STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Αγγέλου: "Ο Άρης έχει βάθος και μέταλλο"

Αγγέλου: "Ο Άρης έχει βάθος και μέταλλο"

Ο Βαγγέλης Αγγέλου προβλέπει ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι το ερχόμενο Σάββατο με αντίπαλο τον Πανιώνιο, το χαρακτήρισε πρόκληση, ενώ αναφέρθηκε στα πολλά λάθη που έκανε ο Άρης

Ο Άρης έκανε το χρέος του απέναντι στον Πανιώνιο, καθώς τον νίκησε και έστειλε τη σειρά σε τρίτο ματς. Στις δηλώσεις του, μετά το τέλος του αγώνα, ο Βαγγέλης Αγγέλου δεν έκρυψε την ικανοποίηση του από τη νίκη καθώς και τον προβληματισμό του από τα πολλά λάθη.

Ο προπονητής του Άρη, στάθηκε στα 7 λάθη που έκανε στο β' δεκάλεπτο, ενώ προβλέπει ότι θα γίνει ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι το ερχόμενο Σάββατο.

"Είναι ομαδική και αθλητική πρόκληση για μας να παίζουμε απέναντι στον Πανιώνιο. Τόσο στο γήπεδο, όσο και προπονητικά καθώς υπάρχει ευγενής προπονητική άμιλλα, δίνεται με αυτά τα παιχνίδια καινούριο ενδιαφέρον στο μπάσκετ που το χρειάζεται μετά από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Το είχα πεί ότι αυτή η σειρά στις δύο νίκες, είναι ένα παιχνίδι που θα πάει παράταση. Φτάσαμε στα ίσια και πάμε για το τρίτο ματς", υποστήριξε αρχικά ο κ. Αγγέλου για να συμπληρώσει:

"Η νίκη είναι αφιερωμένη στον Νίκο Γκάλη! Η αύρα του και αυτό που συνέβη στους παίκτες στη μεγάλη εκδήλωση έδωσε οντότητα να καταλάβουν τί φανέλα φοράνε. Πριν ήταν ένα γιλέκο που δε μπορούσαν να ξεκολλήσουν από πάνω τους. Ευχαριστώ τους παίκτες, γιατί χάσαμε το ρυθμό μας μόνο στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Κάναμε επτά λάθη, κυρίως από Μποχωρίδη και Σαρικόπουλο, που έχουν χάσει το ρυθμό. Ο πρώτος από τη συμμετοχή του στο Πανελλήνιο εφήβων, ο δεύτερος από τραυματισμό. Στο ροτέισον μας στοίχισαν αυτά τα λάθη. Συνεχίζουμε, ευχαριστούμε τον κόσμο. Περιμένουμε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι το Σάββατο".

Σχετικά με το τρίτο ματς της σειράς το ερχόμενο Σάββατο επισήμανε: "Αυτά τα ματς είναι τελείως διαφορετικά. Παίζουν πολλά, σε τί ψυχολογικό μομέντουμ θα βρεθείς, πολλές λεπτομέρειες έχουν ρόλο. Σήμερα είχαμε σοβαρό πρόβλημα με τον Χαντ, τους Ασημακόπουλο και Βεζένκοφ με προβλήματα στους προσαγωγούς, τον Σαρικόπουλο. Η ομάδα στηρίζεται στο βάθος και στο μέταλλο. Περιμένουμε δυνατό Πανιώνιο και όπως είπα αθλητικά είναι πρόκληση. Ευχάριστο στην αναμόδηση του Άρη να γαλουχείται μέσα από τέτοια ματς. Ο Πανιώνιος συμβάλει σε αυτό με την καλή ομάδα που έχει".

Για το κομμάτι της τακτικής ανέφερε: "Ο Γιάννης είναι ένας από τους μετρ της τακτικής. Ξέρει την χημεία μας, διάλεξε μία άμυνα να μας κόψει τα σουτ και να πάμε στις διεισδύσεις. Στην έκρηξη και την ταχύτητα υστερούμε, δίνουμε μάχη να καλύψουμε το ντεσαβαντάζ. Υπάρχουν κι άλλες λεπτομέρειες. Στο ΝΒΑ στις μεγάλες ομάδες υπάρχουν άνθρωποι που μιλούν για την ιστορία. Που είσαι, σε ποια ομάδα, που την βρίσκεις, τί ζητάνε. Η βάρκα του Άρη μπήκε σε ταραγμένα νερα. Μέσα από αγωνιώδη προσπάθεια ήρθε αυτή η εκδήλωση κι έδωσε στους παίκτες αυτό που μπορούσε να δώσει ένας μόνο άνθρωπος. Ηταν ευλογημένη η στιγμή που ήρθε, η ομάδα κέρδισε πολλά".

Καταλήγοντας, ο Βαγγέλης Αγγέλου υπστήριξε: "Η ομάδα πρέπει να είναι έτοιμη. Το θέμα είναι ότι όποιοι είναι πρέπει να παίξουνε. Χάσαμε τέσσερις κατοχές στο δεύτερο δεκάλεπτο με τα λάθη, το λάθος στο τρίποντο του Κις που τον άφησε ο Δήμας και το αντίστοιχο του Ασημακόπουλου που άφησε τον Γιάνκοβιτς είναι στοιχεία που προσέχουμε. Είμαστε πίσω σε ταχύτητα και αντίδραση".

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Βεργίνης επισήμανε: "Έγινε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι. Παίξαμε με τρομερή ενέργεια, πάθος και ομαδικό πνεύμα κάτι που μας ζητά κάθε μέρα ο προπονητής μας και πήραμε τη νίκη. Πιστεύω πως ο κόσμος ευχαριστήθηκε το παιχνίδι και μας έδωσε ενέργεια για να παίξουμε πιο δυνατά. Κάναμε απλά το 1-1. Θα πάμε το Σάββατο για να τα δώσουμε όλα".

Σφαιρόπουλος: "Ο Άρης κέρδισε δίκαια"

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αφού συνεχάρη τον Άρη, στάθηκε στους 24 πόντους που δέχτηκε ο Πανιώνιος στο α' δεκάλεπτο: "Συγχαρητήρια στον Άρη και τον κόουτς του για την δίκαιη νίκη. Ξεκινήσαμε άσχημα και νωθρά το παιχνίδι κυρίως αμυντικά. Δεχτήκαμε 24 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, και όταν θέλεις να κερδίσεις εκτός έδρας ντέρμπι δεν μπορεί να αφήσεις αντίπαλο διψήφια διαφορά από την πρώτη περίοδο. Στη δεύτερη δεχτήκαμε μόνο εννιά πόντους, δείξαμε καλό πρόσωπο, το ημίχρονο ήταν στον πόντο. Ήταν το καλύτερο διάστημά μας.

Στην τρίτη περίοδο δεχτήκαμε 21 πόντους. Στην τέταρτη με άμυνα, παίξαμε πιο συγκεντρωμένα, είχαμε μεγαλύτερη διάθεση και προσπάθεια. Το πήγαμε στο 63-60 και ήταν κρίσιμο το χαμένο τρίποντο του Γιάνκοβιτς. Ο Άρης έκανε 4-0, ο χρόνος στένεψε, κάναμε απέλπιδα προσπάθεια, αλλά ο Άρης είχε την εμπειρία και κέρδισε δίκαια. Πρέπει να αλλάξουμε κάποιο πράγματα μέχρι το Σάββατο για παίξουμε στην έδρα μας όπως πρέπει και να κλείσουμε την σειρά".

Σε ερώτηση για την τακτική και το ρόλο που έπαιξε: "Και τα δύο ματς είχαν πολύ τακτική. Είναι πολύ ωραία παιχνίδια να τα βλέπεις. Πολλά στοιχεία τακτικής κι ασφαλώς έχει μεγάλο ενδιαφέρον η έκβαση των αγώνων όπως διαβάζουν το παιχνίδι και οι δύο ομάδες".

Τέλος, ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς επισήμανε: "Ήταν άξιος νικητής ο Άρης. Σε όλη την διάρκεια μπροστά και πήρε νίκη. Φαίνεται στην σειρά το κερδίζει όποις θέλει παραπάνω. Σληρός σε κάθε φάση. Δε μπορούμε να μείνουμε εδώ. Το Σάββατο θα πρέπει να είμαστε δυνατοί από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό για την πρόκριση. Να είμαστε σκληροί, να παλέψουμε την κάθε μπάλα για να καταβάλουμε την αντίσταση του Άρη".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ