ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πεδουλάκης: "Αν χρειαστεί, θα το ξανακάνω"

Πεδουλάκης: "Αν χρειαστεί, θα το ξανακάνω"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Αργύρης Πεδουλάκης απάντησε με δηκτικό τρόπο όταν άκουσε πως η ΚΑΕ Ολυμπιακός προχώρησε σε καταγγελία προς τον Αθλητικό Δικαστή με αφορμή τη χειρονομία του μετά το τέλος του τρίτου ημιτελικού με τον Άρη. "Θα το ξανάκανα", απάντησε χαρακτηριστικά.

Ήταν αναμφισβήτητα η πιο ενδιαφέρουσα Συνέντευξη Τύπου πριν τους τελικούς του πρωταθλήματος, που έχουμε δει εδώ και πολλά χρόνια. Γι αυτό άλλωστε κράτησε κάτι παραπάνω από μια ώρα. Μετά τις πρώτες τοποθετήσεις και τα... ευχολόγια εν όψει των αναμετρήσεων με τον Ολυμπιακό, αρχής γενομένης από την Πέμπτη (19/5, 19:30), ήρθε η τοποθέτηση του Αργύρη Πεδουλάκη με αφορμή τη διαρροή περί καταγγελίας της ΚΑΕ Ολυμπιακός σε βάρος του , για τη χειρονομία που έκανε μετά το τέλος του τρίτου ημιτελικού με τον Άρη στο Nick Galis Hall.

Αφού πρώτα ο Γιώργος Χαλβατζάκης επιβεβαίωσε την πληροφορία λέγοντας πως " πρέπει να πέσουν οι τόνοι. Δεν είναι αυτής της στιγμής το θέμα. Είναι αλήθεια πως έχει γίνει καταγγελία", ακολούθησε η τοποθέτηση του προπονητή του Παναθηναϊκού:

" Δυστυχώς το κόσμημα που λέγεται Διαμαντίδης δεν μπορεί να φανεί μέσα σε αυτόν τον βούρκο. Το ίδιο ισχύει για τον Παπαλουκά και τον Σπανούλη. Το μόνο που έχουμε αλλάξει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα είναι ότι τον φραπέ τον κάναμε φρέντο. Από άποψη προπονητών βλέπουμε απλά το απόσταγμα. Τα τελευταία 15 χρόνια η δουλειά του προπονητή ήταν δύσκολη γιατί θεωρούμασταν χειρότεροι από τους ξένους. Το θέμα είναι η ποιότητα του πρωταθλήματος. Δεν είναι εύκολο να γίνουν διαφορετικά τα πράγματα. Κι αυτό φαίνεται επίσης από την κίνηση του Ολυμπιακού. Αν ένας προπονητής ακούει τον κόσμο να βρίζει τη μάνα του παίκτη του, αυτό πρέπει να γίνει. Αυτό μου επιβάλλει ο κώδικας τιμής μου. Αυτό έκανα και θα το ξανάκανα".

Δεν έμεινε όμως μόνο εκεί, αφού σχολίασε τόσο τη σειρά των τελικών όσο και το τι θα αντιμετωπίσει το "τριφύλλι" από την Πέμπτη (19/5, 19:30) κι έπειτα: " Ο Ολυμπιακός είναι μια δομημένη ομάδα, με ρόλους. Ξέρεις τι θα γίνει. Εμείς, από την άλλη προσπαθούμε να φτιάξουμε κάπως την κατάσταση. Αν έχεις τέσσερα τιμόνια, δεν μπορείς να φτιάξεις αυτοκίνητο. Κάποιες φορές υποτιμούμε τα παιδιά που έχουν δεύτερους ρόλους. Ο Ολυμπιακός λειτουργεί τα τελευταία χρόνια με ένα μοντέλο, ενώ ο Παναθηναϊκός θεωρώ πως έχει παίκτες που οι ρόλοι τους πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλον", είπε αρχικά για το θέμα και συνέχισε:

" Μας βοήθησαν τα πέντε παιχνίδια με τον Άρη για να δούμε αδυναμίες, να διαβάσουμε τον λόγο με τον οποίο μας αντιμετώπισε. Είχαμε περισσότερα παιχνίδια μεταξύ μας. Οι τελικοί είναι σαν τις Πανελλήνιες, αλλά η ουσία είναι πως έχεις διαβάσει όλη τη χρονιά, όχι μόνο τώρα".

"ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ DNA ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ"

Δεν παρέλειψε βέβαια να αναφερθεί στο γεγονός πως δεν βρίσκεται ούτε ένα μήνα στο "τιμόνι" του "τριφυλλιού. " Είμαι 25 ημέρες στην ομάδα, υπάρχουν θέματα που μας προβληματίζουν, άλλα που έχουμε αισιοδοξία. Αυτό που μπορώ να πω είναι η ομάδα έχει φύγει από το DNA της και το πως έχει μάθει να παίζει, κάτι που κοστίζει ιδιαιτέρως στα μεγάλα παιχνίδια. Υπάρχει ένταση, πίεση που θα πρέπει να διαχειριστούμε διάφορες καταστάσεις. Έχουμε κάποια παιδιά που έχουν παίξει τέτοια παιχνίδια. Μας προβληματίζει ουσιαστικά το ότι έχουμε λίγες λύσεις στο "3" και το "5", ειδικά μετά τους τραυματισμούς των Παπαγιάννη και Γιάνκοβιτς", και συνέχισε επισημαίνοντας -μετά από ερώτηση για το αν σκέφτεται τι θα γίνει σε περίπτωση απώλειας του τίτλου- πως " δεν σκέφτομαι τι θα γίνει και πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Επιστρατευτήκαμε για την ομάδα. Το πρόβλημα είναι πως δεν έχεις δουλέψει μια κατάσταση για καιρό. Δεν μπορούμε να ζούμε με τον φόβο ότι θα χάσουμε. Αν φοβάσαι, σταματάς. Ποτέ μου δεν σκέφτηκα με αυτή τη λογική, είμαι εργάτης του μπάσκετ. Έκανα ένα χρόνο προπόνηση σε πιτσιρικάδες. Ήθελα να δω πως λειτουργούν, γιατί δεν το είχα ζήσει αυτό".

Εν συνεχεία, ο Πεδουλάκης στάθηκε στην ομάδα που είχε δημιουργήσει ο ίδιος με το επιτελείο του κατά την πρώτη θητεία στον Παναθηναϊκό: " Στον Παναθηναϊκό που δημιουργήσαμε πριν από τρία χρόνια, όταν ο Ολυμπιακός ήταν ο Πρωταθλητής Ευρώπης, ήταν κάτι που το δουλεύαμε όλη τη χρονιά. Το να μάθει να παίζει ο παίκτης σου και να σκέφτεται δεν είναι κάτι που το κάνεις εύκολα. Έχεις κάποιες σκέψεις και ιδέες. Τότε ο Ολυμπιακός με τον Πρίντεζη και τον Χάινς "έσπαγαν" το γήπεδο στα δύο, γι αυτό κι εμείς πήραμε τον Γκιστ και τον Λάσμε. Για μένα ο Παναθηναϊκός έκανε ένα μεγάλο λάθος γιατί διέλυσε τον κορμό των παικτών που πήραν τα δύο πρωταθλήματα. Εκείνη η ομάδα αδικήθηκε λόγω του παρελθόντος του. Ο Παναθηναϊκός, αν θέλετε την άποψή μου, θα πρέπει να δημιουργήσει ένα κορμό παικτών και πάνω σε αυτό να χτίσει. Το μπάτζετ παίζει ρόλο, αλλά δευτερεύοντα".

Τέλος, σε ερώτηση για το κατά πόσο ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι έτοιμος να αγωνιστεί στον πρώτο τελικό το απόγευμα της Πέμπτης (19/5, 19:30) στο ΣΕΦ, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού είπε: " Ο Νικ είναι εντάξει, ο Δημήτρης δεν είναι ακόμη 100% έτοιμος. Περιμένουμε την ενημέρωση από τους γιατρούς, αφού ούτε σήμερα θα κάνει προπόνηση".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ