STOIXIMAN GBL

ΠΑΟΚ - Άρης: Infographic analysis

ΠΑΟΚ - Άρης: Infographic analysis

Το Sport24.gr συγκρίνει τους παίκτες που ξεκινούν, ως επί το πλείστον, στην πεντάδα του ΠΑΟΚ και του Άρη, λίγες ώρες πριν το τζάμπολ στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης (31/1, 21:00).

Η Θεσσαλονίκη "ζει και αναπνέει" για τα ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Άρη. Ακόμη και τις εποχές που οι δύο "μεγάλοι" της συμπρωτεύουσας δεν ήταν... στα καλύτερά τους, το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο. Οπότε καταλαβαίνετε πως από τη στιγμή που οι δυο τους παλεύουν για την τετράδα, όλα θα είναι στο "κόκκινο".

Λίγες ώρες πριν το τζάμπολ στην Πυλαία, το Sport24.gr προσεγγίζει τη σπουδαία αναμέτρηση με βάση τη στατιστική, επιχειρώντας να διαπιστώσει ποιος από τους πέντε "βασικούς" των δύο ομάδων υπερισχύει σε κάθε σύγκριση.

Η επιστροφή του Ουίλιαμ Χάτσερ ήταν το στοιχείο που επιτρέπει τον Σούλη Μαρκόπουλου να παρατάσσει σχήματα με τρία γκαρντ. Αυτή τη στιγμή είναι ο πιο αξιόπιστος περιφερειακός του ΠΑΟΚ αφού παρουσιάζει συνέπεια σε άμυνα και επίθεση, την ώρα που αποτελεί σημείο αναφοράς για τον τρόπο λειτουργίας του "δικεφάλου". Από την άλλη, ο Ντόμινικ Ουότερς μπορεί να μην είναι εξίσου απαραίτητος και κομβικός, αλλά οι αριθμοί του δείχνουν πως πρόκειται για παίκτη που προσφέρει πολλά στην ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη.

Οι κορυφαίοι σκόρερ των δύο ομάδων αγωνίζονται στην ίδια θέση. Ο Κώστας Βασιλειάδης είναι ο παίκτης που θα αναλάβει να πάρει τις κρίσιμες επιθέσεις περιμένοντας τη δημιουργία των συμπαικτών του, την ώρα που ο Τζέρελ ΜακΝιλ μπορεί να δημιουργήσει ο ίδιος τις προϋποθέσεις για να σκοράρει. Είναι σημαντικό για κάθε μια από τις δύο άμυνες να τους περιορίσει προκειμένου να κάνει ένα σημαντικό βήμα προς την κατάκτηση των δύο βαθμών της νίκης.

Τον γνωρίσαμε ως πλεϊμέικερ στον Παναθηναϊκό, αλλά στον ΠΑΟΚ λειτουργεί κυρίως ως σμολ φόργουορντ σε σχήματα με τρεις κοντούς που επιλέγει ο Σούλης Μαρκόπουλος. Έχει άλλωστε το κορμί και την ικανότητα να παίξει άμυνα σε ψηλότερους αντιπάλους, με τον Μιχάλη Πελεκάνο να έχει κυρίως αμυντικές αρμοδιότητες. Ο έμπειρος φόργουορντ ξεκινά στην πεντάδα για τους "κίτρινους" έχοντας συμπληρωματικό όμως ρόλο, αφού τη μεγαλύτερη δουλειά κάνουν οι άλλοι τέσσερις παίκτες -σε επίπεδο σκοραρίσματος.

Ο Νίκολα Μάρκοβιτς είναι το... παιδί για όλες τις δουλειές, από την άποψη πως θα παίξει και ως σέντερ, για να δώσει ανάσες στον Σοφοκλή Σχορτσανίτη. Οι αριθμοί του δεν λένε την πλήρη αλήθεια αφού είναι ο πιο σταθερός ψηλός του "δικεφάλου", έχοντας πολλές φορές υποχρεωθεί να μαρκάρει πιο βαριά από εκείνον κορμιά για λόγους ανάγκης. Από την πλευρά του, ο Οκάρο Ουάιτ "δένει" το αμυντικό παιχνίδι της ομάδας του Δημήτρη Πρίφτη, έχοντας καλό συγχρονισμό στο μπλοκ, αλλά και την ικανότητα να σκοράρει με συνέπεια από μακριά.

Όπως και να το κάνουμε, ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης είναι ο παίκτης που θα καθορίσει τις ισορροπίες του ντέρμπι. Αν είναι σε καλή κατάσταση, μπορεί να κάνει τη διαφορά και να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ στη νίκη. Ειδάλλως, οι γηπεδούχοι θα έχουν χάσει τον βασικότερο επιθετικό τους πυλώνα. Ο Τζαμέλ Χάγκινς θα χρειαστεί να κάνει υπερπροσπάθεια για να τον περιορίσει, θα πρέπει να προφυλαχθεί από τα φάουλ (στα οποία είναι επιρρεπής)

Σχετικά κείμενα για το ΠΑΟΚ - Άρης:

Οι "ασπρόμαυροι" θρίαμβοι κόντρα στον Άρη

Όταν ο Χάτσερ "πλήγωσε" τον Άρη

Χαριτόπουλος: "O Σχορτσανίτης αποτελεί βαρόμετρο"

Η ανάμνηση του Βεζένκοφ και η ευχή στον Βασιλειάδη

ΠΑΟΚ - Άρης: infographic analysis

Φιλέρης: Ένα ντέρμπι ένα σύνθημα

TAGS STOIXIMAN GBL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ