ΒΟΛΕΪ

ΠΑΟ-ΟΣΦΠ 3-0

ΠΑΟ-ΟΣΦΠ 3-0
παναθηναϊκός γυναικες πανηγυρικη

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε εύκολα του Ολυμπιακού με 3-0 σετ μειώνοντας σε 2-1 τη σειρά των τελικών

Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε κατώτερος των προσδοκιών που είχε δημιουργήσει με τις δύο προηγούμενες εμφανίσεις του απέναντι στον Παναθηναϊκό, με αποτέλεσμα να ηττηθεί από την ομάδα του Τάκη Φλώρου. Πλέον οι "ερυθρόλευκες" περιμένουν τον Παναθηναϊκό στο κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη τη Δευτέρα 12 Μαΐου (19:00), ελπίζοντας να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος στην ιστορία τους μπροστά στους φιλάθλους του πειραϊκού συλλόγου.

Oι δύο ομάδες μπήκαν δυναμικά στο πρώτο σετ με το σκορ στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού να κυμαίνεται πόντο-πόντο. Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός ανέβασε στροφές με αποτέλεσμα να πάρει μία διαφορά 8 πόντων (22-14), ικανή για να κατακτήσει το πρώτο σετ .

Η διαφορά φάνηκε να ξύπνησε προς στιγμή τις παίκτριες του Ολυμπιακού από τον λήθαργο και με ένα σημαντικό σερί μείωσαν στους πέντε πόντους (23-18), αλλά ήταν αργά καθώς οι πράσινες έφτασαν στην κατάκτηση του σετ με 25-19.

Η έναρξη του δεύτερου σετ βρήκε τις παίκτριες του Τάκη Φλώρου, με κεκτημένη ταχύτητα από το πρώτο, να προηγούνται με 4-1. Ο Ολυμπιακός κατάφερε μειώσει σε 5-4, όμως το φανερό εκνευρισμό των "ερυθρόλευκων" εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο ο Παναθηναϊκός που με ένα σερί 9-5 αρχικά και 12-8 στη συνέχεια μπήκε στη θέση του οδηγού.

Οι παίκτριες του Τέλη Σωτήρχου έδειχναν να μην έχουν τα ψυχικά αποθέματα να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο στο σετ με τη διαφορά να φτάνει στους 5 πόντους (23-18). Με ένα όμως τρομερό comeback, θυμίζοντας έστω και για λίγο το καλό πρόσωπο που είχαν επιδείξει στις δύο πρώτες αναμετρήσεις, καρδιοχτύπησαν τις παίκτριες του Παναθηναϊκού, καθώς με ένα σερί 4-0 πλησίασαν στον πόντο (23-22). Ο Παναθηναϊκός έδειξε μεγαλύτερη θέληση και με δύο σερί πόντους έκανε το 2-0 (25-22).

Το τρίτο σετ ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Παναθηναϊκό που από νωρίς βρέθηκε να προηγείται με 5-1. Οι "ερυθρόλευκες" με ξεσπάσματα κατά διαστήματα κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 7-7, όμως από εκεί και πέρα το σετ αποτέλεσε μονόλογο του "τριφυλλιού" που με 25-21 κατέκτησε τη νίκη με 3-0 σετ παραμένοντας ζωντανό στο κυνήγι του τίτλου.

Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα ο Θανάσης Γιανακόπουλος τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός θα ήταν ήδη πρωταθλητής εάν η ομάδα είχε την υποστήριξη του κόσμου στην πρώτη αναμέτρηση. Χαρακτηριστικά δήλωσε: "Είχαμε ατυχία στον πρώτο αγώνα. Αν είχαμε τη συμπαράσταση του κόσμου στο πρώτο παιχνίδι θα είχαμε πάρει το πρωτάθλημα".

Τα σετ: 25-19, 25-22, 25-21

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τάκης Φλώρος): Χατζηνίκου 3, Ντουμιτρέσκου 17, Παπαγεωργίου 3, Σαπάρεφσκα 6.5, Άνταμς 11, Λόζανσιτς 12.5 / Μυλωνά (λ., 64% υποδοχή), Βορόνινα, Φραγκιαδάκη 8, Κουτουξίδου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τέλης Σωτήρχος): Σιμάνκοβα 1.5, Κιόση 4.5, Καλαϊτζίεβα 8, Χατζηνικολάου 8.5, Μποροβίντσεκ 4, Τένεβα-Μιλίσεβιτς 4 / Βλάχου (λ., 63% υποδοχή), Μπορίσοβα 6.5, Χατζηεφραίμογλου, Κούκου 2

















ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ