ΒΟΛΕΪ

Ωραίοι ως Έλληνες

Ωραίοι ως Έλληνες
Εθνική (πανηγυρικό)

Η σύνθεση της ελληνικής ομάδας που αγωνίζεται στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ιαπωνίας

Oνοματεπώνυμο: Κώστας Χριστοφιδέλης
Νούμερο φανέλας: 1
Ημ.γέννησης:26/06/1977
Ύψος:1.98
Θέση: Ακραίος
Ομάδα: Ολυμπιακός
Διεθνείς συμμετοχές: 119
Με λίγα λόγια: Μετά το σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε, είναι και πάλι καλά. Πήρε ξανά τη θέση του στο βασικό σχήμα και ετοιμάζεται για τη δεύτερη συμμετοχή του σε παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Oνοματεπώνυμο: Βασίλης Κουρνέτας
Νούμερο φανέλας: 6
Ημ.γέννησης: 02/08/1976
Ύψος: 1.91
Θέση: Πασαδόρος
Ομάδα: Ολυμπιακός
Διεθνείς συμμετοχές: 233
Με λίγα λόγια: Συγκάτοικος του Χριστοφιδέλη και ο... νέος καλύτερος φίλος όλων των υπόλοιπων παικτών (πασαδόρος γαρ). Ο πιο έμπειρος παίκτης στην Εθνική ομάδα, αφού έχει στην πλάτη του δύο συμμετοχές σε παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Oνοματεπώνυμο: Γιώργος Στεφάνου
Νούμερο φανέλας: 7
Ημ.γέννησης: 12/01/1981
Ύψος: 1.87
Θέση: Λίμπερο
Ομάδα: Παναθηναϊκός
Διεθνείς συμμετοχές: 80
Με λίγα λόγια: Παρότι "πράσινος" επέλεξε το Νο7. Αυτή είναι η πρώτη του συμμετοχή σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Εξαιρετικά σταθερός παίκτης και με αυτόν στη σύνθεση, έχει ανέβει η ελληνική υποδοχή. Είναι λάτρης των αυτοκινήτων και διαβάζει τα πάντα για αυτά.

Oνοματεπώνυμο: Κώστας Προύσαλης
Νούμερο φανέλας: 8
Ημ.γέννησης: 06/10/1980
Ύψος: 1.90
Θέση: Πασαδόρος
Ομάδα: Παναθηναϊκός
Διεθνείς συμμετοχές: 60
Με λίγα λόγια: Μπορεί να είναι αναπληρωματικός στον Παναθηναϊκό, όμως δεν είναι άγνωστος στην Εθνική. Έχει στην πλάτη του τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Κλέβει την παράσταση αυτές τις μέρες με τα ολόχρυσα παπούτσια του (σαν αυτά που φορούσε ο Μάικλ Τζόνσον στην Ατλάντα).

Oνοματεπώνυμο: Γιάννης Κυριακίδης
Νούμερο φανέλας: 15
Ημ.γέννησης: 07/07/1982
Ύψος: 1.93
Θέση: Ακραίος
Ομάδα: Λαμία
Διεθνείς συμμετοχές: 15
Με λίγα λόγια: Το 2006 ήταν η χρονιά του. Παντρεύτηκε, έγινε πατέρας και πήρε μετεγγραφή από τον ΠΑΟΚ στη Λαμία. Είναι ο ρούκι της Εθνικής ομάδας, αφού έγινε μέλος της το καλοκαίρι στο Ευρωπαϊκό Λιγκ.

Oνοματεπώνυμο: Νίκος Ρουμελιώτης
Νούμερο φανέλας: 11
Ημ.γέννησης: 12/10/1978
Ύψος: 2.01
Θέση: Διαγώνιος
Ομάδα: Ολυμπιακός
Διεθνείς συμμετοχές: 189
Με λίγα λόγια: Γνωρίστε τον νέο αρχηγό της Εθνικής ομάδας και (γιατί όχι) το αστέρι της. Μετά από χρόνια αναμονής ανέβηκε φέτος στην Αθήνα για να ενισχύσει τους "ερυθρόλευκους". Συγκροτεί με τη μνηστή του, Βάσω Καραντάσιου το πιο διάσημο ελληνικό ζευγάρι αθλητών στη χώρα μας.

Ονοματεπώνυμο: Νίκος Σμαραγδής
Νούμερο Φανέλας: 12
Ημ.γέννησης: 12/02/1982
Ύψος: 2.02
Θέση: Κεντρικός
Ομάδα: Ηρακλής
Διεθνείς συμμετοχές: 81
Με λίγα λόγια: Τι μπορεί να κάνει η αλλαγή αέρα! Ο Νίκος Σμαραγδής άφησε μετά από χρόνια τον Παναθηναϊκό και ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Ηρακλή. Βασικός πια, έδειξε την αξία του και κέρδισε με το σπαθί του το αεροπορικό εισιτήριο για Ιαπωνία.

Ονοματεπώνυμο: Ανδρέας Ανδρεάδης
Νούμερο Φανέλας: 13
Ημ.γέννησης: 14/01/1982
Ύψος: 2.05
Θέση: Κεντρικός
Ομάδα: Παναθηναϊκός
Διεθνείς συμμετοχές: 38
Με λίγα λόγια: Φέτος κάνει τη διαφορά στο μπλοκ και στο σερβίς του Παναθηναϊκού και αν βρίσκεται στην ίδια κατάσταση, τότε οι αντίπαλοι μας δεν θα περάσουν καλά. Πραγματοποιεί το πρώτο του μεγάλο ταξίδι με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Oνοματεπώνυμο: Σωτήρης Πανταλέων
Νούμερο φανέλας: 14
Ημ.γέννησης: 21/06/1980
Ύψος: 2.00
Θέση: Κεντρικός
Ομάδα: Παναθηναϊκός
Διεθνείς συμμετοχές: 157
Με λίγα λόγια: Μόνιμο στέλεχος της Εθνικής ομάδας τα τελευταία χρόνια. Στο βιογραφικό του υπάρχουν τα διακριτικά από το Μπουένος Άιρες το 2002 και την Αθήνα το 2004. Παίζει βασικός και αγαπάει τη μουσική και τον Παναθηναϊκό, τόσο που παρακολουθεί online τα παιχνίδια της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Ονοματεπώνυμο: Ηλίας Λάππας
Νούμερο Φανέλας: 15
Ημ.γέννησης: 20/07/1979
Θέση: Κεντρικός
Ομάδα: Παναθηναϊκός
Διεθνείς συμμετοχές: 145
Με λίγα λόγια: Ξεκίνησε από το Κουκάκι και έκανε τον γύρο της Ελλάδας, για να βρει την Ιθάκη του στον Παναθηναϊκό. Διεκδικεί θέση βασικού στο πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα της καριέρας του.

Oνοματεπώνυμο: Αντρέι Κράβαρικ
Νούμερο φανέλας: 16
Ημ.γέννησης: 28/07/1971
Ύψος: 2.04
Θέση: Διαγώνιος
Ομάδα: Ηρακλής
Διεθνείς συμμετοχές: 45
Με λίγα λόγια: Ήρθε στην Ελλάδα και έμεινε. Ο αρχηγός του Ηρακλή εξασφάλισε την ελληνική υπηκοότητα και έγινε full time μέλος της Εθνικής ομάδας. Στα 35 του χρόνια θα γευθεί τη χαρά ενός Παγκοσμίου πρωταθλήματος για... ενήλικες. Χαρακτηριστικό του αποτελεί το ιδιότυπο χιούμορ του.

Oνοματεπώνυμο: Θόδωρος Μπάεφ
Νούμερο φανέλας: 18
Ημ.γέννησης: 31/05/1977
Ύψος: 2.00
Θέση: Ακραίος
Ομάδα: Παναθηναϊκός:
Διεθνείς συμμετοχές: 162
Με λίγα λόγια: Ο... απεσταλμένος του SPORT 24 στην Ιαπωνία, μας κρατάει καθημερινά συντροφιά μέσω του bloq του. Θα πραγματοποιήσει τη δεύτερη συμμετοχή του σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, αν δεν τον "γονατίσουν" οι αϋπνίες. Όπως έχετε καταλάβει μετά τη Στελλα (την κόρη του), τη σύζυγο του και το βόλεϊ, λατρεύει ό,τι ηλεκτρονικό.

Τεχνικό τιμ
Ο Κώστας Χαριτωνίδης παρέμεινε στο τιμόνι της Εθνικής ομάδας και θέλει να την οδηγήσει ψηλά. Στο πλευρό του θα βρίσκονται δύο "ήρωες" του 1987 και κορυφαίες μορφές του ελληνικού βόλεϊ, ο Στέλιος Καζάκης και ο Θανάσης Μουστακίδης.











































































































ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ