STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ομπράντοβιτς: "Θα μπορούσε να έχει κερδίσει ο Άρης"

Ομπράντοβιτς: "Θα μπορούσε να έχει κερδίσει ο Άρης"
INTIME SPORTS

Για μία ακόμα φορά ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είπε τα πράγματα με το όνομα τους, τόνισε ότι μπορούσε ο Άρης να έχει κερδίσει, μίλησε για το αμυντικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού κι εξήγησε για τον Λόγκαν

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του νικηφόρου αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Άρη (68-72), αναφέρθηκε στη νίκη της ομάδας του, στα προβλήματα που αντιμετώπισε, ενώ εξήγησε για τη μη χρησιμοποίηση του Ντέιβιντ Λόγκαν.

Παράλληλα, ο προπονητής του Παναθηναϊκού απάντησε αν τον ενδιαφέρει η ανάπτυξη του ελληνικού μπάσκετ ή μόνο τα αποτελέσματα της ομάδας του...

"Περιμέναμε ένα δύσκολο παιχνίδι κι έτσι ήταν. Συγχαρητήρια στον Αρη που έκανε ένα καλό παιχνίδι με αλλαγές στην άμυνα με καλό ρυθμό. Αναμφίβολα για μας ήταν ένα από τα χειρότερά μας παιχνίδια στην επίθεση", υπογράμμισε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και συμπλήρωσε:

"Όχι μόνο επειδή ήμασταν άστοχοι απέναντι στην ζώνη, αλλά αυτό που μας ακολουθεί και μας χαρακτηρίζει εδώ και χρόνια είναι η κυκλοφορία και η δημιουργία, αλλά σήμερα ήμασταν πολύ αργοί. Επίσης τα 10 λάθη του πρώτου ημιχρόνου είναι πολλά για τέτοιο παιχνίδι. Αμυντικά αντιμετωπίσαμε πρόβλημα στις απομονώσεις που έκανε ο Αρης και θα μπορούσε σήμερα να είχε κερδίσει ο Αρης".

Σε ερώτηση για το αν τον ενδιαφέρει η ανάπτυξη του ελληνικού μπάσκετ ή τα αποτελέσματα της ομάδας του απάντησε: "Εσείς έχετε κάποια πρόταση; Ποια είναι η δουλειά των προπονητών; Τι πρέπει να κάνουμε εμείς; Σύμφωνα με κάποιους άλλους, ο Παναθηναϊκός έχει τη καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Αυτό λένε τουλάχιστον.

Ο Παναθηναϊκός με αρκετούς Ελληνες παίκτες πήρε πολλά πρωταθλήματα Ευρώπης, αφού με ρωτάτε για την ανάπτυξη του ελληνικού μπάσκετ. Αυτοί που γνωρίζουν και βλέπουν, πιστεύουν ότι κάτι έκανε για το ελληνικό μπάσκετ ο Παναθηναϊκός. Όσοι δεν ξέρουν, είναι καλύτερο να μάθουν. Δείτε πόσοι πέρασαν από τον Παναθηναϊκό και στελέχωσαν την Εθνική ομάδα".

Εν συνεχεία, ερωτήθηκε για τις τάσεις αυτοκτονίας που επέδειξαν οι δύο ομάδες: "Έτσι είναι. Ο ένας το έδινε στον άλλον το παιχνίδι. Είναι άνθρωποι κι έκαναν πολλά λάθη σε καταστάσεις πίεσης. Και να κέρδιζε ο Άρης σήμερα, δεν θα ήταν έκπληξη".

Όσον αφορά τον Λόγκαν και τη μη χρησιμοποίησή τουξεκαθάρισε ότι δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα ενώ αναφέρθηκε και σε ποιο τομέα πρέπει να βελτιωθεί ο Παναθηναϊκός λέγοντας: "Πρέπει να παίξουμε καλύτερη άμυνα στο ένας εναντίον ενός και επιθετικά να κάνουμε αυτό που μας διακρίνει τόσα χρόνια. Πολλές πάσες και δημιουργία".

Τους παίκτες του Παναθηναϊκού, εκπροσώπησε ο Ίαν Βουγιούκας ο οποίος επισήμανε: "Ξέραμε ότι θα είχαμε ένα δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε μια καλή ομάδα όπως ο Αρης και καταφέραμε να κερδίσουμε. Πρέπει να βελτιώσουμε κάποια πράγματα ενόψει του αγώνα με την Αρμάνι Μιλάνο και της συνέχειας στην Ευρωλίγκα".

Αλεξανδρής: "Δεν ήπιαμε νερό..."

Στην αντίπερα όχθη, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής θέλησε να ευχαριστήσει τον κόσμο του Άρη, ενώ εντόπισε στην άμυνα το πρόβλημα για την ομάδα του που τελικά απέφερε την ήττα. "Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που πιστεύει την ομάδα και την στηρίζει. Συγχαρητήρια παίκτες μου που έκαναν μία μεγάλη προσπάθεια, δεν τα κατάφεραν σε σχέση με τον Παναθηναικό η εμπειρία που έχει είναι τεράστια", υπογράμμισε ο Έλληνας κόουτς και πρόσθεσε:

"Αμυντικά πολύ καλά προετοιμασμένοι και δημιουργήσαμε προβλήματα, στην επίθεση απόντος του Τζέιμς, είχαμε τον τραυματισμό του Βεργίνη, δεν καταφέραμε να τελειώσουμε τις φάσεις.

Πήγαμε στην πηγή αλλά δεν ήπιαμε νερό. Δεν θέλω να αναφερθώ σε άλλα πράγματα, δεν θέλω να δημιουργήσω προβλήματα σε κάποιους αλλά στεναχωριέμαι από την αντιμετώπιση που έχουμε. Θέλω να φτάσει η ομάδα σε τέτοιο σημείο στο ρόστερ της να ξεπερνάει και κάποιους παράγοντες που δημιουργούνται στην διάρκεια ενός αγώνα.

Σέβομαι τον Ομπράντοβιτς έχει προσφέρει πολλά στο ελληνικό μπάσκετ. Όταν αγωνίζεσαι με αντιπάλους σαν τον Παναθηναικό, δημιουργείς τις προυποθέσεις για να γίνεις καλύτερος".

Για τον τραυματισμό του Βεργίνη είπε: "Γύρισε το πόδι του και δεν μπορούσε να συνεχίσει".

Σε ερώτηση για την αντίδραση της ομάδας του στην πίεση του Παναθηναϊκού υποστήριξε: "Μας πίεσε πολύ, δεν έχουμε τους καλύτερους χειριστές και δεν μπορέσαμε να αντιδράσουμε σωστά. Πρέπει να τους βοηθήσουμε, να ξεπεράσουν όλες τις δυσκολίες".

Για το παιχνίδι της Τρίτης στην πρεμιέρα της Β΄ φάσης των ομίλων του Eurocup σημείωσε: "Θα υπάρχει μία φυσιολογική κόπωση, είναι δύσκολο το παιχνίδι με την Κίμκι είναι ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκα. Αν έχουμε την συμπαράσταση του κόσμου μπορούμε να κοντράρουμε. Αν αγωνίζεσαι με επιτυχία απέναντι στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναικό γιατί να μην το κάνεις απέναντι στην Κίμκι".

Αναφερόμενος στον κόσμο επισήμανε: "Ο κόσμος έχει μείνει ευχαριστημένος και θα μείνει κοντά. Οι νίκες δίνουν τον ενθουσιασμό, δεν πήραμε την μεγάλη νίκη που θέλαμε αλλά στο τέλος θα έρθουν κι αυτές".

Τέλος, για τον τρόπο που επήλθε η ήττα για τον Άρη υπογράμμισε: "Είναι το έκτο παιχνίδι που χάνουμε έτσι. Δεν είμαστε καμιά σούπερ ομάδα αλλά είμαι ευχαριστημένος γιατί σαν ομάδα ήμαστε στον σωστό δρόμο. Χρειάζεται υπομονή, με αυτό το μπάτζετ και τις εμφανίσεις ήμαστε ενθουσιασμένοι. Πλην του Παναθηναϊκού δείτε τις άλλες ομάδες. Ο Ολυμπιακός άλλαξε παίκτες και άλλες ομάδες, εμείς αλλάξαμε έναν παίκτη κι όχι για αγωνιστικούς λόγους".

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Μπόγρης υποστήριξε: "Για 38 λεπτά ήμασταν καλοί απέναντι σε μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός. Δεν μπορώ να μιλήσω για κάτι άλλο. Θα πρέπει να βάλουμε τον εαυτό μας να σκεφτεί τι έγινε στα δυο τελευταία λεπτά.

Η μια ομάδα έδινε το παιχνίδι στην άλλη. Τα ξεχνάμε όλα και από αύριο συγκεντρωνόμαστε στο παιχνίδι της Τρίτης με την Κίμκι που θα είναι πολύ σημαντικό για την συνέχεια του Eurocup.

Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήταν εκπληκτικός και ελπίζω να μην τον απογοητεύσαμε και να συνεχίσει να μας στηρίζει με αυτόν τον τρόπο".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ