ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ είπαν ναι στη FIBA

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ είπαν ναι στη FIBA
Βασιλειάδης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Για τις 8 Φεβρουαρίου στο Μόναχο έχει προγραμματιστεί η τελική σύσκεψη για το Champions League της FIBA με σίγουρη τη συμμετοχή των ΠΑΟΚ και ΑΕΚ όχι όμως και του Άρη που δεν έχει δώσει ακόμη τη τελική του απάντηση.

Το Champions League της FIBA κάθε μέρα που περνάει πλησιάζει ολοένα και πιο κοντά στο να γίνει πράξη η σύστασή του με τη συμμετοχή 32 ομάδων μεταξύ των οποίων να είναι σίγουρα οι ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ενώ απομένει να φανεί αν θα ακολουθήσει και ο Άρης.

Στον λογαριασμό του στο twitter, o Ισραηλινός δημοσιογράφος Ντέιβιντ Πικ έγραψε πως: "Ο ΠΑΟΚ, ο Άρης και η Παρτιζάν θα είναι κάτω από την ομπρέλα της FIBA". Με τον τρόπο ουσιαστικά αυτό έκανε γνωστή την παρουσία της Παρτιζάν και δίνοντας τροφή για το τι μέλλει γενέσθαι όσον αφορά τις δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης.

Στις τάξεις του ΠΑΟΚ δεν σχολίασαν κάτι θέλοντας να κρατήσουνε κλειστά τα χαρτιά τους. Το σίγουρο όμως είναι ότι έχουνε αποδεχτεί την πρόσκληση που τους έγινε να συμμετάσχουν στο Champions League της FIBA της νέας αγωνιστικής περιόδου. Κάτι που γνωρίζει καλύτερα από όλους ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος όπως και καλύτερα από όλους για το πως έχει η δημιουργία του νεοσύστατου θεσμού.

Κάτι που σημαίνει ότι γνωρίζει πολύ καλά και το ποιες είναι οι θέσεις και των τριών ελληνικών ομάδων που έχουνε δεχθεί τη σχετική πρόσκληση. Οι δύο της Θεσσαλονίκης, ο Άρης και ο ΠΑΟΚ, και η μία της Αθήνας που είναι η ΑΕΚ με δεδομένο ότι οι δύο "αιώνιοι" Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουνε κλειστά εγγυημένα συμβόλαια με την Euroleague.

Κι αν o Ισραηλινός δημοσιογράφος Ντέιβιντ Πικ έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter περί της συμμετοχής των ΠΑΟΚ και Άρη κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει. "Ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ έχουνε απαντήσει θετικά για τη συμμετοχή τους στο Champions League", σχολίασε στο Sport24.gr ο Γιώργος Βασιλακόπουλος λίγο μετά την επιστροφή του στην Αθήνα από τη Γενεύη το απόγευμα της Τετάρτης (27/1). Εκεί όπου το απόγευμα της Τρίτης (26/1) είχε δώσει το παρών στην κλήρωση του Προολυμπιακού τουρνουά. Αυτής που έφερε την Εθνική μας ομάδα στο τουρνουά που θα διεξαχθεί στο Τορίνο το διάστημα 4-9 Ιουλίου.

Στο περιθώριο της παρουσίας του στη Γενεύη ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού μπάσκετ είχε επαφή με τον ιδιοκτήτη και διευθύνων σύμβουλο της ΚΑΕ Άρης, Νικόλαο Λάσκαρη. Το τετ α τετ των δύο αντρών ήταν το δεύτερο από τη στιγμή που ενεπλάκη στα διοικητικά της ΚΑΕ Άρης με το πρώτο να ήταν στην Αθήνα. Την ίδια ώρα ωστόσο ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Δημήτρης Παπακυριάκης, βρισκόταν στη Βαρκελώνη όπου και εκπροσώπησε την ομάδα της Θεσσαλονίκης στην παρουσίαση των μελλοντικών πλάνων της Euroleague που αφορούν στις διοργανώσεις της.

Η διπλή παρουσία των δύο αντρών της ΚΑΕ Άρης φανερώνει και τη διάθεση που υπάρχει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Να τηρηθεί στάση αναμονής για μερικές μέρες πριν την τελική απόφαση εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Κι αν αυτή δεν εκφράζεται επίσημα φέρεται να έχει ληφθεί και να έχει να κάνει με τη συμμετοχή στο Champions League της FIBA αλλά ακόμη δεν επισημοποιείται. Αυτό όμως θα πρέπει να γίνει μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου.

Το διάστημα που απομένει μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου είναι 12 μέρες. Μέχρι τότε η διοίκηση της ΚΑΕ Άρης καλείται να αποφασίσει. Και αν όχι μέχρι τότε σίγουρα μέχρι μία μέρα πριν όταν ο Γιώργος Βασιλακόπουλος θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη για την κοπή της πίτας της ΕΚΑΣΘ. Εκεί όπου στο περιθώριό της αναμένεται να υπάρξει εκ νέου επαφή μεταξύ του Βασιλακόπουλου και εκπροσώπου της διοίκησης της ΚΑΕ Άρης. Κάτι που επιτρέπει να συμβεί αυτό είναι ότι δεν υπάρχει αγωνιστική δράση στο πρωτάθλημα της Basket League ΣΚΡΑΤΣ αφού λόγω της διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Φάρου.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ μάλιστα στην τοποθέτησή του στο Sport24.gr ξεκαθάρισε πως: "Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πως η ΕΟΚ είναι με τη FIBA καθώς πρόκειται για τον θεσμικό φορέα του αθλήματος". Πλέον το σίγουρο είναι πως στις 8 Φεβρουαρίου στο Μόναχο θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο, σίγουρα σε μεγάλο βαθμό των 32 ομάδων που θα συμμετάσχουν στο Champions League της FIBA. Αυτές που θα χωριστούν σε 4 ομίλους των 8 ομάδων με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο να είναι βέβαιο πως εκτός από τους ΠΑΟΚ και ΑΕΚ επιθυμεί και την παρουσία του Άρη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ