STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ο Παναθηναϊκός, ο Κρόνος και ο υποβιβασμός

Ο Παναθηναϊκός, ο Κρόνος και ο υποβιβασμός
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr συγκέντρωσε και παρουσιάζει όσα έγιναν σε όλες τις εθνικές κατηγορίες στην Ελλάδα, το τελευταίο τριήμερο, σε Άνδρες και Γυναίκες.

Στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι της 22ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 79-46 τον Πανιώνιο. Οι "κυανέρυθροι" αντιστάθηκαν για κάτι παραπάνω από ένα ημίχρονο, αλλά στην επανάληψη κατέρρευσαν, πετυχαίνοντας μόλις δώδεκα πόντους. Μαθηματικές και μόνο πλέον οι ελπίδες τους για σωτηρία.

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, παρά τις πολλές απουσίες, ο Ολυμπιακός κέρδισε εκτός έδρας τον Κόροιβο ( 87-70 ) και διατήρησε την απόσταση της μίας νίκης από τη δεύτερη θέση και τον Παναθηναϊκό. Λίγες ώρες νωρίτερα, η ΑΕΚ προσέφερε μία ακόμη εξαιρετική παράσταση στους περίπου έξι χιλιάδες φίλους της, που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ, κερδίζοντας με εμφατικό τρόπο τον Άρη ( 93-77 ), στη "μάχη" για την πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

Με τον Σούλη Μαρκόπουλο να πετυχαίνει την 300ή νίκη του ως προπονητής στην Α1 (σε σύνολο 629 αγώνων), ο ΠΑΟΚ πέρασε ένα άνετο απόγευμα στην Πυλαία, απέναντι στον Απόλλωνα Πατρών ( 68-46 ). Ο "δικέφαλος" είχε τα ηνία σε σκορ και ρυθμό από τα πρώτα λεπτά, φτάνοντας με χαρακτηριστική άνεση στην κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα.

Ο ΚΑΟΔ κέρδισε εντός έδρας τον Πανελευσινιακό ( 76-61 ) "σπρώχνοντας" την ομάδα του Τζίμη Κουστένη στην Α2, μετά από τρία χρόνια παρουσίας στην πρώτη κατηγορία. Οι "σταχυοφόροι" πρέπει να υπερβάλουν εαυτούς πλέον για να εξασφαλίσουν την παραμονή στη Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Ο Κολοσσός Ρόδου παρέμεινε στην πρώτη εξάδα του βαθμολογικού πίνακα, αφού πέρασε νικηφόρα από την έδρα των Τρικάλων ( 94-87 ). Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Τζάστιν Ρόμπινσον, που πέτυχε 19 πόντους.

Το Ρέθυμνο συνεχίζει να βρίσκεται στο κατόπι των Ροδιτών πάντως, αφού επιβλήθηκε της Νέας Κηφισιάς με 63-58 . Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, οι Κρητικοί είχαν το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, με τον Ντάμιαν Χόλις να σκοράρει 11 πόντους στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ρεθύμνου.

Παράλληλα, δείτε τι έγινε στην 21η αγωνιστική της Α2 κατηγορίας .

Η κατρακύλα του Αμαρουσίου συνεχίζεται αφού χθες (29/3) επικυρώθηκε ένας ακόμη υποβιβασμός. Διαβάστε όλα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής στη Β' Εθνική .

Ο Κρόνος Αγ. Δημητρίου εξασφάλισε την επιστροφή του στη Β' Εθνική κατηγορία. Αναλυτικά όσα έγιναν στη Γ' Εθνική .

Στην Α1 Γυναικών, η Αναγέννηση Ν. Ρυσίου κέρδισε τον Ιπποκράτη Κω (73-56) και προκρίθηκε στα ημιτελικά των πλέι οφ .

Όσον αφορά την Α2 Γυναικών, τα φαβορί έκαναν το καθήκον τους, με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να εντοπίζεται στην "ουρά" και την αποφυγή του υποβιβασμού .

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ