ΒΟΛΕΪ

Oλλανδία-Ελλάδα 3-0

Oλλανδία-Ελλάδα 3-0
εθνικη ανδρων

Ήττα για την Εθνική από την Ολλανδία με 3-0 για το πρό-προολυμπιακό τουρνουά της Κατάνια

Αυτό έγινε εξαιτίας της ήττας που γνώρισε η Εθνική ομάδα από την Ολλανδία με 3-0 σετ (25-19, 28-26, 25-19) στην πρεμιέρα της στο πρό-προολυμπιακό τουρνουά στην Κατάνια. Πλέον η ομάδα του Αλέκου Λεώνη πρέπει να νικήσει αύριο (30/12) τη Ρουμανία, για να κάνει παρέα στην Ολλανδία στην 4άδα της διοργάνωσης.

Οι Ολλανδοί προηγήθηκαν 20-16 στο πρώτο σετ, χάρη στα καλά σερβίς του Χόρστνικ και προηγήθηκαν με 1-0. Στο δεύτερο σετ, η ελληνική ομάδα γύρισε το παιχνίδι. Εχανε με 24-22, όταν ένα χαμένο σερβίς των Ολλανδών και μία επιτυχημένη επίθεση του Ρουμελιώτη διαμόρφωσε το 24-24. Η ελληνική ομάδα είχε σετ μπολ (25-24), όμως ένα λάθος του Γκόρτσανιουκ και μία επιτυχημένη επίθεση από τους Ολλανδούς, έκριναν το δεύτερο σετ κατά της ελληνικής ομάδας. Το τρίτο εξελίχθηκε σε μονόλογο της ομάδας του Πίτερ Μπλανζέ. Προηγήθηκε με 20-14 και έφτασε άνετα στη νίκη.



Ο Αλέκος Λεώνης δήλωσε: "Ξέρουμε ότι ο δρόμος για το Πεκίνο είναι μακρύς και δύσκολος και δεν ανοίγει με νίκη επί της Ρουμανίας. Πρέπει όμως να νικήσουμε για λόγους αξιοπρέπειας και ενόψει των προκριματικών του Ευρωβόλεϊ. Τέτοιες νίκες πρέπει να τις κάνουμε. Η Ολλανδία πάντως έπαιξε καλύτερα και κέρδισε δίκαια. Εμείς στο πρώτο σετ κάναμε τρία συνεχόμενα λάθη και μείναμε πίσω στο σκορ, ενώ στο δεύτερο παίξαμε καλά και χάσαμε απο το λάθος του Γκόρτσανιουκ. Πρέπει όμως να του δώσουμε κι άλλες ευκαιρίες, όπως και στον Φράγκο και θα το κάνουμε για να προχωρήσει η ανανέωση. Παίξαμε καλά για συνολικά ενάμισι σετ, αλλά από τη στιγμή που δεν χαλάσαμε την υποδοχή των Ολλανδών που είχαν 61% στην επίθεση δεν μπορούσαμε να κερδίσουμε".


O Πίτερ Μπλανζέ που κέρδισε για πρώτη φορά τον Λεώνη τόνισε: "Είχαμε υψηλό επίπεδο σε όλους τους τομείς. Στο δεύτερο σετ κάναμε λάθη και δώσαμε την ευκαιρία να πλησιάσει στο σκορ. Μπορεί η Ελλάδα να κερδίσει τη Ρουμανία, στο μεταξύ μας ματς δεν σας επιτρέψαμε εμείς να παίξετε καλά".

Σε παιχνίδι για τον 1 ο υπό-όμιλο η Ιταλία νίκησε δύσκολα με 3-2 σετ (26-24, 25-22, 20-25, 20-25, 20-18) την Κροατία.







ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ