STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Κουφός: "Το γνωστό δίλεπτο που σκοτώνει"

Κουφός: "Το γνωστό δίλεπτο που σκοτώνει"
INTIME SPORTS

Ευχαριστημένος τόσο από την αγωνιστική εικόνα του Ρεθύμνου όσο και από την 6η του φετινή νίκη του ήταν ο Στέργιος Κουφός. Αλεξανδρής: "Θέλαμε να ρεφάρουμε"

Απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια που έκανε το Ρέθυμνο στο παιχνίδι με τον Άρη και τη νίκη του με σκορ 88-83 για την 12η αγωνιστική της Basket League ΟΠΑΠ παρουσιάστηκε ο Στέργιος Κουφός στη Συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα.

Ο Έλληνας προπονητής του Ρεθύμνου τόνισε ότι η ομάδα του είναι πλέον πολύ κοντά στον αρχικό της στόχο που δεν ήταν άλλος από την παραμονή στην κατηγορία, ενώ αναφέρθηκε και στο εκπληκτικό δίλεπτο του Ρεθύμνου.

"Οι δηλώσεις του coach Αλεξανρδρή είναι πάρα πολύ σημαντικές για εμένα. Οι προπονητές της δικής μου γενιάς έχουν γαλουχηθεί με τις επιτυχίες του κ. Αλεξανρή και πραγματικά νοιώθω υπερήφανος για τα καλά του λόγια", υπογράμμισε ο Στέργιος Κουφός και συνέχισε:

"Καλωσορίζουμε τον Άρη στην πόλη μας και στο γήπεδό μας. Η ατμόσφαιρα του σημερινού παιχνιδιού ήταν πάρα πολύ όμορφη και σίγουρα ο κόσμος ευχαριστήθηκε από το θέαμα που προσέφεραν και οι δύο ομάδες.

Το παιχνίδι με τον Άρη ήταν κομβικό για την ομάδα μας και πλέον η εικόνα της παραμονής στην κατηγορία γίνεται ευδιάκριτη. Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθειά τους και το πείσμα τους.

Ο Άρης είναι μία ομάδα με ιδιαίτερο ταλέντο στην επίθεση και αυτό το γνωρίζαμε πριν από το ματς. Επίσης, ο coach Μανωλόπουλος γνωρίζει πάρα πολύ καλά τη φιλοσοφία μου όλα αυτά τα χρόνια, γεγονός πολύ σημαντικό.

Ο τρόπος που αγωνιζόμαστε είναι ξεχωριστός και αν βρούμε σε αδράνεια τον αντίπαλο για ακόμα και 2 λεπτά, μπορούμε να σκοτώσουμε οποιαδήποτε άμυνα. Αυτό κάναμε και σήμερα, καθώς ο Άρης έχασε για λίγο την συγκέντρωσή του και κατά συνέπεια το ματς.

Συγχαρητήρια στον coach Αλεξανδρή και στον Μανωλόπουλο για την προσπάθεια που κάνουν στον Άρη και εύχομαι να σημειώσουν αρκετές επιτυχίες στην συνέχεια".

Κουφός: "Το γνωστό δίλεπτο που σκοτώνει"
COPYRIGHT, 2009

Αλεξανδρής: "Πληρώσαμε την απώλεια συγκέντρωσης"

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής από την πλευρά του στάθηκε στην απουσία συγκέντρωσης όταν η ομάδα του προηγήθηκε με 9 πόντους, που δεν την επέτρεψε να διατηρήσει την υπέρ της διαφορά.

"Έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Ήμασταν κοντά στο μεγαλύτερο διάστημα, ελέγχαμε τον ρυθμό, φτάσαμε να προηγούμαστε μέχρι 9 πόντους. Η ομάδα έχασε την συγκέντρωση της και αυτό το πλήρωσε", σχολίασε ο προπονητής του Άρη και πρόσθεσε:

"Το Ρέθυμνο είχε ένα καλό αγωνιστικό ρυθμό και όταν κάνεις τέτοια λάθη απέναντι στο Ρέθυμνο τα πληρώνεις. Δεχτήκαμε πολλά τρίποντα, χάσαμε κάποια κρίσιμα ριμπάουντ και εκεί πιστεύω κρίθηκε το ματς. Ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικό από τα τρίποντα το Ρέθυμνο. Στεναχωρηθήκαμε γιατί με μία νίκη εδώ θα μπορούσαμε να είχαμε φτάσει κάποιες ομάδες που είναι πιο ψηλά από εμάς και να ρεφάρουμε το κακό ξεκίνημα.

Δεν απογοητευόμαστε, έχουμε νέα παιδιά. Ακόμα υπάρχει πολύς δρόμος και θα πρέπει να ανακάμψουμε για να φανούμε καλύτεροι στην συνέχεια και να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας στην Ευρώπη. Συγχαρητήρια στο Ρέθυμνο. Είναι μία ομάδα που φανερώνει υγεία και ο κόσμος έδωσε το κάτι παραπάνω πάντα σε κόσμια πλαίσια".

Όσο για τη συνέχεια του πρωταθλήματος είπε: "Η κορυφή είναι τα τελευταία χρόνια είναι ένα εμπόδιο για κάθε ομάδα. Την διεκδικούν μόνο Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός.

Από την τρίτη μέχρι τις τελευταίες θέσεις γιατί εγώ δεν ξεγράφω καμία ομάδα, ούτε το Μαρούσι που μπορεί να ανακάμψει γιατί έχει έμπειρους παίκτες, από την τρίτη θέση μέχρι και την δέκατη γίνεται ένα ενδιαφέρον πρωτάθλημα. Έχει ξεχωρίσει ο Κολοσσός γιατί είχε ένα κορμό από πέρυσι. Η ομάδα φέτος που μου έχει κάνει την μεγαλύτερη εντύπωση βάση αποτελεσμάτων είναι το Ρέθυμνο".

Τέλος, ο Χρήστος Ταπούτος επισήμανε: "Για 30 λεπτά είχαμε το παιχνίδι στα χέρια μας. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, όμως, κάποια λάθη μας λόγω έλλειψης συγκέντρωσης έδωσαν την ευκαιρία στο Ρέθυμνο να γυρίσει το παιχνίδι.

Ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να πάρουμε τη νίκη και να φτάσουμε κάποιες ομάδες που είναι πιο ψηλά από εμάς. Πλέον γίνεται επιτακτική η ανάγκη για νίκη με το Περιστέρι για να κλείσουμε καλά τον πρώτο γύρο. Συγχαρητήρια στο Ρεθυμνο για την νίκη κι εύχομαι να συνεχίσει έτσι".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ