STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Οι αριθμοί των τελικών

Οι αριθμοί των τελικών

Λίγο πριν το τζάμπολ του πρώτου τελικού το Sport24.gr σας λύνει τις απορίες, με νούμερα, παραδόσεις και ρεκόρ που περιγράφουν την "αιώνια" μάχη Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στους τελικούς.

9... Οι συνεχόμενες φορές που Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός παίζουν στον τελικό του ελληνικού πρωταθλήματος.

13... Το νούμερο που φοράει ο παίκτης που έχει αγωνιστεί και στους 9. Ο λόγος για τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

8... Τα πρωταθλήματα που έχει κατακτήσει ο Παναθηναϊκός σε αυτούς τους εννέα τελικούς. Το μοναδικό του πρωτάθλημα ήρθε το 2012.

3... Φορές είχε πλεονέκτημα έδρας ο Ολυμπιακός (2009, 2012, 2013).

0... Ήττες σε εντός έδρας ματς που έχουν γίνει για τους τελικούς στο ΟΑΚΑ έχει ο Παναθηναϊκός! Δεν έχει χάσει ποτέ.

21... χρόνια αήττητος εντός έδρας σε τελικούς παραμένει ο Παναθηναϊκός, που είχε χάσει τελευταία φορά τη σεζόν 1992-1993 στο κλειστό της Γλυφάδας από τον Ολυμπιακό.

11... χρόνια πέρασαν από την τελευταία εντός έδρας ήττα των "πρασίνων" συνολικά στα πλέι-οφ. Ήταν τ 2003 στα ημιτελικά κόντρα στο Περιστέρι στο κλειστό του Σπόρτιγκ.

1... φορά σε τελικούς θα παίξουν οι Γιάνκοβιτς και Παππάς για λογαριασμό του Παναθηναϊκού και οι Παπαπέτρου-Καββαδάς για λογαριασμό του Ολυμπιακού.

12... παίκτες από τα φετινά ρόστερ είχαν συμμετοχή στους περσινούς τελικούς (Λάσμε, Μπράμος, Κάρι, Διαμαντίδης, Γκιστ, Ματσιούλις) και (Σπανούλης, Περπέρογλου, Σλούκας, Πρίντεζης, Κατσίβελης, Σερμαντίνι)

1... Από τους ξένους του Ολυμπιακού έχει εμπειρία τελικών: ο Ματ Λοτζέσκι. Για τους Ντάνστον, Σίμονς, Κόλινς, Πέτγουεϊ θα είναι η πρώτη φορά.

5... φορές έχουν παίξει φέτος οι δύο ομάδες. Όλα κρίθηκαν υπέρ του γηπεδούχου: 3 υπέρ του Παναθηναίκού και 2 υπέρ του Ολυμπιακού.

2.119... πόντους έχει πετύχει ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα, κατέχοντας την καλύτερη επίθεση (2.073 ο Παναθηναϊκός).

1.648... πόντους έχει δεχτεί ο Παναθηναϊκός που έχει την καλύτερη άμυνα (1.681 ο Ολυμπιακός).

81.2.. πόντους σκοράρει στα πλέι-οφ η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

82.8... πόντους ο Παναθηναϊκός, που έχει ανεβάσει τα νούμερα του από την κανονική περίοδο.

9.... διαφορά διαβατήρια θα παραταχθούν στο παρκέ. (Ελλάδα, ΗΠΑ, Κροατία, Γκαμπόν, Λιθουανία, Γεωργία, Βέλγιο, Βοσνία, Βουλγαρία).

11... παίκτες των τελικών έχουν αγωνιστεί σε κολέγιο στην Αμερική (Μπράμος, Ράιτ, Γκιστ, Λάσμε, Κάρι, Λοτζέσκι, Κόλινς, Πέτγουεϊ, Σίμονς, Ντάνστον, Παπαπέτρου).

17... ετών είναι ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο μικρότερος παίκτης από τις δύο ομάδες.

216... εκατοστά είναι ο ψηλότερος παίκτης του παρκέ, ο Γκιόργκι Σερμαντίνι. Ένα εκατοστό ψηλότερος από τον Διαμαντάκο του Παναθηναϊκού (2.15).

15... τελικούς ως παίκτης μετράει ο Φραγκίσκος Αλβέρτης (σ.σ υπολογίζεται και τα ματς του 2009 που δεν είχε συμμετοχή στην 12άδα). Θα είναι η πρώτη φορά που θα κάθεται στην άκρη του πάγκου.

9... συμμετοχές στους τελικούς έχει ο Δημήτρης Διαμαντίδης, που κατέχει το αντίστοιχο ρεκόρ μεταξύ των εν ενεργεία παικτών. Ακολουθεί ο Σπανούλης με 8 συμμετοχές σε τελικούς (δεν υπολογίζονται οι φετινοί). Το ρεκόρ μετά τον Αλβέρτη στο σύνολο των παικτών κατέχει με 11 τελικούς ο Τσαρτσαρής, ενώ εννέα έχει και ο Μίλαν Τόμιτς.

9-3... το επιμέρους ρεκόρ των δύο ομάδων σε μεταξύ τους τελικούς.

14... νίκες παραπάνω έχει ο Παναθηναϊκός επί του Ολυμπιακού. Το επιμέρους σκορ είναι 62-48 υπέρ των "πρασίνων".

6/6... Αήττητος! Ο Αντώνης Φώτσης όσες ρονιές έχει αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα Ελλάδος. Τις δύο χρονιές που οι "πράσινοι" έχασαν τον τίτλο (2002, 2012) ο διεθνής φόργουορντ αγωνιζόταν στο εξωτερικό.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ