STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ίβκοβιτς: "Δεν υπάρχουν παίκτες"

Ίβκοβιτς: "Δεν υπάρχουν παίκτες"
INTIME SPORTS

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς αναφέρθηκε στους πολλούς τραυματισμούς της ομάδας του και τόνισε ότι ο Ολυμπιακός θα ενισχυθεί αλλά ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχουν παίκτες!

Στην ομαδικότητα του Ολυμπιακού στάθηκε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν θέλει να ξεχωρίσει κάποιον από τους παίκτες του στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα του Ολυμπιακού με τον Πανιώνιο (69-80).

Παράλληλα, εντόπισε το μοναδικό πρόβλημα στις λίγες ασίστ που έδωσαν οι παίκτες του, κάτι που δικαιολογείται ως ένα βαθμό, καθώς απουσιάζει και ο Βασίλης Σπανούλης ο οποίος δίνει τις περισσότερες πάσες.

"Ήταν ένα καλό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό. Ήταν δύσκολο να το ετοιμάσουμε επειδή δεν είχαμε αγώνα στις 28 Δεκεμβρίου και έδωσα τέσσερις μέρες ρεπό στους παίκτες μου. Δεν ήξερα αν θα βρούμε ρυθμό απέναντι σε μια ομάδα που μου αρέσει το παιχνίδι της. Έχει έλεγχο του ρυθμού και καλή δημιουργία", υπογράμμισε ο Σέρβος προπονητής και συνέχισε:

"Τα παιδιά βελτιώνονται. Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν το καλύτερο μας. Κάναμε κάποια φάουλ βέβαια απίστευτα σε αυτό το διάστημα. Ο Πανιώνιος έβαλε κάποιους πόντους από βολές και φταίμε εμεις γι' αυτό. Είχαμε καλή ομαδικότητα και σε άμυνα και σε επίθεση. Δεν θέλω να ξεχωρίζω παίκτες και να πω ότι ο Γλυνιαδάκης ήταν ο καλύτερος ή ο Άντιτς δεν ήταν καλός που είχε τέτοια απόδοση. Το μεγαλύτερο πρόβλημα μας ήταν οι λίγες ασιστ".

Σχετικά με τον τραυματισμό του Δημήτρη Κατσίβελη, ο Ίβκοβιτς δεν έκρυψε τον προβληματισμό του: "Μείναμε χωρίς έναν παίκτη ακόμα σήμερα. Είχαμε συζήτηση με τον πρόεδρο της παγκόσμιας ομοσπονδίας προπονητών. Και εγώ είπα ότι πρέπει να βάλουμε όρο να προστατεύουμε τους παίκτες. Είμαι σίγουρος ότι δεν ήταν σκόπιμο το φάουλ του Σαρικόπουλου, αλλά σε άλλα ματς γίνονται σκόπιμα φάουλ. Δυστυχώς έχουμε έναν τραυματισμό παραπάνω. Χρειάζεται προσοχή".

Όσον αφορά τα μεταγραφικά ζητήματα της ομάδας: "Δεν υπάρχουν παίκτες. Έχετε εσείς παίκτη να μου πείτε; Εγώ θα τον υπογράψω αμέσως, αν υπάρχει παίκτης. Παρακαλώ για βοήθεια. Να προτείνω το βράδυ να τον υπογράψουμε. Δουλείά σας είναι να γράφετε για τους παίκτες. Τώρα ο Γλυνιαδάκης θα ζητήσει νέο συμβόλαιο (γέλια). Αυτή η πληροφορία δεν υπάρχει. Ρωτήστε αυτόν που σας έδωσε την πληροφορία. Υπάρχουν ονόματα όπως ο... Δεν είναι τίποτα έτοιμο να πούμε".

Μπαρτζώκας: "Έπρεπε να γίνει η υπέρβαση"

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας παραδέχτηκε την ανωτερότητα του Ολυμπιακού στο παιχνίδι της Τετάρτης και τόνισε ότι για να κέρδισε ο Πανιώνιος, θα έπρεπε να κάνει την υπέρβαση.

"Ήταν μια επαγγελματική νίκη του Ολυμπιακού η σημερινή. Είχαμε δύσκολη αποστολή που έγινε δυσκολότερη από το πώς διαχειριστήκαμε το ματς. Ο Πανιώνιος για να κερδίσει τον Ολυμπιακό πρέπει να τον βρει σε ειδικές συνθήκες, με τραυματισμούς π.χ. ή να τον βρει κουρασμένο μετά από παιχνίδι Ευρωλίγκας", σχολίασε ο Γιώργος Μπαρτζώκας για να προσθέσει:

"Έπρεπε να γίνει υπέρβαση για να κερδίσουμε. Είναι άλλο να παίζεις στον Ολυμπιακό σαν το απόλυτο αουτσάιντερ. Χρειαζόταν προσπάθεια. Πήγαμε να πάρουμε το ματς με την επιθέσεις και έπρεπε να αρχίζουν από την άμυνα. Προσαρμοστήκαμε στον Ολυμπιακό, είχαμε ευκαιρίες να περάσουμε μπροστά και να αλλάξει ψυχολογικά το παιχνίδι.

Δεν τα καταφέραμε επειδή χάσαμε ανοικτά σουτ και χάσαμε πολλές βολές. Επίσης, ο Ολυμπιακός πίεσε πολύ. Η απουσία του Μπατή ήταν πιο σημαντική από τις απουσίες του Ολυμπιακού. Καλά έκανε ο Ολυμπιακός και “έσκασε” τον Ξανθόπουλο. Δεν ήμασταν έτοιμοι δημιουργικά να ανταπεξέλθουμε.

Είχαμε μόνο πέντε ασίστ και εκεί κρίθηκε το ματς. Κυριάρχησε επίσης στα ριμπάουντ. Δεν διαχειριστήκαμε καλά κάποια πράγματα στο παιχνίδι. Είχαμε 3-4 έμπειρους μόνο στο παρκέ και έτσι δεν τα καταφέραμε. Ο Στίβεσον πρέπει να μάθει από τον Γλυνιαδάκη. Μείναμε ανταγωνιστικοί για αρκετό χρόνο στο ματς και αυτό είναι που κρατάω. Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους που γέμισαν και πάλι το γήπεδο. Ένιωσα ότι έγινε ένα ντέρμπι από τα παλιά στο μπάσκετ. Δυστυχώς ο Μπάρλος θα μείνει 4-6 εβδομάδες εκτός".

Από πλευράς "κυανέρυθρων" ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς έδωσε το παρών στη συνέντευξη Τύπου: "Από την αρχή είχαμε δύσκολο παιχνίδι. Προετοιμαστήκαμε καλά, ξέραμε τι έπρεπε να κάνουμε, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν πιο έτοιμος και έμπειρος. Δεν βάλαμε τα μεγάλα καλάθια. Ευχαριστούμε τον κόσμο μας και θέλουμε να είναι εδώ σε κάθε ματς".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ