STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Η πιο ωραία εικόνα

Η πιο ωραία εικόνα

Οι τέσσερις ομάδες που ρίχνονται την Πέμπτη (24/5) στη μάχη των ημιτελικών της Stoiximan.gr Basket League έχουν κοινό στόχο, αλλά και μεγάλη διάθεση να προσφέρουν στο κοινό σπουδαίους αγώνες.

Δύο... θαμώνες (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός), μία δύναμη που επιστρέφει (ΠΑΟΚ) και ένας πρωτάρης (Προμηθέας)... Αυτές είναι οι ομάδες που συνθέτουν την τετράδα της Stoiximan.gr Basket League και έδωσαν το "παρών" στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε ο ΕΣΑΚΕ στο Μουσείο της Ακρόπολης το μεσημέρι της Τετάρτης, μία ημέρα πριν από την έναρξη των πρώτων αγώνων των ημιτελικών σειρών (24/5).

Ο Τσάβι Πασκουάλ και ο Ίαν Βουγιούκας από τον Παναθηναϊκό Superfoods, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και ο Βασίλης Σπανούλης από τον Ολυμπιακό, οι Μάκης Γιατράς, Νίκος Γκίκας από πλευράς Προμηθέα Πάτρας και οι Ηλίας Παπαθεοδώρου, Βαγγέλης Μαργαρίτης από τον ΠΑΟΚ παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, φωτογραφήθηκαν στους εξωτερικούς χώρους του Μουσείου με φόντο την Ακρόπολη και τόνισαν την ανάγκη να γίνουν καλοί αγώνες που θα βοηθήσουν να προωθηθεί η καλή εικόνα του ελληνικού μπάσκετ και εκτός των συνόρων.

Οι στόχοι, βέβαια, καθώς και η οπτική των τεσσάρων ομάδων είναι τελείως διαφορετικός λίγο πριν από την έναρξη των αγώνων, κάτι που φαίνεται και από τις δηλώσεις τους. Ο Παναθηναϊκός θέλει να ξεχάσει το αήττητο που έκανε στην κανονική περίοδο, στον Ολυμπιακό σκέφτονται μόνο τους ημιτελικούς και όχι τους τελικούς, στον ΠΑΟΚ βλέπουν την ημιτελική σειρά σαν ένα καλό τεστ δυνάμεων , ενώ στον Προμηθέα αισθάνονται τιμή απλά και μόνο που βρίσκονται σε αυτό το σημείο...

Σε έναν πολύ ωραίο χώρο, με ιστορική σημεία, οι οκτώ εκπρόσωποι των τεσσάρων πρώτων ομάδων του πρωταθλήματος έκαναν το... τζάμπολ στη β' φάση των playoffs. Με πολύ χαμόγελο, πηγαδάκια μεταξύ τους και διάθεση για χιούμορ. Όπως έδειξε, πρώτος και καλύτερος, ο Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος παραδέχθηκε πως την επόμενη σεζόν θέλει να μιλάει ελληνικά και να μην χρειάζεται την αρωγή μεταφραστή. Ο προπονητής των "πρασίνων" ήταν γενικά ο πιο ευδιάθετος.

Η πιο ωραία εικόνα

Γαλατσόπουλος: "Μία ωραία εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό"

Ως είθισται την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, ενώ μίλησαν ακόμα ο Πάνος Κωνσταντόπουλος, διευθυντής marketing της Stoiximan, ο Γιώργος Λυκουρόπουλος, διευθυντής αθλητικού της ΕΡΤ, καθώς και οι εκπρόσωποι των υπόλοιπωνν χορηγών του πρωταθλήματος, η Υδρόγειος, η COSMOTE, η Watt+Volt, η Advance και η Spalding.

" Επιλέξαμε μαζί με τους συνεργάτες μου τον χώρο του Μουσείου της Ακρόπολης, το σημαντικότερο μνημείο όχι της Ελλάδας, αλλά συνολικά της ανθρωπότητας. Το κάνουμε αυτό γιατί ο αθλητισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον πολιτισμό. Περνάμε μια ωραία εικόνα της Ελλάδας προς το εξωτερικό. Είμαι σίγουρος ότι όλοι μας θα κάνουμε το παν για να μην υπάρξει το παραμικρό επεισόδιο στα γήπεδα. Μετά από μια συγκλονιστική και κατά γενική ομολογία ανταγωνιστική κανονική διάρκεια, φτάσαμε στα playoffs", είπε αρχικά ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος.

Ο απολογισμός θεωρώ ότι είναι πολύ θετικός. Σχεδόν το 40% των αγώνων της κανονικής περιόδου τελείωσε με μονοψήφιες διαφορές. Παράλληλα, αναδείχθηκαν νέες δυνάμεις. Ο Προμηθέας Πάτρας, που έγινε μόλις η δεύτερη ομάδα της περιφέρειας που προκρίθηκε στα ημιτελικά, το Λαύριο και η Κύμη που έρχονται να προστεθούν στις παραδοσιακές δυνάμεις της λίγκας.

Είναι σημαντικό ότι οι αγώνες της φετινής σεζόν μεταδόθηκαν από την ΕΡΤ, κι ο κόσμος μπόρεσε να διαπιστώσει την ποιότητα του πρωταθλήματος. Αναβιώσαμε το All Star Game, μια υπέροχη γιορτή στην Πάτρα. Προχωρήσαμε στην αναδιοργάνωση της λειτουργίας του ΕΣΑΚΕ, κάναμε άνοιγμα στη χορηγική αγορά. Θέλουμε να ενισχύσουμε τη δυναμική του πρωταθλήματος. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τη Stoiximan.gr Basket League, την "Υδρόγειο Ασφαλιστική", τη "Watt + Wolt", την Cosmote και την ΕΡΤ για την πολύτιμη συνεισφορά τους στο πρωτάθλημα".

Η πιο ωραία εικόνα

Πάνος Κωνσταντόπουλος (Διευθυντής Επικοινωνίας & Marketing της Stoiximan): " Το πρωτάθλημα προσέφερε πλούσιο θέαμα, εύχομαι να φέρει συγκινήσεις στους φιλάθλους στα playoffs. Για τη Stoiximan είναι πολύ σημαντικό το κομμάτι της κοινωνικής προσφοράς. Μαζί με τους ανθρώπους του και τον ΕΣΑΚΕ. Με το "Basket Αγάπης" βοηθήσαμε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας βρέθηκαν 36 παιδιά από ιδρύματα της Κρήτης, οι "Μικροί Ήρωες" και έζησαν με την ψυχή τους έναν σπουδαίο αγώνα. Εύχομαι να πάνε όλα καλά για τη χώρα και τον ελληνικό αθλητισμό".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ