STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Γιαπλές: "Ιστορική ημέρα για το Ρέθυμνο"

Γιαπλές: "Ιστορική ημέρα για το Ρέθυμνο"
INTIME SPORTS

Ο τεχνικός του Ρεθύμνου, Θανάσης Γιαπλές, στάθηκε στην σημασία της πρώτης νίκης της κρητικής ομάδας σε πλέι οφ. "Δέκα φορές πιο δύσκολο το παιχνίδι στο Ρέθυμνο", τόνισε

Μετά το τέλος του αγώνα, του Ρεθύμνου με τον ΠΑΟΚ και του σπουδαίου "διπλού" μέσα στο κλειστό της Πυλαίας, ο Θανάσης Γιαπλές μίλησε για τη μεγάλη νίκη της ομάδας του.

Στις δηλώσεις του, ο προπονητής του Ρεθύμνου τόνισε πως ήταν μία ιστορική ημέρα για την ομάδα του και ότι το παιχνίδι στην Κρήτη θα είναι πιο δύσκολο.

"Είναι μία ιστορική ημέρα για το Ρέθυμνο. Είναι η πρώτη νίκη που πετυχαίνουμε σε αγώνες πλέι οφ, απέναντι σε ένα μεγάλο αντίπαλο και σε μία καλή ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ. Θέλουμε να περάσουμε στα ημιτελικά", σχολίασε ο Θανάσης Γιαπλές και συνέχισε:

"Όταν όλα δουλεύουν όπως πρέπει τότε θέλεις το καλύτερο δυνατό. Το παιχνίδι στο Ρέθυμνο θα είναι δέκα φορές πιο δύσκολο γιατί ο ΠΑΟΚ έχει την εμπειρία να ανταπεξέλθει.

Εμείς πλέον πρέπει να προετοιμαστούμε για το επόμενο ματς, θεωρώ πως οι δύο ομάδες είναι ισοδύναμες και περίπου ισάξιες, όσον αφορά την φετινή χρονιά. Νομίζω ότι οι λεπτομέρειες θα κρίνουν την διαφορά".

Από την πλευρά του, ο Αβραάμ Καλλινικίδης υπογράμμισε: "Καταφέραμε κάτι σπουδαίο για την ομάδα μας, πετύχαμε την πρώτη νίκη μας στα πλέι οφ επί ενός μεγάλου αντιπάλου και μάλιστα σε εκτός έδρας ματς των πλέι οφ. Πλέον για εμάς το μυαλό μας είναι στην διαχείριση αυτού του αποτελέσματος, θέλουμε την Πέμπτη να τελειώνουμε και να μην ξαναέρθουμε εδώ. Αυτή η νίκη είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία του Ρεθύμνου γιατί ήρθε απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα που φέτος έχει κερδίσει και τον Ολυμπιακό".

Μαρκόπουλος: "Να δούμε τι θα διορθώσουμε"

Απογοητευμένος από την προσπάθεια της ομάδας του, στάθηκε ο προπονητής του Πανιωνίου Σούλης Μαρκόπουλος: "Μπράβο στο Ρέθυμνο γιατί έπαιξε όπως έπρεπε. Εμείς από την άλλη ήμασταν ασύνδετοι. Κάναμε πολλά λάθη και όταν το Ρέθυμνο έφυγε στο σκορ εμείς κυνηγούσαμε. Πλέον πρέπει να δούμε τι θα διορθώσουμε για το ματς της Πέμπτης

Δεν μας άφησαν να το κάνουμε αυτό, κάναμε κάποια λάθη και το παιχνίδι στη συνέχεια οδηγήθηκε πιο πολύ στην περιφέρεια. Πάντως στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε αρκετά μέσα από την ρακέτα, στο δεύτερο όχι τόσο".

Για την κακή απόδοση των Τσαϊρέλη και Χαραλαμπίδη σχολίασε: "Ο Τσαιρέλης δεν επανήλθε όπως έπαιζε πριν τον τραυματισμό, οπότε αυτό είναι μία λογική εξήγηση, ενώ όσον αφορά τον Χαραλαμπίδη πιέζεται γενικώς πολύ κι αυτό δεν είναι ότι καλύτερο για τον παίκτη".

Όσον αφορά τους διαιτητές επισήμανε: "Τους είπα ότι από την στιγμή που δόθηκε στον παίκτη μας τεχνική ποινή έπρεπε να δοθεί και στου Ρεθύμνου. Αλλά πέραν της διαιτησίας το Ρέθυμνο σήμερα ήταν καλό".

Για το πρόγραμμα των πλέι οφ τόνισε: "Εμείς παίξαμε το Σάββατο και είχαμε δύο ημέρες να προετοιμαστούμε γι΄αυτό το ματς, ενώ ο αντίπαλος είχε δέκα ημέρες. Γιατί δεν έβαλαν να παίξουν όλες οι ομάδες την τελευταία αγωνιστική ίδια μέρα; Υπάρχουν κάποια πράγματα στραβά".

Για το ότι η 3η και 4η θέση δεν οδηγούν πουθενά και αν αυτό είναι ανασταλτικός παράγοντας: "Πάντα θέλουμε να κερδίζουμε και να κοιτάμε την καλύτερη δυνατή θέση, αλλιώς δεν θα υπήρχε λόγος να παίζουμε γι' αυτές τις θέσεις".

Τέλος, ο Βαγγέλης Μαργαρίτης ο οποίος λόγω αγκωνιάς που δέχτηκε από τον Κάρτερ έκανε τρία ράμματα, σχολίασε: "Δεν παρουσιαστήκαμε όπως έπρεπε. Δώσαμε δεύτερες επιθέσεις στο Ρέθυμνο αλλά και τρίποντα και δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Πλέον πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο ματς της Πέμπτης και γενικώς να παρουσιαστούμε στο Ρέθυμνο πιο δυνατοί. Θέλουμε να οδηγήσουμε και πάλι την σειρά στην έδρα μας".

Για τις πολλές χαμένες βολές και αν υπήρχε άγχος στο ματς: "Το άγχος είναι αυτό που είχαμε στάνταρ σε όλα τα ματς, ίσως λίγο παραπάνω σήμερα, αλλά δεν νομίζω πως χάσαμε τις βολές λόγω άγχους".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ