ΒΟΛΕΪ

Λάππας: "Δεν μπορούσε να μας σταματήσει η Κούνεο"

Λάππας: "Δεν μπορούσε να μας σταματήσει η Κούνεο"
λαππας ερπ πανταλεων

Τον 500ό τίτλο του Παναθηναϊκού θέλει την Κυριακή ο παίκτης-"αποκάλυψη" του ημιτελικού, Ηλίας Λάππας

Ο Λάππας ξέσπασε μετά τον αγώνα, ενώ τόνισε πως θέλει κατάμεστα το γήπεδο στον τελικό, προκειμένου ο Παναθηναϊκός να κατακτήσει τον 500ό τίτλο του:
" Δεν χρωστάω σε κανέναν τίποτα. Εγώ ξέρω ποιος είμαι κι όποτε μου δίνεται η δυνατότητα το αποδεικνύω κάθε φορά. Δεν την άλλαξα μόνος μου τη ροή του αγώνα. Όλα τα παιδιά κατάλαβαν ότι η Κούνεο δεν είναι ομάδα που μπορεί να μας σταματήσει και να μας κόψει το δρόμο προς τον τελικό. Μόλις το καταλάβαμε και το πιστέψαμε αυτό, καταφέραμε και γυρίσαμε το παιχνίδι. Η βοήθεια του κόσμου ήταν τεράστια, αλλά αν δεν είχαμε φοβηθεί το παιχνίδι και είχαμε μπει δυνατά από την αρχή, θα είχαμε νικήσει 3-0. Ποτέ δεν είναι εύκολος ένας τελικός και μιλάμε για μία Μπελογκόριε, η οποία πριν λίγα χρόνια ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης. Δεν είναι καμιά τυχαία ομάδα. Δεν νομίζω ότι θα είναι εύκολο να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Νομίζω ότι το γήπεδο αύριο θα είναι κατάμεστο, ώστε να μας βοηθήσουν να φτάσουμε στον 500ό τίτλο του Παναθηναϊκού".

Αλέξανδρος Έλληνας (πρόεδρος ΤΑΑ Παναθηναϊκός): " Ήταν μία μεγάλη νίκη. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν τρομερός. Για μένα προσωπικά ήταν η μεγαλύτερη στιγμή της ζωής μου στον αθλητισμό και η πρώτη μου μεγάλη εμπειρία στον Παναθηναϊκό. Ελπίζω αύριο να δούμε ένα καλό ματς κι αν το θέλει ο Θεός να καταφέρουμε να πάρουμε και τη νίκη. Στο 2-0 δεν σκεφτόμουν, δεν χαιρόμουν, δεν λυπόμουν. Αύριο ελπίζω το γήπεδο να είναι γεμάτο και να μην πέφτει καρφίτσα".

Φρανκ Ντεπέστελε: " Ήταν δύσκολο γιατί ξεκινήσαμε πολύ άσχημα στα δύο πρώτα σετ. Σκεφτήκαμε τι γίνεται εδώ πέρα. Είχαμε πολύ άγχος, αλλά ακόμα και στο πρώτο σετ καταφέραμε να επανέλθουμε στο παιχνίδι, αλλά στο δεύτερο παίξαμε επίσης άσχημα και το χάσαμε κι αυτό. Στο τρίτο ξεκινήσαμε πραγματικά καλά και ήταν πολύ όμορφο που οι οπαδοί μας άρχισαν να τραγουδούν και συνέχισαν σ' αυτόν το ρυθμό. Εμείς δεν τα παρατήσαμε και ήταν πολύ ωραίο που κερδίσαμε αυτό το παιχνίδι. Ο Πανταλέων ήταν πολύ καλός, έχει επανέλθει στις προπονήσεις και μας βοήθησε πάρα πολύ, όπως επίσης και ο Λάππας, που έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της χρονιάς. Μπορούμε να κερδίσουμε τα πάντα, αλλά θα είναι δύσκολο. Η Μπελογκόριε είναι πολύ καλή ομάδα, αλλά με αυτούς τους οπαδούς που μας βοήθησαν πολύ θα πρέπει να παίξουμε όπως στα τρία τελευταία σετ για να κερδίσουμε. Δεν μπορούμε να παίξουμε 80 ή 90%. Πρέπει να παίξουμε στο 100% κι αν παίξουμε έτσι, μπορούμε να κερδίσουμε τα πάντα".

Ρενό Ερπ: " Ήμασταν πολύ αγχωμένοι στην αρχή και ξεκινήσαμε τον αγώνα με πολύ πίεση. Μετά όμως ελέγξαμε το παιχνίδι, παίξαμε καλό βόλεϊ και γι' αυτό ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Μέχρι τον τελευταίο πόντο πρέπει να το πιστεύεις ότι θα νικήσεις. Δεν μπορείς να τα παρατάς σε έναν ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Είναι αδύνατον. Ελπίζω αύριο ο κόσμος να είναι περισσότερος, να γεμίσει το γήπεδο και θέλω να κάνω ένα κάλεσμα σε όλους γιατί θέλω το ΟΑΚΑ γεμάτο αύριο. Τους χρειαζόμαστε. Πιστεύω ότι θα το πάρουμε κι όταν θα σταματήσω να πιστεύω, θα σταματήσω να παίζω βόλεϊ".

Θανάσης Ψάρρας: " Σήμερα κάναμε το πρώτο βήμα, αλλά νομίζω ότι πρέπει να συγκεντρωθούμε γιατί το κύπελλο αύριο δίνεται. Σήμερα δεν δόθηκε τίποτα. Το βόλεϊ είναι τέτοιο άθλημα που ποτέ δεν μπορείς να πεις ότι τα παρατάς. Είχαμε λίγο άσχημα τα δύο πρώτα σετ, μπήκαμε λίγο μουδιασμένα, αλλά μετά η πίεση μεταφέρθηκε στην άλλη πλευρά κι όπως αποδείχθηκε, τα καταφέραμε. Δεν είχαμε συνηθίσει να παίζουμε μπροστά σε τόσο κόσμο. Είχαμε μια νευρικότητα, ένα άγχος, αλλά όλα αυτά μετά λειτούργησαν εις βάρος των Ιταλών".








ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ