STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Λυκογιάννης: "Διπλή νίκη"

Λυκογιάννης: "Διπλή νίκη"
INTIME SPORTS

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών από τον αγώνα του Ζηρίνειου, εκεί όπου ο Κολοσσός κέρδισε τη Νέα Κηφισιά (84-73), σκαρφαλώνοντας στην έβδομη θέση της βαθμολογίας.

Ο Κολοσσός Ρόδου έκανε το "διπλό" στο Ζηρίνειο ( 84-73 ) και εδραιώθηκε στην οκτάδα που δίνει το εισιτήριο για τα πλέι οφ. Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη ξεπέρασε το σοκ της απόφασης του αθλητικού δικαστή περί δικαίωσης του Απόλλωνα Πατρών, για τις τρεις βολές του Ντόμινικ Ουότερς .

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Άρης Λυκογιάννης δήλωσε: " Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την 9η νίκη μας στο πρωτάθλημα γιατί εμείς μέσα στον αγωνιστικό χώρο έχουμε κερδίσει 9 παιχνίδια. Χθες ανησυχούσαμε για το πόσο θα πειράξει το μυαλό μας αυτή η περίεργη απόφαση, αλλά αντίθετα μας έκανε απίστευτα καλό. Είχαμε καθαρό μυαλό στο παιχνίδι και κάναμε όλα όσα συζητήσαμε στο ξενοδοχείο για το πώς θα έπρεπε να προσεγγίσουμε το παιχνίδι. Ελέγξαμε το παιχνίδι παρά το γεγονός πως στα ριμπάουντ δεν τα πήγαμε καλά καθώς οι ψηλοί μας είχαν φορτωθεί από νωρίς με φάουλ και λύνοντας και αυτό το πρόβλημα νομίζω ότι επικρατήσαμε δίκαια. Μεγάλη νίκη και καλύπτοντας και τη διαφορά της ήττας του πρώτου γύρου πιστεύω ότι η νίκη αυτή είναι διπλή. Καλή συνέχεια στον Ηλία και την ομάδα της Κηφισιάς", ενώ αναφερόμενος σε όσα έγιναν κόντρα στον Απόλλωνα Πατρών σχολίασε:

" Το παιχνίδι με την Πάτρα δεν έχει χαθεί ακόμα και να δούμε αν θα χαθεί και αυτό να γραφτεί παρακαλώ! Με τον Γουότερς μίλησα στο ημίχρονο που είχε μηδέν πόντους και 6 ασίστ και του είπα πως θέλω να μας οδηγήσει στη νίκη. Δεν ξέρω με ποιο τρόπο, το μόνο που θέλω είναι να κερδίσουμε. Η απάντηση του ήταν πως και εγώ το μόνο που θέλω είναι να κερδίσω. Έχουμε χημεία σαν ομάδα έχουμε καλούς χαρακτήρες και αυτό αποτυπώνεται στο παρκέ".

Από την πλευρά του, ο Χριστόφορος Στεφανίδης τόνισε: " Σήμερα για να μην κρυβόμαστε ανησυχούσαμε για το πώς θα εμφανιστούμε μετά την χθεσινή απόφαση, αλλά πραγματικά ο χαρακτήρας αυτών των παιδιών και της ομάδας φάνηκε μέσα στο γήπεδο, πόσο συγκεντρωμένοι και πεισμωμένοι ήταν για αυτό το θετικό αποτέλεσμα. Παίζαμε απέναντι σε μια πολύ σοβαρή ομάδα και έπρεπε να κάνουμε καλό παιχνίδι όπως και κάναμε για να κερδίσουμε. Όλοι κάναμε αυτό που έπρεπε μέσα στο γήπεδο, όμως ο Γουότερς έκανε ένα παιχνίδι σαν στρατηγός σήμερα. Σε ότι αφορά τα εξωαγωνιστικά πιστεύω ότι στο τέλος θα δικαιωθεί η ομάδα γιατί φαίνεται ξεκάθαρα από το βίντεο πότε γίνεται το περιβόητο φάουλ. Καλή συνέχεια στην Κηφισιά και πλέον μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι αλλάζουμε στόχους. Αφού κατακτήσαμε το βασικό μας στόχο θα τα δώσουμε όλα για να μπούμε στα πλέι οφ που έχει τρία χρόνια να συμβεί".

Παπαθεοδώρου: "Δύσκολα τα πράγματα"

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου αφού πρώτα συνεχάρη τους αντιπάλους για τη νίκη, είπε: " Είδαμε και σήμερα πόσο ωραία έπαιξαν οι παίκτες του Κολοσσού στο παιχνίδι και κέρδισαν δίκαια. Είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού καθώς αν εξαιρέσουμε το πρώτο κομμάτι του αγώνα μέχρι τα 12 -13 πρώτα λεπτά, μετά χάσαμε το μυαλό μας, τη συγκέντρωση μας, η πίεση για τη νίκη μας οδήγησε σε πάρα πολλά λάθη στις επιλογές, κάναμε 18 λάθη εκ των οποίων τα 15 κλεψίματα του Κολοσσού και δεν καταφέραμε να περιορίσουμε την καλή ομαδική λειτουργία του Κολοσσού. Ο βασικός μας στόχος ήταν να περιορίσουμε τον Γουότερς και όταν ο συγκεκριμένος παίκτης τελειώνει το ματς με 15 πόντους και 11 ασίστ και μόλις ένα λάθος σημαίνει πως εμείς δεν κάναμε σωστά τη δουλειά μας συν ότι αυτός ήταν σε πολύ καλή μέρα".

Από εκεί και πέρα, αναφερόμενος συνολικά στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται πλέον η ομάδα του είπε: " Τα πράγματα είναι δύσκολα για μας. Βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση και αγωνιστικά και ψυχολογικά, όμως το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να αντιδράσουμε μέσα στο γήπεδο. Δεν είναι εύκολο, αλλά στην πρώτη της χρονιά που η ομάδα δεν πάει καλά θα πρέπει να σταθούμε όλοι εκεί για να αντιστρέψουμε την κατάσταση κάνοντας τις νίκες που πρέπει να κάνουμε και τελειώσουμε τη χρονιά όσο πιο θετικά γίνεται Και πάλι συγχαρητήρια στον Άρη και καλή συνέχεια.Υπάρχει άγχος στην ομάδα και πίεση για τα αποτέλεσμα και όταν κάτι δεν πάει καλά στο ματς δεν επιστρέφουμε εύκολα και αυτό είναι αποτέλεσμα της ψυχολογικής πίεση και του όχι καθαρού μυαλού που έχει η ομάδα αυτή τη στιγμή. Σε ότι αφορά τον κόσμο, φέτος έχουμε χάσει πολλά παιχνίδια και δεν έχουμε παίξει και καλά. Ο κόσμος είναι για να επιδοκιμάζει και να αποδοκιμάζει".

Σε ερώτηση για τη μη χρησιμοποίηση του Ντέιβις στο τέλος απάντησε: " Ο Ντέιβις έπαιξε 23 λεπτά και δεν νομίζω ότι ήταν πολύ καλός στο διάστημα που έπαιξε, ούτε στα προηγούμενα ματς μας έδωσε το δικαίωμα να πούμε ότι χωρίς αυτόν δεν μπορούμε να κερδίσουμε".

Τέλος, ο Γιάννης Ψαθάς είπε: " Συγχαρητήρια στην ομάδα του Κολοσσού για τη νίκη. Αμυντικά ενώ όλη την εβδομάδα δουλέψαμε πολύ καλά σήμερα δεν βγάλαμε το πρόσωπο που έπρεπε και φάγαμε καλάθια με όλους τους πιθανούς τρόπους. Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι και δώσαμε στον Κολοσσό το δικαίωμα να κάνει αιφνιδιασμούς, να πετύχει εύκολα καλάθια. Στην επίθεση ο Κολοσσός ρίσκαρε τα σουτ μας, πόνταρε στην ψυχολογία μας και η αλήθεια είναι πως δεν είμαστε σε καλή ψυχολογική κατάσταση για αυτό αστοχήσαμε σε πολλά εύκολα σουτ, δεν είχαμε καθαρές επιλογές και με την πίεση που υπάρχει για το αποτέλεσμα ήταν δύσκολο να σηκώσουμε κεφάλι. Εμείς πρέπει να σφίξουμε τα δόντια και να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ