STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Με τρεις στο Champions League της FIBA

Με τρεις στο Champions League της FIBA
ΑΕΚ-Άρης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τη συμμετοχή του στο υπό ίδρυση Champions League της FIBA επιβεβαίωσαν μέσω επιστολής που απέστειλε ο ΕΣΑΚΕ στην Παγκόσμια Ομοσπονδία οι Άρης, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Ουσιαστικά συμπληρώθηκε η τριπλέτα με το ναι του Άρη.

Τριπλή εκπροσώπηση θα έχει η Ελλάδα στο υπό ίδρυση Champions League της FIBA όπως επιβεβαίωσαν μέσω επιστολής που απέστειλε ο ΕΣΑΚΕ στην Παγκόσμια Ομοσπονδία οι Άρης, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Η απόφαση της ΚΑΕ Άρης να αποδεχθεί την πρόταση της FIBA για τη συμμετοχή της στο υπό ίδρυση Champions League συμπλήρωσε την τριπλέτα. Κι αυτό γιατί ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είχανε ταχθεί εδώ και μέρες υπέρ του νέου εγχειρήματος.

Σε αντίθεση με τους ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ο Άρης φρόντιζε όλες αυτές τις τελευταίες μέρες να έχει ανοιχτά τα χαρτιά του. Να είναι θετικός και στα δύο ενδεχόμενα. Και στη συμμετοχή του στο υπό ίδρυση Champions League της FIBA αλλά και προς την Ευρωλίγκα.

Το γεγονός όμως ότι στην ομάδα της Θεσσαλονίκης διαπίστωσαν πως δεν ήταν εφικτή η συμμετοχή τους στη Euroleague επέλεξαν την παρουσία τους στη FIBA. Κάτι που επιθυμούσαν στη FIBA αλλά και ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος και δεν το έκρυβε .

Υπενθυμίζεται πως στον Άρη, όπως και με όλες τις ομάδες που δεν είχανε καταλήξει, έπρεπε να αποφασίσουν το αργότερο μέχρι αύριο Κυριακή (7/2). Κι αυτό γιατί μεθαύριο (8/2) είναι προγραμματισμένη η σύσκεψη στο Μόναχο υπό την αιγίδα της FIBA και με την παρουσία ευρωπαϊκών ομοσπονδιών, λιγκών και ομάδων. Σε αυτή το παρών θα δώσει από ελληνικής πλευράς σίγουρα η ΑΕΚ δια του Σταύρου Δουβή, ενώ θα απουσιάσει ο εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague,Τζόρντι Μπερτομέου, παρότι είχε προσκληθεί από τη FIBA.

Μάλιστα ο ισχυρός άνδρας της Euroleagueκάλεσε με επιστολήτον Πάτρικ Μπάουμαν τηςFIBAστη Βαρκελώνη ώστε οι δυο πλευρές να συζητήσουν για το πώς θα μπορούσαν να συνεργαστούν. Στο περιεχόμενο αυτής στέκεται στο γεγονός πως η FIBA δεν απάντησε ποτέ στο κάλεσμά του για διάλογο και για αυτό αποφάσισε να μην αποδεχθεί την πρόσκληση της FIBA για συνάντηση στο Μόναχο. Κάτι που αποτελεί προπομπό ότι ενδεχόμενη συνεργασία δύσκολα θα υπάρξει και όπως όλα δείχνουν την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα λάβουν χώραδύο διαφορετικές ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις. Η Euroleague και το Champions League της FIBA.

Εν τω μεταξύ στη διάρκεια της σύσκεψης στο Μόναχο υπό την αιγίδα της FIBA αναμένεται να υπάρξουν απαντήσεις όπως και θα ξεκαθαρίσει το ποιες ομάδες θα συμμετάσχουν στο νέο Champions League της FIBA. Μάλιστα ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού μπάσκετ Γιώργος Βασιλακόπουλος πρόκειται να είναι το κεντρικό πρόσωπο στην αυριανή κοπή της πίτας της ΕΚΑΣΘ, για αυτό εξάλλου και βρίσκεται από σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σερβική Blic δημοσιεύει το προσχέδιο με τιςθέσεις που θα δικαιούται κάθε χώρα στο Champions League της FIBA με την Ελλάδα να έχει τρεις συμμετοχές. Αυτές των Άρη, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ με τις δύο εξ αυτών να πηγαίνουν κατευθείαν στους ομίλους και τη μία στην προκριματική φάση. Σύμφωνα μ' αυτό συνολικά 32 θα είναι οι ομάδες που θα συμμετέχουν στην διοργάνωση, όπως εξάλλου είχε τονίσει στις δηλώσεις του στο Sport24.gr ο Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρει η σερβική Blic εκτός από την Ελλάδα οιΙσπανία, Τουρκία,Ρωσία,Ιταλία,ΓαλλίακαιΓερμανία θα έχουν επίσης από3 ομάδες. Ακόμη οι 24ομάδς θα πηγαίνουν κατευθείαν στη φάση των ομίλων, ενώ ακόμη8θα παίρνουν τη θέση τους μέσωτης προκριματικής φάσης.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ