STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Οι "τελικοί" και η αξιοπρέπεια

Οι "τελικοί" και η αξιοπρέπεια
INTIME SPORTS

Οι Έι Τζέι Σλότερ και Βασίλης Ξανθόπουλος μοιράστηκαν τις σκέψεις τους για τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Πανιώνιο (30/3, 19:00) μέσω του blog τους, στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ.

Μετά την εκτός έδρας νίκη επί της Γαλατάσαραϊ, ο Παναθηναϊκός θέλει το δίποντο κόντρα στον Πανιώνιο για να διατηρηθεί σε επαφή με την πρώτη θέση -και τον Ολυμπιακό. Οι "πράσινοι" δοκιμάζονται στη Νέα Σμύρνη αύριο το απόγευμα (30/3, 19:00), αν και το έργο τους είναι σαφώς πιο εύκολο σε σχέση με αυτό περασμένων. Οι Έι Τζέι Σλότερ και Βασίλης Ξανθόπουλος έγραψαν σχετικά στο blog τους στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ.

Στα αγωνιστικά, οι "πράσινοι" ολοκλήρωσαν απόψε την προετοιμασία τους για τον αγώνα με τους "κυανέρυθρους" δίχως αγωνιστικά προβλήματα. Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς είδε όλους τους παίκτες να γυμνάζονται κανονικά, όπερ και σημαίνει πως θα έχει άπαντες στη διάθεσή του.

Το blog του Έι Τζέι Σλότερ

" Ετοιμαζόμαστε για τον αγώνα με τον Πανιώνιο πριν από δύο «τελικούς»… Πρώτα με την Άλμπα Βερολίνου στο ΟΑΚΑ όπου θέλουμε να σφραγίσουμε το εισιτήριο για τα πλέι οφ κι ακολούθως με τον Απόλλωνα Πάτρας όπου θέλουμε να πάρουμε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς.

Όμως οφείλουμε να συγκεντρωθούμε στον αγώνα με τον Πανιώνιο. Πολλοί θα κοιτάξουν τη βαθμολογική θέση του αντιπάλου μας και θα πουν ότι θα εχουμε ένα εύκολο απόγευμα. Δεν συμφωνώ με αυτή την άποψη. Θα έλεγα ότι η αναμέτρηση μοιάζει πολύ με αυτή της Παρασκευής στην Κωνσταντινούπολη και θα εξηγήσω τι εννοώ…

Οι παίκτες της Γαλατασαράι δεν είχαν απολύτως κανένα άγχος… Ακόμα κι αν έχαναν δεν θα τους κατηγορούσε κανείς, έχουν ήδη αποκλειστεί και έχουν φύγει πολλοί παίκτες από το ρόστερ. Αυτό τους οδήγησε στο να παίξουν ελεύθερα, να μην αισθάνονται απολύτως καμία πίεση και να μας δημιουργήσουν πολλα προβλήματα…

Παρασυρθήκαμε κι εμείς και δεν αντιδράσαμε καλά στην άμυνα. Οι παίκτες του Πανιωνίου θα έχουν ακριβώς την ίδια αντίδραση: Δεν έχουν τίποτα να χάσουν, δεν πρόκειται κανείς να τους κατηγορήσει κι έχουν υψηλό κίνητρο ώστε να παίξουν καλά απέναντι στον Παναθηναϊκό, την ομάδα που είναι εν δυνάμει πρωταθλήτρια και κυπελλούχος Ελλάδας.

Αυτό σημαίνει ότι εμείς θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και προσεκτικοί ώστε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να προετοιμαστούμε ενόψει των δύο τελικών που ακολουθούν. Πρέπει να πηγαίνουμε βήμα προς βήμα και να εξετάζουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά. Αυτή τη στιγμή είμαστε συγκεντρωμένοι στον αγώνα με τον Πανιώνιο κι από το βράδυ της Δευτέρας θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε την Άλμπα".

Το blog του Βασίλη Ξανθόπουλου

" Παίζουμε με μια πολύ καλή ομάδα η οποία έχει να δώσει δύο τελικούς. Από τη μία είναι το παιχνίδι με την Άλμπα Βερολίνου, που αν νικήσει θα προκριθεί στα play offs της Ευρωλίγκα και ακολουθεί εκείνο με τον Απόλλωνα, που θα κρίνει τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, που είναι το Κύπελλο Ελλάδος.

Η θέση μας είναι γνωστή και δύσκολη. Έχουμε υποβιβαστεί και μαθηματικά. Παρ' όλα αυτά πρέπει να βρούμε το κίνητρο να παίξουμε και να έχουμε αξιοπρέπεια".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ