωσε: " Υπήρχε έντονος ανταγωνισμός φέτος. Μπορώ να πω ότι για τον Ολυμπιακό είναι σημαντικό που κατακτήσαμε την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο. Είναι σημαντικό ότι έχουμε το πλεονέκτημα έδρας, αλλά θα πρέπει να το διαχειριστούμε σωστά. Ο Παναθηναϊκός έχει τον απόλυτο σεβασμό μας. Όπως είχα πει και πέρσι, όταν δουλεύεις όλη τη χρονιά και περνάς από καταστάσεις εύκολες ή δύσκολες, από τις οποίες μαθαίνεις, φτάνεις στο τέλος έτοιμος για να κάνεις το επόμενο βήμα. Ξέρω ότι η σειρά με τον Παναθηναϊκό θα είναι δύσκολη. Με τον νέο προπονητή, έχει αλλάξει το στυλ του. Προσπαθεί να έρθει σε διαφορετικά στάνταρ, τα παλιά. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα μας και τη δουλειά όλης της χρονιάς. Είναι θετικό ότι ξεπεράσαμε τους τραυματισμούς που μας ταλαιπώρησαν από την αρχή της σεζόν. Εύχομαι να γίνουν ωραία παιχνίδια χωρίς βία και έκτροπα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ

Οι διαιτητές των τελικών της Basket League ΣΚΡΑΤΣ

Καταγγελία Ολυμπιακού για Πεδουλάκη

Πεδουλάκης: "Αν χρειαστεί, θα το ξανακάνω"

Σφαιρόπουλος: "Σημαντικό το πλεονέκτημα της έδρας"

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ