ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ

Γιατράς: "Μεγάλη τιμή για τον Προμηθέα"

Γιατράς: "Μεγάλη τιμή για τον Προμηθέα"

Χαρούμενοι που βρίσκονται στους "4" της Stoiximan.gr Basket League δήλωσαν ο Μάκης Γιατράς και ο Νίκος Γκίκας στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για τους ημιτελικούς του πρωταθλήματος.

Ουδείς περίμενε πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος ότι ο Προμηθέας θα κατόρθωνε να φτάσει μέχρι τους "4" των playoffs. Γι αυτό λοιπόν και η παρουσία της πατρινής ομάδας σε αυτή τη φάση του πρωταθλήματος αποτελεί τιμή για όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή την πορεία, όπως τόνισαν στη συνέντευξη Τύπου των ημιτελικών της Stoiximan.gr Basket League ο Μάκης Γιατράς και ο Νίκος Γκίκας.

" Είναι μεγάλη τιμή για την ομάδα που κάθομαι δίπλα σε προπονητές, που είναι κορυφαίοι όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη. Με τον Βαγγέλη Μαργαρίτη είχαμε συνεργαστεί στη Γ' Εθνική, τώρα είμαστε στο ίδιο σημείο. Είμαι πολύ χαρούμενος γι αυτό. Θέλουμε να χαρούμε τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και να πάρουμε ό,τι μας αξίζει στο γήπεδο", δήλωσε αρχικά ο Μάκης Γιατράς.

Ο Νίκος Γκίκας, βασικός πόιντ γκαρντ του Προμηθέα, δήλωσε: " Όταν ξεκίνησε η σεζόν, κανείς δεν πίστευε ότι θα βρισκόμαστε εδώ. Βγήκαμε τρίτοι σε ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Είναι κάτι που το κρατάμε όλοι μέσα μας, σαν εχέγγυο για τη συνέχεια. Έρχονται τα τρία, τέσσερα, πέντε παιχνίδια με το μικρότερο άγχος μέσα στη σεζόν. Εύχομαι να δείξουμε ότι δεν ήταν τυχαία η κατάκτηση της τρίτης θέσης στο πρωτάθλημα".

"Παράδειγμα για όλους ο Προμηθέας"

Η πορεία του Προμηθέα στο πρωτάθλημα δεν έμεινε βέβαια ασχολίαστη και από τους άλλους προπονητές που έδωσαν το "παρών" στην εκδήλωση. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου σχολίασε πως " είναι μια πάρα πολύ ωραία εικόνα αυτή που δημιουργεί και περνάει προς τα έξω ο Προμηθέας. Είναι ωραίο που μέσα από το μεράκι και τον ενθουσιασμό, την τεχνογνωσία δημιουργείται μια ομάδα που μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη του πρωταθλήματος. Είναι ένα πολύ ωραίο παράδειγμα για όλους αυτό".

Ο Τσάβι Πασκουάλ δήλωσε: " Ο Προμηθέας Πάτρας είναι εδώ επειδή το αξίζει. Έχουν δημιουργήσει μια ομάδα πολύ έξυπνη, που γίνεται καλύτερη κάθε μέρα που περνάει. Δεν ξέρω τι σημασία μπορεί να έχει για εσάς ο Προμηθέας Πάτρας, αλλά είμαι σίγουρος ότι αυτό έχει προκύψει από μια πολύ σοβαρή δουλειά. Μπορεί να γίνει το παράδειγμα για πολλές άλλες ομάδες στο μέλλον".

Το εγκώμιο της δουλειάς που γίνεται στην Πάτρα, τόσο στην ανδρική ομάδα, όσο και στις ακαδημίες, υπογράμμισε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. " Πέρα από τη βιτρίνα που υπάρχει, είναι ένας σύλλογος που έχει μεγάλη και αξιόλογη πορεία στα τμήματα υποδομής. Ας μην το ξεχνάμε αυτό, είναι κάτι που πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ στην Ελλάδα.

Όσον αφορά στη σημασία της παρουσίας μια ομάδας της επαρχίας στα ημιτελικά, θεωρώ ότι είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Έχω περάσει από ομάδα της επαρχίας, ήταν ένα μεγάλο σχολείο για μένα. Είναι πολύ σπουδαίο να υπάρχουν ομάδες από την επαρχία, να τις στηρίζει η τοπική κοινωνία. Είναι κρίμα να υπάρχουν ομάδες με πολυετή παρουσία στην Α1 και να μην γεμίζουν τα γήπεδα", είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ