STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Το ΑΕΚ - Άρης ξεπέρασε το Νέα Κηφισιά - Απόλλων Πατρών

Το ΑΕΚ - Άρης ξεπέρασε το Νέα Κηφισιά - Απόλλων Πατρών
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι 17 (!) αποβολές στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Άρη "έσπασε" κάθε... ρεκόρ εντός των συνόρων. Αντίστοιχο σκηνικό είχε επαναληφθεί τον Νοέμβριο του 2011, σε αγώνα της Νέας Κηφισιάς με τον Απόλλωνα Πατρών για την Α2 κατηγορία (VIDEOS).

Ο δεύτερος μικρός τελικός ανάμεσα σε ΑΕΚ και Άρη στιγματίστηκε από τη σύρραξη που σημειώθηκε στο παρκέ με 14.1'' να μένουν για το τέλος, για να προκύψουν οι 17 (!) αποβολές για τις δύο ομάδες. Οι Σπύρος Γκόντας, Γιάννης Φούφης και Δημήτρης Μπήτης αποφάσισαν με βάση το γράμμα του νόμου και απέβαλαν όλους όσοι εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο, ανεξαρτήτως... προθέσεων.

Όπως έγραψαν μάλιστα στο φύλλο αγώνα : 14'' πριν τη λήξη της δ' περιόδου σημειώθηκε αψιμαχία μεταξύ των αθλητών:

  • Ντούσαν Σάκοτα (Νο15) και Νώντα Παπαντωνίου (Νο4) της ομάδας α' (ΑΕΚ), και
  • Ντόμινικ Ουότερς (Νο11) και Οκάρο Ουάιτ (Νο10) της ομάδας β' (Άρης)

και αποβλήθηκαν με "ντισκαλιφιέ".

Ταυτόχρονα, όλοι οι παίκτες και οι παράγοντες των δύο ομάδων (αναπληρωματικοί) εισήλθαν εντός αγωνιστικού χώρου με σκοπό να συμπλακούν μεταξύ τους, η οποία συμπλοκή απεφεύχθη με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων. Σύμφωνα με τον κανονισμό, οι μόνοι που δικαιούνται να εισέλθουν εντός του αγωνιστικού χώρου σε περίπτωση συμπλοκής είναι μόνο οι προπονητές και οι βοηθοί προπονητών των δύο ομάδων και αυτοί μόνο για να βοηθήσουν να σταματήσει η συμπλοκή, όπως και έγινε.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να αποβληθούν από τον αγωνιστικό χώρο όλοι οι αναπληρωματικοί παίκτες και παράγοντες των δύο ομάδων και ο αγώνας να συνεχιστεί με τους εναπομείναντες παίκτες".

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που βλέπουμε ανάλογα σκηνικά στα ελληνικά παρκέ. Βλέπετε, τον Νοέμβριο του 2011 είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο, σε αγώνα της Α2 κατηγορίας ανάμεσα σε Νέα Κηφισιά και Απόλλωνα Πατρών. Όταν, στη διάρκεια του δεύτερου δεκαλέπτου, οι παίκτες των δύο ομάδων συνεπλάκησαν με αποτέλεσμα την αποβολή συνολικά 16 παικτών. Εν τέλει, ο αγώνας συνεχίστηκε με τέσσερις παίκτες εκατέρωθεν.

Για την ιστορία, η Νέα Κηφισιά είχε καταφέρει να σταθεί "όρθια" και να πάρει τη νίκη.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ