STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Για το γόητρο Προμηθέας και ΠΑΟΚ

Για το γόητρο Προμηθέας και ΠΑΟΚ

Ο Προμηθέας Πάτρας και ο ΠΑΟΚ ρίχνονται σήμερα (2/6, 18:00) στη μάχη για την κατάκτηση της τρίτης θέσης στη Stoiximan.gr Basket League.

Η τρίτη θέση δεν “οδηγεί” πουθενά. Δεν εμπεριέχει κάποιο έξτρα κίνητρο η κατάκτησή της. Δεν παύει όμως να είναι η τρίτη θέση σε ένα πρωτάθλημα στο οποίο κυριαρχούν εδώ και δεκαετίες ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός,επομένωςαποτελεί επίτευγμα γιαόποιαομάδα την κατακτήσει. Εν προκειμένω για τον Προμηθέα και τον ΠΑΟΚ, τις ομάδες πουτερμάτισανστην 3η καιστην 4η θέση αντίστοιχα στην κανονική περίοδο και ρίχνονται σήμερα (2/6, 18:00) στη μάχη των “μικρών” τελικών τηςStoiximan.gr Basket League.

Ο Προμηθέας και ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσαν την κανονική περίοδο με το ίδιο ρεκόρ (17-9), απέκλεισαν το Λαύριο και την ΑΕΚ αντίστοιχα με 2-0 νίκες στον πρώτο γύρο τωνplayoffsκαι “σκουπίστηκαν”(0-3) από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στους ημιτελικούς. Στην κανονική περίοδο η ομάδα της Πάτρας κέρδισε και τα δύο παιχνίδια (με 79-73 στην Πυλαία και με 81-68 εντός έδρας) και έχει πλέον μπροστά της μία μεγάλη πρόκληση: εάν κερδίσει τη σειρά θα γίνει η πρώτη ομάδα της περιφέρειας που θα τερματίσει στην 3η θέσητηςStoiximan.gr Basket League, ξεπερνώντας τον Κολοσσό της σεζόν 2011-12, όταν είχε καταλάβει την 4η θέση, χάνοντας στους “μικρούς” τελικούς από τον Πανιώνιο με 2-3 νίκες.

Ο ΠΑΟΚ, από την άλλη, είναι συνηθισμένος σε τέτοιες καταστάσεις. Όπως αναφέρει καιτοσάιτ τουΕΣΑΚΕ, ο “δικέφαλος” (που πήγε στην Πάτρα χωρίς τους Τσόχλα, Χαραλαμπόπουλο) θα συμμετάσχει στους αγώνες για τις θέσεις 3-4 για 9η φορά συνολικά και για 4η την τελευταία επταετία. Μάλιστα, η τελευταία φορά που έχασε μία τέτοια σειρά ήταν το 1996,από τον Πανιώνιο με 0-3 νίκες. Έκτοτε επικράτησεκαι στις πέντε σειρές “μικρών” τελικών στις οποίες συμμετείχε:το 1997 (3-1 το Περιστέρι), το 1999 (3-0 τον Άρη), το 2011 (3-2 τον Άρη), το 2014 (3-1 τον Πανιώνιο) και το 2015 (3-1 τον Άρη).

ΔΑΚ Τόφαλος 18:00 Προμηθέας Πάτρας-ΠΑΟΚ(Κορομηλάς Ηλ.-Ψαριανός-Τσαρούχα)

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ